טיפול במערכת יחסים עם הפרעת אישיות
מתוסכלת
פרידה
⌄
היי.לאחרונה נפרד ממני בן זוג עימו יצאתי כשלושה חודשים וחצי.עפי כל ההתנהגויות שלו, במהלך הקשר ובפרידה, אני סבורה שהוא סובל מהפרעת אישיות גבולית.אני מבקשת לציין כי הוא סולד מכל מה שנוגע/מתקרב לפסיכולוגיה/פסיכיאטריה[בשיחות כלליות על כך.לא נקודתיות].כיוון שבאופיי אני "טיפולית" אני מתייסרת מזה כמה ימים בשאלה-האם לנסות להציע סיוע, או להניח לכך, בשל העובדה שיצאנו מעט זמן ובשל כך שהוא נפרד ממני ולא להיפך?ברור לי, מעל לכל ספק, שהפרידה שלו נובעת מההפרעה שממנה כנראה הוא סובל[אין סיבה הגיונית לפרידה..]ואני מתלבת-מחד לא נוטשים אדם במצוקה כזו מאידך, כאמור, יצאנו מעט זמן יחד[אם כי הקשר היה אינטנסיבי למדיי]והוא זה שיזם הפרידה.תודה.
ד"ר אורן חסון
לטפל בו
⌄
מתוסכלת יקרה,
אני לא יודע אם את יודעת לאבחן הפרעת אישיות גבולית, אבל אני סומך עליך שאת מרגישה שיש בעיות משמעותיות. ולכן, אני יכול להבין את הרצון שלך "לטפל" בו, אבל לא את רצונך לבחור בו כבן זוג. אני קורא בין השורות את התקווה שלך שתצליחי "לתקן" אותו, בין אם בטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי ובין אם בעצמך. כמו שאת רואה, זה לא יקרה. כנראה שזה לא יקרה אם ירצה להיות איתך, אבל ללא ספק זה לא יקרה כשהוא לא רוצה להיות איתך, תהיינה סיבותיו אשר תהיינה. הקושי שלך הוא הפרידה, ואולי גם שלא סגרת משהו איתו משום שהוא היה זה שהחליט על פרידה. תמיד יותר קל להשלים עם פרידה כשאת עושה אותה (וגם אז זה לא תמיד קל), מאשר כאשר הצד השני מחליט בשבילך.