קונפליקט זוגי: הבנה ופשרה

תאריך פנייה: 12.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
לישון אצלו
12.09.2012 • 23:40

אורן שלום,אנחנו זוג בשנות ה20 לחיינו, חברים 3 שנים.הוא גר עם שותף ואני עם ההורים, עוד כ-3 חודשים +- אנחנו עוברים לגור ביחד.יש לי בעיה בינתיים, אני לא מצליחה להירדם אצלו, בעבר כן הייתי נרדמת, אבל כבר כ"כ נמאס לי מהשותף שלו, שאני מרגישה כל תזוזה שלו בבית וזה מקשה עלי להירדם.דלתות נטרקות, שירותים, אורות, מקלחת, כלים.חשוב לי להגיד שאם השותף לא ישן בבית- אני נרדמת נהדר, פשוט נמאס לי ממנו והוא ממש מעצבן אותי, זה פסיכולוגי נטו.היום אני וחבר שלי התווכחו כי לא רציתי לישון אצלו, והוא בצדק- לא רוצה לישון אצלי יותר מפעם בשבוע (בכל זאת אני גרה עם ההורים וזה לא הכי נוח...)מה אתה מציע לעשות בינתיים? מה להגיד לו כדי שיבין אותי?(בינתיים אמרתי לו שאני אשן אצלו ביום שישי- כרגיל והוא אצלי עוד פעם בשבוע...)רק זה חסר לי, לריב בגלל השותף שאני גם ככה שונאת.עודמשהו, כשהסברתי לו את עצמי בעניין הוא אמר שהוא חושש לעבור לגור איתי בגלל כל הקטעים האלה- אז הסברתי את עצמי שוב)נמאס לי כל הזמן להסביר את עצמי, מה לעשות כדי שהוא יבין?אני בן אדם קל ונוח, מבטיחה.איך לגרום לו להבין? איך לגרום לו להיות בטוח במעבר? ומה לעשות בינתיים עם השינה?

ד"ר אורן חסון
אמפתיה
16.09.2012 • 15:47

שני יקרה,
בודאי שאני מבין את הקושי, פסיכולוגי או לא (ומה לדעתך הקושי הפסיכולוגי? - הכעסים שלך שעולים כשאת שם?). בעיקרון, ברור ששניכם צריכים יותר סבלנות, ולדעת לדחות סיפוקים לעוד שלושה חודשים +. לא שזה תמיד קל. כרגע, עושה רושם שאת מוכנה יותר בקלות שלא לישון ביחד, מאשר הוא, ושאולי לכן הוא מאוכזב יותר מכך שאת לא ישנה איתו, מה שמגביל את הלילות המשותפים שלכם. את מבינה מדוע הוא לא רוצה לישון אצל הורייך, וזה באמת יפה ואמפתי מצידך, אבל רוצה שהוא יבין באותה מידה מדוע את לא רוצה לישון אצלו. אבל משהו כאן לא מסתדר לי, והוא שלמרות שאת אומרת שאת מבינה, את כן רוצה שהיא יישן איתך עוד פעם נוספת בשבוע אצל הורייך. אז אולי השאלה היא מי יוותר, יותר מאשר שהוא לא מבין ואת כן?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083