קשר אינטימי: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.10.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוקה
חוסר הבנה
16.10.2016 • 17:47

אני בת 40 הבחור בן 42

ד"ר אורן חסון
הכרות מעמיקה יותר
18.10.2016 • 20:52

מתוקה יקרה,
את נמצאת בקשר עם גבר שמתאים לך מאד. כתבת שהתחלת את הקשר "לא מזמן", מושג קצת לא ברור. אבל נדמה לי שאת אומרת שהתקדמתם מהר מאד בתחום האינטימי, כשאת רוצה שזה יהיה ברור לך ולו, שאת רוצה הרבה מעבר לזה. נדמה לי שאת אומרת שהמרחק ביניכם מפריע, כי זה מגביל את הפגישות, ושהן לא יכולות להיות "נייטרליות", כלומר, להיפגש, לראות סרט או לשבת היכן שהוא ולחזור הביתה, אלא את נוסעת אליו. ונדמה לי שאת לא רוצה שייקח אותך כמובן מאליו. אמרת שהסברת לו את כל אלה, ומה שלא ברור לי הוא מה זאת אומרת "אבל זה לא עוזר". האם זה אומר שהוא אומר לך שהוא לא רוצה להתחתן? שהוא לא רוצה להתחתן איתך? שהוא אומר לך שזה מוקדם מדי? שהוא בכל זאת לוקח אתכם למיטה במקום לחוות חוויות שונות משותפות אחרות, שיוכלו לבנות את הקשר שלכם טוב יותר? - באיזה שהוא מקום, נדמה לי שאת מתכוונת בעיקר לאפשרות האחרונה, ולא אוהבת את זה שהקשר שלכם הפך להיות כמעט בלעדי לקשר מיני. לפחות בעיניו זה נראה כך לדעתך. אם תגידי לו שאת רוצה שהקשר יהיה יותר עמוק ומשמעותי - למה זה צריך לפגוע בו לדעתך? או אולי את חוששת שזה יפגע בקשר, כי הוא לא רוצה יותר מזה? ואולי את שואלת: איך להיות חזקה יותר כדי לשמור על עצמי, ולאפשר לו להתקדם אלי, במקום שאני ארוץ אליו?בהנחה שהגעתי אל השאלה הנכונה בסוף הדרך, אני חושב שהדבר הנכון הוא באמת, כפי שאת רוצה, לבנות את הקשר סביב דברים אחרים וחוויות משותפות אחרות. אז אם הגעת אליו, אולי כדאי לבדוק איתו, אולי עוד לפני שאת מגיעה אליו, את האפשרות לטייל בעיר (או היכן שיש) בסביבה, למשך כמה שעות לפני שתלכו לישון. אולי ללכת לסרט, או להופעה אחרת, ולאפשר לעצמכם לשבת אחרי זה היכן שהוא ולדבר, במקום פומבי, שזה לא יהיה רק ליטופים וריגוש מיני, אלא יותר קשר שיש בו גם מרכיב אינטלקטואלי, שיחות נפש, והכרות מעמיקה יותר זה של זה, על כל מי שאתם. אם הוא ייפגע מהצעה שלך ללכת לעשות משהו שאינו רק אצלו בבית וסקס, אז אולי הוא לא מי שאת רוצה שיהיה. הציעי, ובדקי אם הוא מוכן לראות אותך כמשהו אחר. ואם יש לך אפשרות, הציעי לו לבוא אליך, והכיני תוכנית של עשייה משותפת עד שתגיעו למיטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083