פתרון קונפליקט בנישואין
לילו
רוצה ילד ועלי רוצה עדין
⌄
שלום
אני בת 29 תכף 30 ובעלי בן 31 אנחנו נשואים חצי שנה, אני גבר רוצה להיות אמא אבל הוא רוצה לחכות שנה אולי שנתיים אני לא רוצה , אני הפסקתי עם הגלולות כי אני רוצה לנקות את עצמי, אמרתי לו שהוא ידע , אני מסבירה לו שיש לי שעון מתקתק ואני לא רוצה לחכות איפה צרוך שלי הוא אמר שכדאי שנלך ביחד לייעוץ זוגי בקשר לנושא .אני מרגישה נורא כי אני לא רוצה לספר לאמא שלי לכן אני מספרת פה ולא ידועת מה לעשות כי אין לי מצב רוח לכלום במיוחד לבעלי כי עצוב לי מאוד המצב לא רגיל עכשיו הוא רגיש מאד אשמח לשמוע לעצות .תודה
לילו
רוצה ילד בעלי עדין לא
⌄
בטעות לא רשמתי נכון את בעלי
ד"ר אורן חסון
לחפש פתרונות
⌄
לילו יקרה,
אני מניח שזה לא משהו שדיברתם עליו עד הסוף לפני החתונה, ומכאן הקושי. יש ביניכם כרגע קונפליקט משמעותי, ואם לא דיברתם עליו קודם, אתם צריכים לדבר עליו עכשיו. בסופו של דבר, זה משהו ששניכם צריכים להסכים עליו, ולכן את בעמדת נחיתות - כל עוד הוא לא מסכים, הולכים לפי דרכו ולא לפי דרכך. לכן גם זה מתסכל מאד.בסופו של דבר, קונפליקט משמעותי נפתר בדרך של דיאלוג. לא תמיד יש מקום לפשרה, אבל לפעמים כן. וכאן, הפשרה יכולה להיות לא אם כן או לא, אלא מתי. בכל מקרה, אם הדיאלוג ביניכם לא יהיה טוב, אז אולי זה לא יקרה אף פעם, כי מריבות וחיכוכים יכולים לגרום לכם להתפוררות הנישואים.להערכתי, חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. לא כדי לפתור את הקונפליקט, אלא כדי ללמוד לדבר נכון ועם הערכה הדדית ועם חיבה הדדית ואמפתיה, מחדש. קונפליקט כזה עלול לגרום לכם לאבד זאת.אם את עדיין מתלבטת מה ואיך, תוכלי גם לשוחח איתי ביעוץ טלפוני חד פעמי, ולקבל כיוון וללמוד על האפשרויות, ועל דרכים טובות יותר לתקשורת. זה לא יפתור את הכל, אבל זה יאפשר לך, כך אני חושב, לחפש פתרונות במקום להטיח את הראש בקיר - אחרי הכל, אכזבות עלולות לגרום לנו לעשות זאת.