קשיים בתקשורת בזוגיות
אילונה
אני מציעה
⌄
אני מציעה פתרונות,אני אומרת שברור שצריך להוזיל העלויות,אין לי בזה ספק.אפילו הראתי ומצאתי דירות שבתקציב שלנו .דירות באזור המרכז שנוחות עם אוטובוסים וכו כיוון שאינני ניידת.אך הוא החלטי.מבחינתי רק האזור שהוא קבע.כאילו הוא לא סומך עלי כבר .איך פה ממשיכים עתיד זוגי ?
ד"ר אורן חסון
תקשורת
⌄
אילונה יקרה,
טוב. עכשיו, אחרי שהבנו שאת לא פסיבית, ושמקור הבעיה אינו חוסר האונים שלך, אפשר להגיע לשלב המסקנות הבא, והוא שכנראה הקושי שלכם הוא בתקשורת. כלומר, וזאת עובדה,את לא מצליחה להעביר אליו את דעותייך באופן שהוא גם יהיה מסוגל לשמוע, להקשיב ולקחת את מה שאת אומרת ברצינות.מדוע זה קורה? אולי כי יש ביניכם מראש מאבקי כוח, ואולי זה חד צדדי מצידו. ואולי כי הדרך שבה את מביעה את הדברים אינה הדרך הנכונה להביע אותם איתו, ובעיקר במצבי לחץ. יתכן גם שהוא גבר שצריך להפגין את הכוח שלו כשהוא יכול, כלומר, כאשר את חלשה, כי זה מספק את הצרכים שלו - וכאמור, בעיקר כאשר הוא לא מרוצה מההווה, וחושש או חרד מפני העתיד. מאבקי כוח הם סימפטום לתקשורת לא טובה, ולכן לקחתי זאת אל המקום הזה. מנקודת מבטך זה יכול להיראות כאילו הוא כוחני, לא מתחשב ואגואיסט שמנצל את המצב כדי להשיג את אורח החיים שהוא רוצה. אבל יתכן מאד שלו אופי התקשורת שלכם היה שונה, פחות מאבקים ויותר חיזוקים חיוביים, חיבה ועידוד הדדי, עם יכולת לומר בשקט ולא בכעס את מה שאתם צריכים כאשר משהו לא עובד כמו שצריך, זה היה עובד טוב יותר. חפשי בבקשה ביןהפרסומים בעברית שבאתר שלי, תחת הכותרת "זוגיות" את המאמרים: חיזוקים חיוביים הם הזוגיות, ושיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי. זה יכול לעזור לך מאד בתקשורת איתו, אבל קחי בחשבון שאת צריכה קצת סבלנות. זה עובד נפלא, אבל לא בתוך יום או יומיים.