בגידה באשתו: מה עושה הגבר?
יהודה היהודי
עזרה על פרידה לא חוקית!
⌄
שלום רב,
אני אקצר בסיפור, יצאתי עם שותפה לעבודה לצורך תערוכה בחו"ל, וכשחזרתי, התאהבתי בה, והיא בדיוק נפרדה מחבר שלה, הרגשתי כל הטיול שהיא האוזן הקשבת היחידה שלי, אני נשוי טרי, אף פעם לא היו לי מחשבות כאלו או אחרות על פרידה, האהבה בינינו ממש פורחת, אבל כרגע אני ממש מאוהב בזאת מהעבודה, איך אני יוצר מזה? תודה רבה
ד"ר אורן חסון
לשים את הגבולות?
⌄
יהודה יקר,
אני לא יודע אם בכוונה בחרת בכינוי שלך, שאולי מרמז על יהודה איש קריות, או במקרה. כך או כך, אתה גבר נשוי הזומם לבגוד באשתו. האם אתה גם רוצה להתחתן עם זו שנדלקת עליה? - איך אתה יכול לדעת? איך אתה יכול לדעת איך היא מתנהגת במצבי לחץ, וכשהיא כועסת? איך אתה יכול לדעת איך תרגיש איתה בעוד שלושה חודשים של מגורים משותפים? איך אתה יכול לדעת איך ייראה הסקס ביניכם? (ועכשיו, יתכן שנתפסת לשאלה האחרונה, שתופסת אצלך מקום יותר מאשר האחרות).נדלקת עליה. עוד לא התאהבת כי אינך יכול עדיין לראות עתיד משותף כאשר המושג שלך של איך העתיד הזה ייראה הוא קלוש מאד. אם ייפרדו דרכיכם באיזה שהוא כוח פלאי (כמו למשל שהיא תחליט לנסוע לכמה שנים לחו"ל), תתאכזב מאד. אבל לא יותר. אם אשתך תחליט מחר להיפרד ממך, אולי ברגע הראשון תחשוב שיש לך אלטרנטיבה, אבל אם האלטרנטיבה לא תעבוד, תתגעגע לאשתך, כי בה היה לך זמן להתאהב, ואיתה ראית עתיד ביחד, עד שזה התחיל להתבלבל לך עכשיו.קרא בבקשה גם את המאמר שלי על הנזק הנגרם על ידי בגידות שאינן מתגלות(תחת הכותרת "בגידות"). תחליט אחר-כך לעשות את מה שתחליט. אחרי הכל, אלו החיים שלך, ואתה הוא זה שאמור לקחת עליהם את האחריות ולנווט אותך על פי הצרכים שלך.אם אתה באמת רוצה לצאת מזה, כלומר, מההרגשה שלך כלפי זו מהעבודה, ואם זו השאלה שלך, אתה קודם כל צריך להחליט. אחר-כך, תצטרך להתנהג כך שיהיה ברור גם לה שהקירבה ביניכם היתה עניין זמני, כדי שתבין את הגבולות שלך. ואם תתקשה ואתה רוצה בכל זאת, לך לזמן מה לייעוץ פרטני, כדי ללמוד לשים את הגבולות לעצמך.