הבדלי מקצב בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 08.10.2011 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אנונימית
פרידה קשה
08.10.2011 • 12:40

שלום,
אני בת 23 לפני כמספר ימים אני וחבר שלי נפרדנו מיוזמתו,חשוב לציין שהקשר ביננו היה 3 שנים,מבחינתי הקשר הזה היה באמת טוב ומשמעותי והייתי מאושרת וכך גם הרגשתי מהיחס שנתן לי, למרות שפה ושם היו מעידות ולעיתים מהצד שלו הרגשתי חוסר וודאות ואף היה מספר פעמים שהוא כבר נפרד ממני בטענה כי "זה לא זה" ואחרי מספר ימים כבר רצה שנחזור ואכן חזרנו,אני האמנתי בכל הפעמים כי החוסר הוודאות נעלמה והבנתי ממנו ובהרגשה שנתן לי שהוא באמת אוהב אותי ואני האחת שלו ואמר בעצמו כי רוצה עתיד איתי שמתבטא בחתונה ואף החלטנו שנעבור לגור ביחד, בימים האחרונים לפני הפרידה האחרונה שוב החוסר וודאות שלו עלה וזה התבטא באדישות וקור כלפיי ועד שהוא נשבר ואמר לי שהוא לא אוהב אותי מספיק והוא לא רואה עתיד איתי ויש בי הרבה דברים שמפריעים לו ,שלא טוב לו בקשר, ושאני לא הקשר היחידי שהיה לו שהוא הרגיש חוסר וודאות וצורך לחזור אחרי הפרידה (בעצם כל ההתנהלות הזאת של להפרד ולחזור כבר הייתה לו בקשרים הקודמים, על אף שהקשר ביני לבינו היה הקשר הכי ארוך משמעותי בשבילי ובשבילו).בקיצור אני מרגישה חסרת אונים כרגע כאילו רימו אותי ונתנו לי להרגיש משו אחד ובסופו של דבר זה משהו אחר לגמרי, אני באמת הרגשתי שהוא אוהב אותי וטוב לו,איך אדם יכול במצבים מסויימים להתהפך? וכרגע עולות בי המחשבות איך אני ממשיכה הלאה? ממש קשה לי להרפות ממנו מצד אחד הגעגוע לדברים הטובים של הקשר ומצד שני ההגיון שאומר לי שהקשר הזה לא בריא

אנונימית
פרידה קשה
08.10.2011 • 12:53

חשוב לצייןכי בסופו של דבר לא עברנו לגור ביחד .. כי הפרידה הקדימה את המעבר..ובנוסף לכך היחס הטוב שלו התבטא שהוא תמיד הרעיף עליי אהבה וגם אמר הרבה...בגלל זה כל זה מאוד מוזר עבורי או שהאדם ממש הדחיק את הכל או שיש לו בעיה כלשהי שכבר לא קשורה אליאשמח לקבל עצה כלשהי שתעזור לי

ד"ר אורן חסון
מקצב שונה של יחסים וציפיות
09.10.2011 • 20:15

אנונימית יקרה,
כך זה בדרך כלל ביחסים בין שני אנשים, שהמקצב שלהם אינו דומה. לפעמים הוא דומה מספיק, כדי ליצור זוגיות טובה, לפעמים הוא שונה מאד, כך שאנחנו נאלצים להיפרד גם מבני זוג שמוצאים חן בעינינו מאד, ולפעמים באיזה שהוא מקום באמצע. במקרה שלכם כנראה שאת רוצה יותר, והוא התלבט יותר. הציפיות שלך היו שתמשיכו להיות ביחד, ולא ציפית ממנו לנקודת שבירה. לכן את מרגישה כאילו רומית. כי הציפיות שלך היו שהוא לא יישבר, והוא לא רצה מספיק, או לא היה חזק מספיק כדי להתגבר על קשיים שהיו ביניכם, והוא מעדיף לנטוש, ולחפש משהו אחר. יותר קל, אולי. האם ימצא? – לא יודע. אולי כן, ואולי הוא ילמד מהקשר שלכם להבין שהוא צריך להתמודד טוב יותר עם אי הסכמות או אכזבות מסויימות. זה כואב, אבל אין שום סיבה שדווקא משום שאת זוגית יותר, שלא תצליחי למצוא בן זוג מוצלח יותר ומתלבט פחות. אחרי הכל, מגיע לך. אבל רק אל תיבהלי אם זה לא יגיע מיד. את צריכה לסיים את האבל, לסיים את התחושות הרעות הקשורות לבטחון העצמי שלך בעיקר, ולהגיע לשלווה מחודשת שתאפשר לךבקלות רבה יותר להגיע לזוגיות חדשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנונימית
מקצב שונה של יחסים וציפיות
09.10.2011 • 20:49

...תודהזוהי נקודה למחשבה...

פגוע
פרידה קשה
17.10.2011 • 13:57

נחמת רבים חצי נחמה? לא יודע אם כך במקרים כאלה אבל רק שתדעי שאני בנעליים שלך רק מצד הגבר חברתי מתנהגת אותו הדבר אך אני חושב שהיא מדחיקה זאת כי היא נהנית מהאהבה הרבה שיש לי לתת לה. תהיי חזקה זה קשה.

אנונימית
פרידה קשה
19.10.2011 • 20:59

זה בהחלט קשה ,ללא ספק.אני חווה כרגע הרבה רגשות מעורביםאבל אני אופטימית אם אנחנו נועדנו כן להיות ביחד אז שילחם ושיזכה ביושר באהבה שלי.. ואם לא גם לא קרה כלום אני בטוחה שיבוא יום וכמו שד"ר חסון אמר מקצב של הציפיות ביחסים יהיה זהה ואז יהיה קשר בריא ומתקדם