קשר אינטנסיבי: מילים ומעשים

תאריך פנייה: 09.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נ
מהם הרגשות בקשר הזה?
09.10.2011 • 07:28

שלום,
לפני כחודש וקצת הכרתי מישהו מבוגר ממני בכמעט 10 שנים (גרוש+ילדה). הדייט שלנו היה על חוף הים, קיימנו יחסים בפעם הראשונה (לא אהבתי שזה קרה ככה מהר אבל קרה) אותו בחור החשיב אותי כחברה מהדייט הראשון. למחרת כן קיבלתי את הטל' המיוחל על הבוקר, מאז אנחנו בקשר זוגי כמובן. היינו מקיימים יחסים כל יום שבאתי אליו (יום כן יום לא.) לפני כשבועיים קרה מפנה מסוים. הבחור מחפש לעשות דברים שונים איתי, אנחנו הולכים יחד למכולת עושים קניות לבית שלו כדי לבשל יחד (רעיון שלו) הוא טוען ש "מי היה מאמין שנעשה יחד קניות.." הסקס נעשה דיי שולי והחליפו אותו דברים כמו שינה בחיבוק, טלפונים בשעות היום, בישול יחד וכו'. העניין הוא, שמילים כמו "אוהב ומתגעגע" אני שומעת כשאני אומרת את המילים האלו ובזמן קיום יחסים הוא נוטה להרעיף את המילים האלו כמו "את אוהבת אותי?" "את רוצה שיהיו לנו ילדים" ובכלל, הנשיקות שמגיעות ממנו הן לרוב (עם דגש!) בזמן קיום יחסים. מאד קשה לי לקרוא אותו ואני יודעת שכוונותיו אליי רציניות. הוא אומר שסקס לא בונה את מערכת היחסים ואפשר גם לשבת שעתיים על המיטה מבלי לעשות כלום. הגישה הזו בהחלט עשתה לי טוב אבל השאלות שלי הן למה הוא מנשק לרוב בזמן קיום יחסים ואומר את המילים רק בזמן הזה? מיותר לציין ששאלתי אותו מס' פעמים למה ולמה ונראה שמשהו חוסם אותו, הוא בן אדם ביישן. בפעם האחרונה הוא ענה לי שאני יקרה לו ושהוא חושב על משפחתיות איתי. מה גם שיש לו קנאה מתוקה לגבי גברים שסובבים את חיי מהעבר אשר נותקו בהדרגה, תמיד יש לו חשש שאעשה משהו. חשוב לציין- הוא הציע לי לעשות את ראש השנה איתו ואפילו כיפור. בלילה כשאני רואה טלוויזיה והוא ישן הוא דואג לחבק רגל אחת שלי וככה להירדם. אני לא חייבת לשמוע את המילים האלו כדי לדעת שמה שיש בינינו זה אמיתי, המעשים יותר חשובים לי. השאלה שלי היא איך ניתן לפרש את הגבר הזה?? איך אתה היית רואה את זה מהנקודה שאני מספרת לך? אגב, הוא רצה שנעבור לגור יחד ואני הצעתי שזה עוד מוקדם. אז נכון, אנחנו יחד רק חודש ושבוע ככה עוד מוקדם להרגיש אהבה ולקבל מילים חמות בשלב הזה, אבל הכל מוזר לי שקרה ככה מהר. תוכל לייעץ לי בבקשה? אודה לך מאד.

ד"ר אורן חסון
מילים ומעשים ואהבה "טוטלית"
10.10.2011 • 21:19

נ יקרה,
לפעמים גם יצירת קשר "טוטלי" (אינטנסיבי, "התאהבות" עד הסוף, החלטה שזהו, שאת היא בדיוק מה שהוא רוצה, וכמה שיותר מהר), היא טקטיקה להשגת בני זוג, שיש בצידה המון כוח, כי היא לעיתים קרובות עובדת נפלא. האם הוא באמת התאהב עד הסוף? – לא יודע. אני חושב שבמקרה הטוב הוא חושב את מאד מוצלחת, ושאולי לא יצליח להשיג מישהי מוצלחת כמוך, אבל לא שהוא באמת מאוהב. גם אם הידלקות על מישהו יכולה להגיע מהר, הרגש הזה, אהבה, מגיע לאט יותר. בדרך כלל אנחנו צריכים להתבשל לתוכו, כדי להיות בטוחים. כדי להיות במקום שבו, אם זה יסתיים בבת אחת, שנרגיש "אבודים". אבל אני יודע שיש גם חריגים. אני חושב שאת בעיקר מפחדת מכך שאולי הוא לא אמיתי עם עצמו, ולכן את פשוט פוחדת להיפגע אם הוא יתחרט. את צריכה יותר זמן, ועקביות לאורך יותר זמן מצידו, כדי להיות יותר בטוחה.אני חושב שהוא נותן לך גם מילים וגם מעשים, אלא שאת רוצה לראות את המעשים לאורך יותר זמן. את לא יכולה לשנות את המקצב הרגשי שלך, אז אולי תזרמי איתו, ושימי גבולות בזהירות, במקומות שאת מרגישה שזה מוגזם, מבלי לעורר באופן מוגזם את חוסר הביטחון שלו. ואולי כדאי שתשימי לב שלא ישתלט עלייך לגמרי בעניין הקינאה שלו. כל עוד זו קינאה מתוקה, זה בסדר. רק שימי לב שזה לא חלק משמעותי מתוך הטוטליות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083