קשיים מיניים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.03.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתלבטת
לא מסוגלת שיגע בי
25.03.2023 • 17:28

תמיד יחסי האישיות בינינו היו סוגיה בינינו. כל תדירות הייתה לא מספקת עבורו גם כשעשינו פעם ביום לתקופה. וכל פעם יש משהו שמכאיב לי כי הוא מסורבל. מאז הלידה האחרונה לפני שש שנים שהייתה טראומטית עבורי, אני ממש מתקפלת פנימה כל פעם שהוא רוצה לגעת בי וכל מגע חוששת שיגיע ליחסי אישות. ממש נרתעת. הסקס בינינו טכני, אני לא רוצה שיגע בי יותר מדי ורק שיגמר כבר. הרבה פעמים זה נגמר באוראלי וזהו. הוא נעלב ממני לא פעם. אין לי מושג מה לעשות עם זה

ד"ר אורן חסון
ללמוד את הנושא ואת הקשיים האישיים
26.03.2023 • 19:25

מתלבטת יקרה,
קשה כשזה כך. העובדה שהוא רוצה יותר היא עובדה טבעית יותר.אני מפנה אותך לתשובה שנתתי באחת התגובות שלי לפני כעשר שנים. ראי אותה כאן (לחצי על הקישור).כדאי שתקראי את זה, כדי לקבל את התמונה הכללית, אלא שאת מדברת על עניינים הרבה יותר אישיים מזה, וכאן – אני לא ממש יכול לדעת את כל התמונה. אני מציע שתתחילי בללכת אל גניקולוג, כדי להבין אם יש בעייה פיזית. לאחר מכן – שווה ללכת למטפל/ת מיני/ת כדי לקבל תמונה כוללת יותר, לגבי ההתאמה המינית, ואולי גם לגבי ההתנהגות המינית שביניכם, כדי להבין את הסיבות לקשיים ולכאבים שלך. בתהליך הזה, לא רק הקשיים הפיזיולוגיים והפיזיים שלך עולים, ובודאי שלא רק הקשיים הנפשיים שלך – אלא גם הצרך שלו להקשיב לך, כדי להגיע להבנות טובות יותר. אני מבין מרוח הדברים שיש לשניכם כוונות טובות, ואתם צריכים הרבה הדרכה כדי להבין גם מה קורה, וגם את המגבלות, וגם זה את זה, מבלי לגרום זה לזה לעלבון או לחוסר התחשבות.אני זוכר שראיתי פעם סרט על קינסי, אחד מחוקרי הסקס החשובים של ארה"ב בשנות החמישים. עוד בטרם חקר את הדו"ח על מיניות גברים ונשים, הוא עצמו היה גבר נאיבי למדי, וכך אשתו הטרייה. והסרט מתאר אותם בליל הכלולות, שממש לא עכד להם. ואז הוא מתיישב למרגלות המיטה, וחושב, יותר כחוקר שקול מאשר כבעל מתוסכל - אם לה ולי שיש בעיה שכזו, לא יכול להיות שאנחנו לבד. כלומר, לא יתכן שהבעיה קיימתרקאצלנו. ואם היא לא קיימת רק אצלנו, אז כנראה שמישהו כנראה כבר חשב על פתרון. ואכן - הלך וחיפש ומצא פתרון לעניין הזוגי שלהם, ומכאן המשיך לחקור את הנושא כעצמו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083