קונפליקט מרכזי בזוגיות
ארצית
פרידה
⌄
שלום
אורן
אנחנו ביחד כמעט שנה היחסים בסך הכל בסדר ואנחנו אוהבים.
לאחרונה יש בינינו לא מעט חילוקי דעות בנושאים שונים ומהותיים וכל הניסיונות שלי לדבר איתו בעניין נתקלים בהתפרצויות ובריחה 'להירגע' יום יומיים ואף יותר.דבר זה מאוד קשה לי ועוד יותר קשה לי זה הנושאים שעליהם אנו חלוקים שהם נושאים משמעותיים לקשר.למרות שאני אוהבת אותן מאוד והוא אותי ובזה אין לנו ספק..אני שואלת האם נכון לי להודיע לן על פסק זמן ביחסים בינינו לו רק כדי לבדוק האם הוא ישנה במעט את התנהגותו ויבין שהוא הולך להפסיד אותי?האם יילחם עלי?
אני מקווה שהצלחתי לבטא את כוונתי..במידה ותרצה פרטים נוספים בכדי לתת את תשובתך אשמח למסור כמובן.
אציין ואדגיש כי התייעצתי בך בתחילת הקשר ובתשובותיך עזרת לי מאוד.
אני מדגישה שכל פניה שלי אליך זוכה בתמיכתו וכך קורא גם הוא את תשובותיך
אני מודה לך מראש על עזרתך.
ד"ר אורן חסון
להתגבר על קונפליקט מרכזי בזוגיות
⌄
ארצית יקרה,
היה רצוי לו היית נותנת לי קישורים לשיחות מן העבר בינינו.את שואלת אם ליצור טלטלה משמעותית בקשר, כדי להראות לו עד כמה שהנושאים עליהם חשובים לך. מצד שני, את כותבת את זה מתוך ידיעה שגם הוא יקרא את מה שכתבת. כך שלמעשה, את מוכנה כבר לומר לו את זה, כלומר, שאת מוכנה לפרידה אם הדברים הללו לא ילכו על פי דרכך. האם זה נכון? או אולי האם את רוצה רק להגיד לו שזה כך, מתוך תקווה שזה לבדו ישפיע? האם ישפיע עלייך אם תשמעי ממנו איום שכזה?יש ביניכם חילוקי דעות מרכזיים. אני מציע לך לקרוא את אחדהטיפים שלי לזוגיות, זה שבו עסקתי באי הסכמה על נושא מרכזי. במקרה הזה עסקתי בקונפליקט הנוגע לרצון להביא עוד ילד, אבל העיקרון מתאים לכל קונפליקט מרכזי אחר.
ארצית
להתגבר על קונפליקט מרכזי בזוגיות
⌄
קראתי את תשובך אלי..תודה.
אזכיר לך שעוד בתחילת הקשר בינינו ביקשתי ממנו פסק זמן כדי שאתפנה לכל הסידורים שלי אחרי גרושיי והצעת לי שלא לעשות זאת ובזוגיות צריך לדעת להתגבר על מכשולים. בדיוק כפי שבן זוגי טען.
בנושא ה"חדש"שבו פניתי אליך אספר לך כי הבעיה היא שהוא מרבה לצאת עם חבריו לעבודה במסגרת התערבויות וגם בלי קשר לכך.כשאמרתי לו את דעתי כי זה לא נראה לי ורק מהסיבה שאיתי הוא לא יוצא אז קרה שהתפרץ וצעק לעברי "אין מה לעשות..לא יעזור לאף אחד.."זה מאוד מאוד פגע בי.
מיום רביעי שעבר כשקרה הויכוח בינינו איננו מדברים ולא מתראים.כך זה בכל פעם שיש ויכוח.
זו הסיבה ששאלתי אותך האם להןדיע לו על פסק זמן או פרידה למרות האהבה הגדולה והחיבור בינינו.
אוסיף עוד ואספר כי בויכוח קודם שנעלם לו הכרתי גבר אחר וכשחזרנו הודעתי לו ...
איני יודעת כיצד יגיב הפעם אם אודיע לו על פרידה. אני בטוחה גם שיקשור זאת לגבר האחר למאות שאין לי שום קשר איתו ולא עם אף גבר אחר.
מקווה שהסברתי את עצמי.
קראתי את הקישור שלך וניסיתי לדבר לדבר לדבר אך נתקלת בחומה בצורה.
אנא עזרתך.
תודה רבה
ד"ר אורן חסון
להתכתב ישירות
⌄
ארצית יקרה,
גם אני לא יודע איך הוא יגיב. יכול להיות שיתייאש לגמרי, ואולי לא. יכול להיות שהוא כבר מיואש, כי הוא לא רוצה לדבר, ואולי הוא רוצה להעניש אותך או לזעזע אותך כדי שתביני אותו. אני לא יודע אם את יכולה להיפתח אליו מספיק כדי להבין אותו מבלי להרגיש מאויימת באותו עניין שאת חושבת ומרגישה אחרת. ואני גם לא יודע אם תהיי מוכנה להישאר איתו בדרכו, באותו עניין שאתם חלוקים עליו, ובתנאי שלא תיפרדו. אלו הן שאלות לא פשוטות, והחלטות לא פשוטות, וגם הימור לא פשוט בכל דרך שתבחרי. ואני חושב שאם את רוצה להתכתב איתו, אולי כדאי לעשות זאת ישירות, ולא דרכי. לי אין תשובות לדברים שאיני יודע אותם, וכדאי שתתכתבו ישירות, אם אתם לא יכולים לדבר.