קשר אינטימי: פסק זמן וציפיות
אש
לא רוצים לוותר
⌄
שלום רב
אנחנו הורים לשני תינוקות (שנתיים וחצי שנה). הכל נפלא בחיינו, פשוט אין תלונות... למעט אחת. נשאבנו כל אחד מאיתנו לשגרה ואין ביננו כמעט זוגיות. מאחר שאנחנו מודעים לכך החלטנו על יום בשבוע שאנחנו יוצאים לבית קפה, רק שנינו אבל כאשר צריך לדחות משהו בן זוגי מקריב את היום הקבוע של שנינו בעדיפות ראשונה. הפכנו להיות מובנים מאליהם אחד לשני. לי מאוד מפריע שבן זוגי לא עושה משהו על מנת לשפר את היחסים. לא מפריע לו שאין יחסים, מפריע לו המיעוט בסקס, אבל גם פה הוא לא עושה משהו על מנת לשנות הוא נותן לזמן לעשות את שלו. איך גורמים לו לאחוז במושכות??? אני הגעתי לסוג של ייאוש ממערכת היחסים. לעיתים עדיף לי להיות לבד מאשר איתו. הוא אבא נפלא ווזר בבית, אבל הוא לא בן זוג, מאהב. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
להתחיל מחברות ושיתוף?
⌄
אש יקרה,
עשיתם דבר נכון – ההחלטה לקחת לכם פסק זמן לעצמכם מדי פעם, כדי להחזיר את הקשר האינטימי שביניכם (ואני מתכוון לאמון ולשיחות), וחבל שאתם לא מצליחים לעמוד בזה.אבל את רוצה שהוא יאחז במושכות. את מתכוונת ליוזמות שהוא ייקח. כדי לעשות מה? למה בדיוק את מתכוונת? וכשאת אומרת שעדיף לך לבד מאשר איתו, אני מבין שאת רוצה לומר שהקושי העיקרי שלך הוא הציפיה שלך שמשהו טוב יקרה, והאכזבה שבאה בעקבותיה, כשזה לא קורה. האם הבעיה היא רק שיגרה? האם הבעיה היא גם הלחץ שקיים עליו? או סדרי העדיפות שלו?אלו הן שאלות שונות שאתם צריכים לברר היטב ביניכם, ויכול להיות שתצטרכו להגיע ליעוץ זוגי כדי להגיע לזה. אני די בטוח שהוא ירגיש מוזר לעשות את זה, כי הוא יחשוב שהכל בסדר, אבל כשאת מדברת על לבד במקום ביחד, זה אומר שהתסכול הוא רב. קחי לשיחה איתו את התסכול שלך, ותסבירי לו עד כמה את רואה זאת כך, כדי שיבין שכדאי לעשות משהו. ואולי גם תצליחי להעביר לו בדרך את המסר שהמשהו הזה הוא הצורך שלך לראות ולהרגיש שהוא חבר שלך. ודברי איתו על זה, על חברות ושיתוף, ולא על חיזור אחרייך. אם הוא יהיה חבר שלך, החיזור יבוא לו טבעי יותר. אם הוא יבין שאת מצפה שהוא יחזר אחרייך, זה ייראה לו כפוי, ויהיה לו קשה יותר.