קשר אפלטוני: הסיכון שבקירבה

תאריך פנייה: 25.11.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הדר
ידידות אפלטונית
25.11.2023 • 19:48

שלום רב,
אני נשואה לבעל מקסים בעל מעלות רבות, אולם יש בינינו בהחלט פער גדול מבחינת אינטליגנציה רגשית ולכן אני כמהה לאיש שיחה עם תובנות עמוקות יותר בעניינים הקשורים לנפש האדם
אנו נשואים שנים רבות ויש לנו ילדים בגילאי העשרים. שאלתי היא, האם יכול להתקיים קשר אפלטוני בין גבר לאישה שמהותו שיחות נפש ואולי גם הצטרפות לספורט משותף בלי שיתפתח קשר רומנטי. תודה

ד"ר אורן חסון
הסיכון שבקשר אפלטוני
27.11.2023 • 11:09

הדר יקרה,
אני מבין את הצורך. אני אפילו מבין גם את הצורך שזה יהיה גבר אפלטוני ולא אשה אפלטונית (חשבי על זה לרגע), אבל זה גם סיכון. א. כי קירבה אינטלקטואלית יכולה ליצור גם קירבה רגשית – אפילו אצלך, למרות שזו לא כוונתך. ב. כי אז לא הכל תלוי בך. ואם הצד השני יחליט מתישהו לנסות בכל זאת, ואת לא יכולה לדעת את זה מראש, תחושת הקירבה עלולה להפריע לשניהם.שוב – זה לא שאני חושב שדברים כאלה אסורים. ממש לא. וזה לא שדברים שכאלה אינם קיימים. אבל – זה סיכון, כי פעמים רבות זה גם הוליך למקומות אחרים, ולכן או לרגשות או לרומן שהתפתחו בכל זאת, או לתיסכול, בין אם כי הוא רוצה ואת לא, או להיפך. אני חושב, מנסיוני בהתבוננות באנשים לאורך השנים, שקשר אפלטוני קורה הרבה יותר בקלות כאשר הוא התפתחות של שנים רבות מילדות, מאשר כאשר הוא טרי בהתפתחותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083