ישיבות, מחשבות מיניות ורגשות
נתי
קשר נפשי לחבר
⌄
אני בחור חרדי בישיבה יש לי חבר מהישיבה שקטן ממני ב3 שנים לפני כשנה נוצר בננו קשר שהתפתח לקשר נפשי חסר גבולות יש לו תלות בי כל היום מתקשר ואני פיתחתי תלות בו הוא הבחור הכי יפה בישיבה הוא מתנהג כמו בחורה מענין אותו ביגוד כמו בחורה הוא היה מעריץ כמו בחורה ואני פשוט נהיתי מאוהב בטירוף הוא מקבל ממני היום הכל הוא קונה הכל בוויזה שלי חי איתי כל שניה פנויה שלו יש לי הרבה מה להציע אני בחור מאד פופולרי וניהלנו כמה שיחות והוא טוען שהוא לא מנצל אלא ממש נמצא איפה שאני ושהוא כל היום חושב עלי עד שיום אחד התחלתי לגעת בו ועשינו שטויות וכו אבל הוא אומר לי בשיא התקיפות והעדינות עם הרבה הבנה שהוא לא מעוניין בזה ורק פשוט הוא מבין אותי והוא מוכן לעשות את זה בשבילי ואני לא יכול לקבל את זה זה ממש הורג אותי אני ממש קשור אליו פעם לא דיברתי איתו איזה שבועיים ופשוט כולי הביתי שבור שניה אחת לא הפסקתי לחשוב עליו וגם הוא היה במצב הזה אני ראיתי אותו בברור כואב ומדוכא וגם כך הוא סיפר לי לאחר מכן שהוא לא הצליח להרדם בלילות מה עושים תעזור לי אני מתחנן אני לא יכול יותר אני נקרע מכל הכיוונים ואתה מבין לבד שאני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד תודה מראש
ד"ר אורן חסון
לפעמים לבד יותר כאשר נמצאים בחברה
⌄
נתי יקר,
חבל שלא כתבת בן כמה אתה, זה יכול היה, אולי, לעזור לי במשהו.בישיבות מתקיימים כמה תנאים המנוגדים למצב הביולוגי הטבעי שלנו. אחד מהם הוא העדר כל קשר עם בני המין השני, השני הוא האיסור על קשר כזה, והשלישי הוא האיסור של עיסוק בכל הבט מיני אחר, ובודאי על עיסוק או מחשבה מינית על זכרים, ורגשי אשם שיכולים להיות קשים בשל המעבר על איסור מאיסורים אלו. כשגדלים כנערים צעירים בישיבות, זכרים זה כמעט כל מה שיש בעולם הזה, ולכן פעמים רבות נוצר תיעול המחשבות המיניות, שהן טבעיות לגמרי לכל אדם בריא בנפשו, אל מישהו מבני אותו המין. אחרי הכל, ההורמונים עדיין ממשיכים להיות מופרשים אל הגוף. זה מה שקרה לך.הביולוגיה שלנו כופה על כל גבר בריא בגופו להיפטר אחת לכמה ימים מהזרע שלו. במקור, המטרה הביולוגית היא להיפטר מתאי זרע מזדקנים, משום שהפוריות שלהם יורדת. הדבר הזה נעשה או בדרך של יחסי מין, או באוננות או בקרי לילה (כן, לכאורה שפיכה לבטלה, למעשה - חידוש הזרע למטרה טובה, של יעילות ופוריות). כך או כך, כדי להגשים כל אחת מהדרכים הללנו, נדרשים מחשבות או חלומות מיניים. לאחר כמה ימים לאחר השפיכה האחרונה, המחשבות והחלומות מצטברים, מתוך מטרה להכין את השפיכה הבאה. כשאין נשים לידך לחשוב עליהן, יצרת קשר רגשי עם מחשבות מיניות על בחור נשי. זה לא אומר שאתה בהכרח הומוסקסואל, אלא שאולי זה רק המפלט שמצאת מפני החסר הזה, של בני המין השני. אולי היית מעדיף נשים, לו היה זמינות לך. אתה לא היחיד שזה קורה לו. זה קורה לעיתים קרובות בתנאים דומים של בידוד מבני המין השני.קשה לי לומר לך מה לעשות בתנאים החברתיים שבהם אתה נמצא. אני יודע שזה קשה, ושזה ייסורים של בדידות מחד, ושל תשוקה שאי אפשר לספק אותה מאידך, שלא לדבר על רגשי אשם. אולי עדיף לומר לעצמך שאתה צריך להסתכל קדימה, אל מצב שבו התנאים הללו ישתנו. מצב שבו תוכל להיות עצמאי יותר, ולחיות כפי שאתה רוצה. אולי לא בדיוק עם מי שאתה רוצה, אם זה גבר, ואולי גם לא בדיוק עם מי שאתה רוצה אם תתחתן כנהוג, אבל תהיה לך אפשרות כלשהי של בחירה. הסתכל קדימה, ונסה לתכנן את העתיד עבורך. אני יודע שזה קשה כאשר יש אולי עוד שנים לפניך (ולכן שאלתי על גילך), אבל אולי המחשבה שיום אחד תוכל להיות יותר אדון לעצמך, תעזור לך להתמודד.אם תתקשה עדיין, חפש פיתרון אחר למצבך הנפשי. ראהאצלי באתר, בדף העזרה הראשונה באינטרנט, בעמודה השמאלית, מקומות אליהם תוכל להתקשר ולהתייעץ, או לקבל טיפול, וחלקם חינמיים. חפש תחת הכותרת "מקרי חרום" ותחת "בריאות הנפש".