יציבות בזוגיות: שאלות ותשובות

תאריך פנייה: 30.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עליזה
משבר גיל הארבעים
30.05.2011 • 09:20

זה קרה.פתאום, ביום בהיר אחד הוא מודיע לי שזהו. הוא לא מרגיש כלום יותר. הוא לא מאושר. הוא לא רואה שום סיכוי למערכת היחסים הזו שלנו.אנחנו נשואים כמעט 20 שנה. 3 ילדים קטנים. בית עבודה, הכל לפי הספר.הבשורה היכתה בי כברק. לא ידעתי את נפשי. לא הבנתי איך ביום אחד "מתרוקנים" כך. ואז מסתבר שזה ממש לא ביום אחד."זה כבר זמן רב שאני מרגיש כך" הוא אמר ועכשיו הכל התפוצץ.עברו חודשים מעטים מרגע החשיפה ומאז קרו המון דברים מבלבלים מאוד.בהתחלה כמובן שלא יכולתי לדבר איתו או אפילו להסתכל עליו. מהר מאוד הבנתי שאם אשקע למרה שחורה טוב לא יצא מזה.שיניתי גישה. יצאתי לבלות. התחלתי לרוץ בערבים.התחלנו להתקרב, לשוחח ולעשות סקס מדהים שפשוט העיף אותנו.שנינו לא מבינים מאיפה זה בא ומה המשמעות של כל זה. מה המשמעות של: "אני מרגיש לא מאושר" או " לא יודע מה אני מרגיש" לבין ההתקרבות הפיזית המדהימה שיש כאן?זו אחת השאלות שמטרידות את מחשבתי יום יום. מה זה מה שקורה כאן?

ד"ר אורן חסון
שקיעה
30.05.2011 • 21:50

עליזה יקרה,
את מתארת דינמיקה שהיא תוצאה של תהליכים שעברו על שניכם. האפשרויות שונות, ולכן לא אוכל לענות לך במפורש ובאופן ברור, כאשר ברור לי שהשאלה העיקרית שלך היא: האם ההתקרבות הזו היא מצב יציב? האם הזוגיות שלנו יציבה שוב? – אני לא יודע.הוא התרחק ומודיע שרוצה לעזוב מסיבותיו שלו שאיני יודע מהן. את לוקחת את זה למלחמה על עצמך וגם על הזוגיות, ואולי גם מנסה להראות לו עד כמה את שווה, ועד כמה לא כדאי להפסיד אותך. כך זה נראה. התוצאה היא פריחה. האם את יציבה בשינוי שלך? האם הפגיעה שנפגעת לא תביא אותך בעוד זמן מה למחשבה שאת משקיעה ומשקיעה בזוגיות, מבחינה רגשית, כשאת לא בטוחה שגם הוא עושה זאת? – אולי, אם את מרגישה שאת מסכנת עצמך רגשית, וחשופה יותר לפגיעה. האם הוא איתך רק "לבינתיים" כי הפריחה שלך הדליקה אותו, אבל רק לבינתיים? – גם כן, איני יכול לדעת. יתכן שכן, ויתכן שמכאן תמשיכו לצעוד יד ביד אל השקיעה חבוקים וצמודים צמודים. נדמה לי שאת עוד פחות בטוחה ממני בזה, ואני לא בטוח אם את נכנסת איתו לשיחות עומק על זה, כדי שלא לסכן את המצב הנוכחי, וכדי שלא לזעזע שום דבר.תצטרכי לעשות זאת מתישהו. רק בעקבות כך תדעו אם אתם מגיעים ליציבות מחודשת, ואולי אם כדאי לנסות ולפתור קשיים מן העבר ולהדק את הקשר החדש והטוב שנוצר לכם עוד יותר, בעזרת יעוץ זוגי. ורק כך תדעי היכן השקיעה, ואיזו סוג שקיעה זו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083