טיפול בזוגיות: מתי כדאי לפנות אליו?
שרה
זוגיות ללא יחסי מין
⌄
אנחנו נשואים 10 שנים עם שלושה ילדים, בריאים,בסוף שנות השלושים שלנו. עד לידתו של הילד השני יחסי המין בנינו היו נפלאים בתדירות גבוהה. לאחר הלידה החלה ירידה בקיום היחסים, הירידה באה ביוזמתי, אבל לאט לאט עם השנים, היחסים הלכו ופחתו עד שלפני שנתיים וחצי נעלמו לגמרי! המצב הדדי לא אני רוצה ולא הוא רוצה....אין בנינו כל מגע על בסיס מינייש לציין שבעלי עם השנים עלה במשקל ואני חושבת שהדימוי העצמי שלו נפגע מאוד.כמו כן, היחסים בנינו רואים משברים רבים (יש עוד בעיות) אבל גם תקופות טובות.האם בגילנו הצעיר יחסית ניתן לנהל זוגיות בריאה ללא יחסי מין?
ד"ר אורן חסון
בדיקה מחודשת של התדמית שלכם
⌄
שרה יקרה,
יש זוגות שעושים זאת לאורך זמן. אלא שאני מתרשם שגם את, ואולי גם הוא אינכם לגמרי מרוצים מהמצב, והידרדרתם אליו יותר בלית ברירה. אלא אם אני טועה, ואתם מצליחים לדבר על זה באופן חופשי, ואומרים שבאמת אינכם מעוניינים, לא ביניכם, וכמובן גם לא עם אחרים.לאחר זמן רב של הדחקת הנושא, אני מניח שאתם לא מדברים על זה, ואולי תתקשו לפתוח את זה. אולי הגיע הזמן. מה שאומר שאולי גם צריך יהיה לפתור את זה. זה סיכון מסויים, זה יהיה בעיקר מאמץ נפשי ותסכולים בדרך, והרבה בדיקה מחודשת של התדמית שלכם בעיני עצמכם, אבל אולי בכל זאת כדאי להגיע לטיפול מיני/זוגי כדי לעשות משהו. אם זה יעבוד, תרוויחו זה את זו מחדש.