קשיים מיניים וזוגיים - ייעוץ מקצועי

תאריך פנייה: 04.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
yb
עכבות משותפים
04.02.2006 • 23:16

שלום רב,
לי ולבעלי יש דחף מיני שונה. אני מעוניינת בפעם בשבוע בעוד הוא היה רוצה הרבה יותר. במהלך שנות היכרותנו, ככל הנראה התקשורת המינית שלנו הייתה לקויה וכל הזמן דחיתי אותו ודי בגסות. א. כי לא אהבתי איך שהוא מביע את רצונו בקיום יחסי מין (בד"כ בצורה שאני תפסתי כמאוד בוטה, בלי משחק מקדים או חיזור, וזה הזכיר לי גברים שיצאתי איתם לפניו שכל מה שהם רצו זה זיון. וגם אם ניסה משחק מקדים, זה נעשה בצורה מגושמת) וב. לא הייתי צריכה כל כך הרבה. במהלך שנות היכרותנו הוא עשה לי המון שיחות האשמה נגדי ולא הצלחתי להביע את עצמי ויצא שאני אשמה בירידה בסקס בינינו. אני ביקשתי ממנו שלא יתחיל בסקס בצורה שעושה לי אסוציאציות של זיון, בעוד הוא אדם שאני אוהבת ורוצה שיתייחס אלי כך. הוא אמר לי שהוא מאוד אוהב אותי, אך עבורו סקס נעשה כזיון ולא כ"לשכב" (וסליחה על השמאלץ). אני מרגישה כך כזנותית, ומה שביקשתי ממנו שלפחות בהתחלה יעשה את הדברים אחרת, כי אחר כך אני משתחררת וגם רואה בסקס זיון וסה"כ כשאנחנו כבר שוכבים, יש לנו אחלה סקס.כתוצאה מכך, בתקופה האחרונה הוא אמר לי שהוא פשוט אינו יוזם יותר. הוא אמר שהוא לא יודע איך לגשת אלי, כי הדרך שהוא מתלהב מהסקס מעליבה אותי, וגם כשהוא ניסה בדרך אחרת, עדינה יותר דחיתי אותו. אז הוא לא יוזם יותר. וכך אני נאלצת ליזום ואנחנו מקיימים יחסי מין כאילו לפי התנאים שלי, אבל שנינו יוצאים מופסדים (בחודש האחרון קיימנו יחסי מין רק פעמיים).בפעם האחרונה שזה קרה, הוא היה כל כך עצור, שאני נאלצתי לעשות את ה-כ-ל (הוא אפילו לא היה מסוגל להיות מעלי, אלא אני נאלצתי להיות מעליו כל הזמן). מאז הוא התעשת קצת, והיום הוא ביקש ממני לשים לקראת יציאה נעליים גבוהות (הזמנה לסקס אחר כך), ולא שמתי בשל ענייני נוחות בלבד.הוא נורא נעלב ממני וכעת הוא יושב כועס בסלון.רציתי ללכת איתו לייעוץ מיני, אבל זה כל הזמן נופל בשל בעיות כספיות (500 ש"ח לטיפול פרטי של מטפלת מומחית באיט"ם, וללכת למרפאה ציבורית בבי"ח, צריך הפנייה מרופא משפחה, מה שלעולם לא אעשה), ובינתיים אנחנו תקועים. הוא מעניש אותנו על כל מה שלטענתו הוא נענש ממני.הוא טוען שגרמתי לו להיות מאוד עצור והוא לא מעיז, ועד שהוא מעיז, אני שוב מסרסת.בקיצור, מה עושים?

ד"ר אורן חסון
קשיים מיניים וזוגיים מתמשכים
05.02.2006 • 01:01

ybיקרה,
יש לי רושם שכבר כתבת לי כמה וכמה פעמים בעבר, חלקן בנושא זה, וחלקן בעניינים אחרים. אני מתרשם לכן שכדאי שתלכו למטפל מיני וזוגי, כי יש לכם בעיות קשות. אתם בסך הכל נשואים פחות משנתיים, ואת כותבת לי פחות או יותר על אותן בעיות באינטימיות שלכם, כבר כמעט שנה. יש גם צורך לטפל בקשיים האחרים שעליהם כתבת, כי כאשר התקשורת ביניכם אינה עובדת כראוי, וכאשר שניכם נמצאים בהתמודדות של יחסי כוחות ובתחושה שאין הערכה הדדית, זה בהכרח פוגע בחשק המיני שלך וברצון שלך להתקרב אליו.האמת היא שיכול להיות שאין צורך דווקא בטיפול מיני, אלא זוגי בלבד, אבל בגלל שחלק גדול מהעימותים שלכם הוא בהבט הזה, עדיף מטפל מיני וזוגי גם יחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083