קשיים בתקשורת זוגית
שירי
חוסר שותפות שיוויוני
⌄
שלום,
אני נשואה עם 2 ילדים בני 5.5 ושלוש ולאחרונה ילדתי, בעלי עוזר לי בבית אך לא באופן השווה לי, כל אחד טוען שהוא עושה יותר והוא כל הזמן אומר שאיני מספיק אישה כי איני מבשלת ומצד שני שזה בסדר. הוא בקושי נוטה להתנצל אם פוגע בי ואם הבית לא מסודר מעיר לי (על אף שהוא גם מסדר( מבחינתו הוא בעל מושלם ויש ביננו הרבה משקעים, אך כשאני פותחת את הדברים ודרשה בזה הרבה אחרי זמן מה הוא נאטם ולמחרת מתנהג כאילו הכל רגיל. הסיטואציה חוזרת על עצמה כל הזמן ואני מתוסכלת שלא מפנים את דבריי, טיפול זוגי לא בא בחשבון מבחינתו. שנינו כבר חשבנו להתגרש למרות שיש אהבה אך אנו מורחים את הקשר רק בגלל הילדים. האם יש דרך לגרום לו להיפתח ולהקשיב? כל פעם שנינו אומרים שהשתנה ובעיקר הוא שלא יעיר אך בסופו של דבר חוזר לסורו ולכן הרבה פעמים אנינכבר מרגישה שינאה כלפיו. אודה לתשובתך
ד"ר אורן חסון
קשיים במקצב התקשורת הזוגית
⌄
שירי יקרה,
אני שומע ממך שיש לכם בעיה בתקשורת. אתם מדברים ומבררים אחרת דברים, ומתקשים לכן להגיע להסכמות. את פותחת דברים ורוצה לפתור אותם, ומתעקשת לקבל תשובות ברורות, והוא לא מסתדר עם זה. אני מניח שעבורו את מתעקשת יותר מדי. יתכן שהוא קצת עקשן, יתכן שהוא מרגיש שאת מנסה "להכניע" אותו, כפי שהוא תופס את זה, ואת לא יודעת איך להתמודד עם זה אחרת. זה משהו שגם את צריכה ללמוד. כי הצורך המיידי שלך הוא להבין שהבעיה נפתרה, וקשה לך להניח לזה כאשר אין לך תחושה שכזו. אבל זה לא עובד איתו. בגלל שניכם. כי אתם שונים בזה. לו היית אומרת לו את מה שלא מסתדר לך, ומניחה לזה אחר-כך מבלי לקבל תשובות, יתכן שעם הזמן, כאשר אין ויכוחים ביניכם, הנטיה שלו ללכת לקראתך היתה טובה יותר, כי אין משקעים והוא יהיה יותר בקלות מוכן ללכת לקראתך, גם אם לא בכל פעם. בהחלט יתכן שהוא זקוק לזמן הפנמה, ושקשה לו לוותר, בעיקר כאשר את מתעקשת. מכיוון שנדמה לי שזה לא מספיק לך, ומכיוון שאת צריכה תשובות "כבר עכשיו, כאשר מבררים את העניין", את לא מסתפקת ביותר טוב, ולכן מקבלת פחות טוב.אני מציע שתקראי שתי שיחות שניהלתי כאן בפורום. תמצאי אותן באתר שלי תחת הכותרת "חיזוקים חיוביים" (לחצי על הלינק), שבטור מימין. קראי את שתי השיחות.במידת הצורך, אני מציע שתלכי לטיפול זוגי לבדך. תוכלי לשנות הרבה בהתנהגות שלו גם אם תלכי לבדך לטיפול.