קשיים בקשר: התמודדות עם אשמה ופרידה

תאריך פנייה: 06.01.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
סוג של בגידה
06.01.2015 • 07:54

היי המצב שלי הוא דיי מתוסבך ..
התאהבתי בבן אדם הלא נכון או כנראה בזמן הלא נכון..
אחרי המון קושי מצדי ומצדו נפרדנו לפני חצי שנה לאחר ששנינו עשינו אחד לשני את המוות.. הוא טס לארהב ל7 חודשים מה שהיה קצת גם גורם הפרידה ..ואמרנו שנראה מה יהיה כשיחזור
הבעיה היא שאני מסתובבת עם החבורה שלו כבר שנים גם אחרי שנפרדנו המשכתי לצאת עם כל החברים המשותפים של שנינו
לפני כחודש וחצי אני ואחד מהחברים בחבורה יצאנו לבר ודיי התגלגלו העניינים .
העניינים התגלגלו רק לאותו ערב והחלטנו לא לעשות עם זה יותר ממה שזה
אך החלטנו לספר לאקס שלי שהוא עדיין נשאר חבר של שנינו
האקס שלי לא מוכן לדבר איתי
ואני מרגישה נורא
כל החברות שלי אומרות לי שבכל מקרה לא היינו מתאימים והוא פגע בי וזה לא שהרסתי קשר טוב אבל בכל אופן תמיד ציפיתי שהוא יחזור ועכשיו יש לי הרגשה שהרסתי את הסיכוי הקטן הזה שנוכל לחזור
אני מרגישה נורא
אגב שנינו בני 24 וכולנו מכירים אחד את השני המון זמן.
מאוד חשוב לי שהוא יסלח לי מאוד עצוב לי לוותר על האפשרות שהוא יחזור ושהכל יהיה בסדר..
מה אני עושה אני מרגישה ממש נורא

ד"ר אורן חסון
מסלולי חיים
08.01.2015 • 01:41

ליאת יקרה,
אני מרגיש שאת כותבת על שתי בעיות שונות שנוצרו לך עם אותו גבר. האחת, שהוא אולי הגבר הלא נכון, ויש והיו לכם הרבה קשיים בקשר, אלא שאת בכל זאת מצפה אולי לכך שמתישהו זה ישתפר. אולי כי הוא גבר מוצלח מאד, גם אם אינו מתאים לך. או למשל, כי אולי קשה לך להתמודד עם חוסר ביטחון שלך מולו, או בשל כל סיבה אחרת, אבל התוצאה הסופית היא שזה לא עבד, גם אם זה מאד מאכזב.הבעיה השניה היא הצד המוסרי, ותחושת האשמה שלך. לא קל להרגיש תחושת אשמה, ובעיקר אם וכאשר הבעיה הראשונה נמצאת ברקע. קל גם להעצים את הכעס (מצידו), אם ברקע היו ביניכם ויכוחים גדולים והאשמות הדדיות, והנה, יש לו, לכאורה, "סיבה אמיתית" לנצח בויכוח שביניכם.הקושי הוא ששני העניינים מתערבבים זה בזה. הקושי הוא כאשר את נוטה לרצות, ואם את מתקשה כאשר מישהו, בעיקר שהוא קרוב ויקר לך, כועס עליך או חושב עליך מחשבות רעות. לא בטוח שהוא באמת חושב את זה עליך, כמו שאולי הוא מחפש סיבה להצדקת הפרידה שלכם, אולי אפילו רק בעיני עצמו.את יכולה לנסות לדבר איתו ועל ליבו. אני לא יודע אם זה יועיל. אולי, ואולי רק עם הזמן. אבל כך או כך, אולי עצוב ואולי מעודד שבסופו של דבר תביני שהעולם מספיק גדול לשניכם, ושבאמת תוכלי להסתדר בלעדיו. אם זה יקרה, זה פשוט רק ייקח זמן. ואם הקשר ביניכם באמת לא יצליח להישמר, תסתדרי. ואולי אפילו טוב יותר, לעולם לא תדעי עד שלא תנסי, ובעצם, גם לאחר שתנסי לעולם לא תדעי מה נכון יותר, כי אפשר לבחור, בסופו של דבר, רק מסלול חיים אחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083