קשיים כלכליים בזוגיות: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 30.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
o
האם להמשיך להתעלם או לא?
30.12.2005 • 14:25

שלום
בעלי ואני במצב כלכלי קשה מאוד אין לנו שקל על גרוש משמע אין חיים. לבעלי אומנם יש תחביבים מזה שנים שהכבר בהוצאות השוטפות. אני פוטרקתי בעלי עובדת מבוקר עד לילה בשביל שכר מינימום.יש לנו שני ילדים קטנים אחד חצי שנה והשני 3 וחצי וכל פעם שיש לא זמן הוא נעלם מהבית עזרה לאחרים טיולים יציאות וכד'.אני לבד והוא אף פעם לא עוזר כל דבר איתו זה תיאום מראש שבסוף גם אז לא יוצא לו לעזור.וכל בקשה שלי או הערה במידה והוא לא יכול כי הוא עסוק בשלו הופכת לוויכוח בתוספת הערה: " את בנאדם מגעיל מי רוצה להיות איתך".אני יודעת באיזשהו מקום שזה דבילי להישאר איתו, אבל איך מפרקים, האם זה זמני.לא ניתן לדבר על כלום מבלי שזה יהפוך למריבה.ואז שוב ההערה.יודעת שכרגע מתקשה להיות סימפטית כי הכל נופל עלי הילדים הבית וכמובן עבודה שגם היא לא מוצלחת ביותר.מה עושים

ד"ר אורן חסון
להחליט מה רצוי ומה אפשר
02.01.2006 • 02:08

ס יקרה,
כשהצרכים השוטפים רבים, וכשאין אפשרות מימון להקלה עליהם, אין ספק שקשה יותר. וזה אולי עוד יותר קשה, כשהפער בחברה שלנו גדול, בין מי שיש לו לבין מי שאין לו, כי התיסכול רב יותר. יש אפשרות לזוג, בשלב כזה, להחליט שמוטב להתמודד עם זה בשניים, ולחזק את השותפות ביניכם, אבל לעתים קרובות בני הזוג מתקשים להתמודד עם זה. כלכלית, לחוד יהיה קשה יותר. ושמתי לב שלא אמרת דבר על אהבה. עושה רושם שבן זוגך מנסה לצאת מהבית כשיש לו הזדמנות, או לפחות זה הרושם שאת מציגה. מריבות אמנם לא מועילות, אבל פרידה במצב כזה קשה יותר. אם אתם יכולים להחליט, אולי בגלל המצב הכלכלי הקשה, שמוטב לכם להתמודד עם זה ביחד, יש דרכים לעשות את זה. אבל אתם צריכים להחליט. ואם תצליחו בשיחה פתוחה וכנה להחליט שזו דרככם, נסו לחפש דרכים לעשות זאת. בנו לכם תוכנית. ואם לא תצליחו, אתם יכולים להסתייע בקופת חולים, ואפשר לבדוק גם איך אתם יכולים להעזר בלשכת הסעד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083