קשיים בתקשורת זוגית
המלי
אין לי פרטנר
⌄
אורן שלום רב.אני בת 39 אם ל3 ילדים עובדת משרה מלאה בן זוגי (ידועים בציבור) עצמאי ובעסק משפחתי הדורש ממנו גם ימי שישי ערב ולפעמים שבתות- מצב שנוצר ולא היה בתחילה ומאד הקשה עלי למרות שלא הצלחתי לגרום לשינויו בכל דרך פשרה שהיא. אנו כבר כ15 שנה יחד.. עליות וירידות.. אבל לאחרונה אני מרגישה שאין בינינו כלום. בעבר היינו בטיפול זוגי שלטעמי יותר הרס משהועיל, למרות ששנינו לקחנו חלק בו. בלבי אני מרגשיה שאני רוצה לתת צאנס למערכת היחסים שלנו אך אני מרגישה שאין ליפ פרטנר. תקשורת אף פעם לא הייתה מזהיהרה ולי תמיד היה קשה עם זה כי אני אשת שיחה.. הההרגשה שלי שהוא מסוגל להכל חוץ להיות איתי ועם הילדים והוא בורח כשנוח לו. אני לא יודעת כיצד להבהיר לו את הדברים כי הוא תמיד מאשים אותי.. אני מרגישה שמגיעה לי זגיות אחרת..וללא עניין הילדים בחיים לא הייתי נשארת עם מישהו שלא יודע להעריך אותי או לפנק, לתת והיות פרטנר. אודה להצעותיך. אני מרגישה ממש מתוסכלת
ד"ר אורן חסון
הדרך שבה יוצרים תקשורת משמעותית
⌄
המלי יקרה,
אני חושב שאולי אתם כן זקוקים ליעוץ זוגי. אני לא יודע כמה זמן הייתם שם, וגם לא למה ויתרתם או מה התרחש שם. אני כן מזהה במכתבך קושי משמעותי ביניכם בתקשורת שלכם. זה כנראה לא רק הפער ביניכם, ביכולת ובצורך שלך לשוחח שיחות משמעותיות, אלא גם ובעיקר הדרך שבה אתם מנסים לפתור את הדברים ביניכם. עובדה שהוא מרגיש שהוא צריך לברוח. אני לא מאשים בזה אותך, כי לשניכם יש איזה שהוא חלק בזה, אבל זה בדיוק העניין שיש לעבוד עליו.מגיעה לך זוגיות טובה יותר. גם לו. השאלה היא איך עושים את זה, ואם אפשר לעשות זאת ביחד. הייתי בכל זאת הולך ליעוץ זוגי, או ממשיך את הקודם.