קשיים בתקשורת בזוגיות
מתוסכלת
לא אוהב לדבר
⌄
שלום
וברכה..בעלי ואני נשואים מזה כ- 7 חודשים ובהריון בשעה טובה..יש בעיה המעיבה על חיינו המשותפים:קורה הרבה שאנו מתווכחים,מתעצבנים ודברים מתנפחים ללא סיבה, אך מה שמפריע לי נורא זה שלאחר כמה שעות אני רוצה לדבר על המקרה, על מה שמפריע לי כדי שדברים כאלו לא יחזרו על עצמם, ובדרך לא דרך הוא תמיד דוחה אותי ולא מוכן לדבר, תמיד אומר משו כמו: די, ביקשנו סליחה, הכל הסתדר אז למה את רוצה עכשיו לחזור אחורה? הוא לא מבין שצריך לדבר ולא לטאטא דברים מתחת לשטיח כי אח"כ הכל יצוץ ויעלה ויהיה גרוע יותר, הוא לא מבין שצריך לדבר על הדברים כדי שכל צד ידע מה בדיוק מפריע והפריע לצד השני וכך דברים לא יחזרו על עצמם.מה ניתן לעשות כדי לגרום לצד השני כן לדבר לאחר ויכוח או מריבה? מה ניתן לעשות כדי לגרום לו להבין את הערך של הדבר הזה???אשמח לתשובת הד"ר בהקדם.. :)
ד"ר אורן חסון
צריכה לדבר/צריך לא לדבר
⌄
מתוסכלת יקרה,
את אומרת שהוא "לא מבין שצריך לדבר על הדברים". אני משוכנע שהוא אומר "די, למה לריב שוב? זה מעכיר את השלווה שלי ומזיק לזוגיות שלנו".אתם שונים בעניין הזה. את צריכה דברים פתורים כדי לדעת שהכל בסדר, ולעצור את החרדות שמא יהיה גרוע יותר, בעוד שכאשר את עושה את זה, הוא כבר רואה את הדברים כגרועים יותר, בעצם הכניסה לפרטים, ולהבנות מדוייקות. אין כאן עניין של צודק או לא. יש כאן עניין של אופי אחר, ואת באמת הורסת בנסיון שלך לבנות. קחי את זה בחשבון.אני יודע שקשה לך כך, להניח לזה. אני יודע שאת "מרגישה" שזה לא נכון. אם לא תגיעו שניכם לעמק השווה, יכול להיות שכדאי שתגיעו ליעוץ. אבל עוד הרבה לפני זה, דברו על זה. כלומר, על הפער שביניכם. ולכן גם על האפשרות שלפעמים הוא ישתדל לדבר יותר, ושלפעמים את תשתדלי לדבר פחות, ולדעת מה חשוב יותר – שעליו את 'מוכרחה' לדבר ולבדוק יותר – ומה חשוב פחות, שעליו תוכלי לוותר.