קשיים בזוגיות: תקשורת, הוגנות ותקווה
אוסנת
בבעיה רצינית
⌄
שלום רב
לך וחג שמח :)אני נשואה כחצי שנה ואני ובעלי ידענו עליות וירידות במערכת היחסים שלנו כחברים ופרצנו לצערי הרב משהו שהיה אסור לנו וזה דיבור אסור שאין בו כבוד ושנינו נשארנו עם צלקות,דבר1- לצערי היום איפשהו הוא מרשה לעצמו כשהוא כועס לזרוק מילים פוגעות שהורסות אותי - אין לו כבר את הכבוד אליי .דבר 2- וכל הזמן הוא אומר אני אוהב אותך יותר וזה גורם לי להרגיש שהוא מזלזל באהבתי אליו ולא רואה אותה .דבר 3- אם טעיתי או התנהגתי לא בעבר , משהו הכי קליל לדוגמה, הוא פשוט משליך זאת על ההווה והעתיד ואומר את תתנהגי ככה, ותאמרי ככה, ופשוט לוקח לי את "האני שלי" לא נותן לי מקום להביע אלא מחליט וזה עוול ענק יותר מכל דבר שבן אדם יכול לסבול .קיימת בו קיצוניות קשה והוא בן 31 זה מה שעצוב, החשיבה שלו תקועה בגיל 16, דוגמה נוספת לא יכולתי להצטרף אליו לטיול עם ההורים ומאז הוא אומר את אנטי הוריי, את מנסה להרחיק אותם ממני . וכל זה שקר וכזב איך הוא מגיע לזה ? ואיך אפשר להתמודד עם דבר כזה? עם מילים כאלו קשות של רצח אופי, קיטלוגים,עצוב לי מאד ואני רואה את הרבנות קרובה כי למה לסבול אם אפשר להתחיל דף חדש נקי בחיים .דוגמה נוספת "הוא אמר לי את התחתנת מלחץ" שוב....למה הוא מחליט בשבילי? וזה גם לא נכון, אבל למה ככה? אני שונאת את בעלי זה פשוט עצוב. אולי אני לא מרגישה אישה והוא לא מרגיש גבר איתי . אולי זה תם ונישלם וזה יהיה טוב לשנינו.עזרה
ד"ר אורן חסון
תקווה
⌄
אסנת יקרה,
אולי. אבל אם פנית אלי זה אומר שעדיין לא איבדת תקווה. יש ביניכם קשיים בתקשורת, ונראה כאילו חשוב לו מאד להיות הרבה יותר צודק ו"הוגן" ממך, לפחות בעיניו, במערכת היחסים ביניכם, והוא מנסה להוכיח לך שזה כך. למה? אולי כי זה נוגע בך בנקודה רגישה מאד (כי את צריכה להיות "בסדר" כלפי כולם, והאשמה כאילו את לא כזו, פוגעת בך מאד ומכניסה אותך למגננה), ולכן זה עוזר לו להגיע לדברים שהוא רוצה ביניכם. האם זה עובד לו? – יכול להיות שבאופן זמני ובטווח הקצר כן, אבל בטווח הארוך את עוד מעט לא תהיי שם אם זה ימשיך כך. אני לא בטוח עד כמה הוא מבין את זה, או עד כמה הוא יבין שאת רצינית גם אם תגידי לו.יעוץ זוגי יכול להועיל לכם מאד, כי יש לכם בעיה בתקשורת. את יכולה לנסות לשנות ללא יעוץ, וזה יהיה בעמל רב ועם הרבה אורך רוח וסבלנות, ועם החלטה שאת שם מה שלא יהיה, כדי לשנות עם הזמן בעזרת חיזוקים חיוביים (ראימאמר שלי כאן) והסתפקות במועט בכל פעם. אבל אם זה גדול עליך, לא תהיה לך ברירה אלא להעזר ביעוץ זוגי.