סיפוק ורוגע בקריירה ובגידול ילדים
מישי
להתחתן ללא משיכה?
⌄
שלום,
אני בת 33 ומזה כשנתיים בזוגיות. בשבוע שעבר בן זוגי הציע לי נישואין. העניין הוא שאני לא מצליחה להיות במקום שלם עם ההחלטה. הוא אוהב אותי וטוב אלי והוא חכם ורגיש ואני מאוד קשורה אליו רק שאני לא נמשכת אליו כ”כ והיחסים המיניים ביננו תמיד מצריכים ממני מאמץ או התחמקות. זה היה ככה מההתחלה. וזה מאוד חסר לי -ההנאה מתשוקה. אני כן אוהבת לגעת ולחבק אותו באופן שהוא לא מיני. הנושא הזה מאוד מאמלל אותי ואני בתוך הקופליקט הזה יותר מדי זמן ובשורה התחתונה מרוב התחבטויות הקשר הזה מאמלל אותי. תמיד קיוויתי שזוגיות טובה תביא יותר שמחה לחיים שלי...מה לעשות???
ד"ר אורן חסון
שמחה לחיים
⌄
מישי יקרה,
אני לא בטוח שיש מי שיוכל לתת לך תשובה חד משמעית. האם תמצאי סיפוק ורוגע בקריירה ובגידול ילדים? זה משהו שיכול להיות. נשים לא מעטות מאבדות, לפחות לשנים מספר, את הצורך בריגוש המיני, כי יש הרבה דברים אחרים שהופכים להיות חשובים בהרבה, ולכן המקום הזה הופך להיות משמעותי פחות. אלא שאני גם מכיר נשים לא מעטות שהעדר המשיכה כן צץ אצלן, מאוחר יותר, כחסר עמוק ובסיסי. לא תמיד זה קורה, אבל זה יכול לקרות. אני לא רוצה להישמע ציני, אבל לפעמים הנכון עבור נשים מסויימות (וכך גם עבור גברים מסויימים) יכול להיות ללכת עם זה, למרות שהמשיכה לא מאד חזקה, בגלל שיש אהבה ובגלל שיש איכפתיות וקירבה שמאפשרים יחסים טובים ונעימים לאורך שנים. לפעמים נכון, עבור נשים מסויימות (וכך גם עבור גברים מסויימים) ללכת עם זה, ולקבל החלטות חדשות מאוחר יותר בחיים, במקום לחפש משהו שיתאים לכל החיים. הרי גם כך, רבים מאלה שחשבו שהם מצאו מישהו לכל החיים, החליטו מאוחר יותר, ולא פעם לאחר כמה ילדים וכמה שנים, שבעצם לא מתאים להם. לפעמים בדיוק בשל ההפך ממה שקורה לך - כי המשיכה היתה גדולה, אבל השיתוף, החברות, השיח ההדדי והכבוד ההדדי לא היו מספיקים.ואגב, כשאני אומר "נכון" לגבר או אשה, אני מתכוון לכך שהבחירה תתן את הסיפוק הרב יותר מבין האפשרויות הקיימות. זה עניין מסובך, כי האמת היא שאי אפשר לדעת. לכל תרחיש יש הסתברות אחרת, והמקריות משפיעה רבות על מה שקורה לנו בחיים. לפעמים יקרה לנו "נס" - והדבר הנדיר הטוב הוא זה שיקרה, ולפעמים יהיה לנו "מזל רע", והתרחיש הנדיר הלא מוצלח הוא זה שיצוף ויתרחש. לכן, "נכון" לעשות הוא לעשות את מה שיש סיכוי לא רע שייתן לנו כמה שיותר ממה שאנחנו רוצים.