קשיים בפרק ב': התמודדות עם ילדים
יערה
זוגיות פרק ב
⌄
ד״ר חסון שלום,
אני גרושה +2 ויש לי חבר גרוש +2. אנו מנהלים קשר מזה כשנה וחיים בנפרד.
לפני ימים ספורים פניתי אליך בנושא בר המצווה של בנו, והשבת לי וקיבלתי את עצתך.
כעת שאלתי הינה בקשר לחג יום העצמאות: החבר שלי הזמין אותי לבוא איתו ועם ילדיו לחברים ביום החג, ואולם זאת בתנאי שאבוא ללא בנותיי, שכן הדבר יהיה קשה לבתו בת ה-15. יצוין שכבר נפגשנו יחד עם הילדים שלו ושלי ביחד בעבר, למשל כשהלכנו לים יחד בשנה שעברה. וגם ילדיו היו אצלי בבית ואכלנו יחד.
ואולם יחד עם זאת, לחבריו או למשפחתו לא הלכתי עדיין גם עם ילדיו אלא רק איתו לבד (וגם ללא בנותיי). ולכן הזמנתו לבוא יחד איתו וילדיו לחבריו ביום העצמאות היתה צריכה להיות פעם ראשונה שזה קורה.
ואולם לאור זאת שאני צריכה לבוא ללא בנותיי לא אוכל להיענות להזמנתו מאחר ואני עם בנותיי בחג הזה.
האם דרישתו של החבר שלי מוצדקת ועלי לוותר לו או שעלי לדרוש לבוא עם בנותיי ושידבר על כך עם בתו.
תודה שוב
יערה
ד"ר אורן חסון
קשיים של פרק ב'
⌄
יערה יקרה,
את מתייחסת לתכתובת הזאת בינינו. וכמו פעמים רבות, ככל שההתכתבות נמשכת, כך מתגלה שהסיפור מורכב יותר. וכרגע, מדובר בתקשורת ביניכם ובעיקר בהתחשבות בצרכים המיוחדים זה של זה.אני מבין שהקשר ביניכם עדיין רחוק מלהיות מווסת ומבוסס, כי כך זה כל עוד הילדים, כשהם קטינים בעיקר, אינם משותפים בו. ואני מבין מזה שהקשר שלו עם בנותיו גם הוא מורכב, ושאין לו עדיין היכולת התקשורתית המתאימה איתן להיות גלוי איתן באשר לקשר איתך, ושהוא "שומר עליהן" מפני כאב לב שאולי נובע מאבדן התקווה שהוריהן ישובו להיות ביחד, או מפני ההתמודדות עם הלויאליות שיש להן עם אימן. כמובן שזה קשור גם לאופי הילדים ולקשר שלהם עם אמם, ולאופי שלו, ולחששות שלו לאבד אותם אם הוא לא יילך בדרכם, וכנראה זה יותר כך עם הבת הבכורה, הן כי היא בת, והן כי היא אולי גם מזדהה עם אמה יותר חזק. הקשר הזה יכול להיות הרבה יותר קשה לאבא לאחר גרושין, מאשר לאמא.הצד השני הוא שלא רק הוא לא רוצה לפגוע בבת שלו, גם את לא רוצה לפגוע בבנות שלך. ולכן, יתכן שכל עוד לא פתרתם את העניינים הללו של יחסים, מוטב שתבלו את יום העצמאות בנפרד, או חלקים ממנו בנפרד, כדי לשמור על הילדים, למרות האכזבה. קחו בחשבון שיש כאן משהו שלא פתרתם בקשר שלכם, ושחשוב שהוא ייפתר, אבל לפתור אותו עד יום העצמאות זה להטיל משקל רב מדי על היחסים שלכם בזמן קצר מדי. למרות האכזבה, כנראה נכון יהיה לפתור זאת בקצב הנכון עם הזמן.קראי אגב אתהדף באתר שלי העוסק בזוגיות פרק ב'(הטור השמאלי בדף). ובעצם, גםשיחה שלי בערוץ 2, עם אפרת אנזל וקובי מחט (לחצי על התמונה הימנית לראות את הוידיאו), על הקשיים של התחלות פרק ב'.