קשר, אבא שלו והתלבטויות

תאריך פנייה: 27.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
כמי
חוסר התאמה?
27.06.2014 • 13:14

שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים מזה שנה.הפרשי הגילאים ביננו: 7 שנים. קיימים פערים ברקע-אני דתיה לשעבר והוא חילוני לחלוטין. מההתחלה שמתי לב שהוא לא כמו כולם, קצת מוזר, אבל לא יחסתי לזה חשיבות רבה. בדיעבד מסתבר שבן זוגי עם רקע משפחתי מסובך, אב שעזב, משפחה די קרועה.מההתחלה נכנסתי לקשר בשביל "פאן" אבל גיליתי במהלך הזמן שאני לא יכולה להיות עם בן אדם "סתם", וחשוב לי שיש אפשרות שזה יוביל למשהו רציני בסוף של דבר (חתונה)קשה לי לחשוב עליו בתור בעלי לעתיד מהסיבה שאולי אני טועה, אבל יש את ההנחה הפסיכולוגית הזו שיש כמו השתקפות של התנהגות האב על הבן (אביו בגד באמו הרבה) ושיחס הגבר לאם משקף את יחס הגבר לאשתו (הוא מזלזל באמו, "שונא" אותה - סיבות מוצדקות לטעמי). חשוב לציין שאותי הוא מכבד מאוד.האם אני צריכה לחשוש מכך? האם הקשרים המשפחתיים המסובכים ישפיעו עלי בעתיד אם אחליט להיות איתו?

ד"ר אורן חסון
דמותו של אבא שלו
29.06.2014 • 01:07

כמי יקרה,
נכנסת לקשר בגלל ה"פאן", כי חשבת שהוא לא מתאים. מה שלא ברור לי הוא אם עכשיו את חושבת שאולי הוא כן, ורק דמות אבא שלו לא מתאימה לך, או שאת עדיין חושבת שהוא לא מתאים? אם זה רק אבא שלו, את צריכה להיות קצת פתוחה יותר לאפשרות שהוא אחר. לא פעם אנחנו רואים את ההורים, לא אוהבים את זה, וגדלים להיות דווקא משהו אחר. אבל הרבה תלוי במידת השמרנות הטבעית שלו, וביחסים שלו עם הוריו. דברי איתו, ונסי לבדוק טוב יותר מה הוא חושב ומה הוא מרגיש, כדי להבין זאת טוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083