קשיים בתהליך שיקום זוגי

תאריך פנייה: 30.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נורה
צרות של עשירים?
30.05.2011 • 09:01

שלום
נמצאת בזוגיות בסך הכל נהדרת כבר 15 שנים, שני ילדים מדהימים. בית, משפחה, יציבות, אושר, סקס, תקשורת. הכל טוב.לפני כמה שנים עברתי אירוע טראומטי. התמודדתי איתו בצורה שהיום לא מתאימה לי ואני עוברת תהליך משמעותי ביותר כרגע. בן הזוג שלי מגבה אותי בכל צורה - לוגיסטית, רגשית, הכל. אבל מתוך המקום שרוצה להשמיע את עמדתו בבית, וזה ממש ממש בסדר - מדגיש שלדעתו אני מגזימה, שהתהליך הזה לא עושה לי טוב, שאני הולכת אחורה, שאני מתדרדרת, שאני מסתחררת.אני מרגישה שהתהליך משמעותי, שאני לא אמורה לנפק תוצאות תוך זמן מסוים, וכל שיחה כזו שוללת להרגשתי (למרות שאולי לא במציאות) את הלגיטימציה ממה שאני עוברת. הוא ממשיך לתמוך בי אבל לא מסתיר את דעתו, בעוד אני לא מבינה איך אפשר להביע דעה על משהו שהוא פנימי (טוב לי לא טוב לי, מתקדמת לא מתקדמת, מגזימה לא מגזימה, וכו').אשמח לתובנה.

ד"ר אורן חסון
תהליך שיקומי
30.05.2011 • 21:49

נורה יקרה,
עושה רושם שקשה לו. רגשית אולי. יתכן שזה קצת יותר מדי, והוא עייף מזה, אז הוא מנסה לזרז את התהליך. בגלל הקושי שלו להתמודד עם זה , ולא עם הקושי שלך. השאלה שלי היא אם תוכלי להקל עליו חלק מהמעמסה. למשל – לשתף אותו פחות.לא שיתפת אותי בתהליך שלך, ולכן אני מנחש קצת על עיוור, כי אולי יש כאן דברים משמעותיים אחרים שאני לא יודע עליהם, הקשורים לתהליך השיקום שלך. יתכן, למשל, שיש לו בעיה אידיאולוגית או אחרת עם תהליך השיקום שלך, אם הוא כרוך בקשר טיפולי או תהליכי אחר עם אדם או אידיאולוגיה שקשה לו לקבל, ושהוא לא מאמין בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083