בחירה קשה: מה לעשות?
מבולבלת
כבר לא מוצאת את מקומי
⌄
שלום
ד"ר,אני ובן הזוג שלי יוצאים כשנה וחצי אוטוטו.מאז שהכרנו, אנחנו בלתי נפרדים.ישנים ביחד כל לילה, כמעט ולא יכולים אחד בלי השנייה.הבעיה היא שמכייון שלי אין רישיון ולו יש, יש לו בעיה להגיע אליי לישון אצלי כי אין לו איך לחזור אף פעם, הוא ישן אצלי אחת לשבוע- וזה במקרה הטוב.במהלך השנה וחצי הללו אני ישנתי אצלו רוב הזמן.כמעט אפשר להגיד שאני סוג של גרה פה, חוץ מהתקופה האחרונה של שיפוצים אצלהם בבית, ורבנו לישון גם אצל סבתא שלי בבית.הבעיה היא שאני לא מוצאת את המקום שלי. לא יודעת כבר איפה הבית שלי.מרגישה לא נעים מאמא שלי מיום ליום, אני והיא היינו נורא קשורות מאז ומתמיד, ועכשיו אני לא רואה אותה כמעט.לא יודעת איך לתמרן בין עבודה בעיר הזאת לבין להיות בבית, חבר שלי אומר שאני צריכה לבחור איפה חיי נמצאים וזה נכון.אני נורא רוצה להיות איתו, אנחנו בלתי נפרדים ולא כיף לי בלעדיו בביתי.דיברנו המון על הנושא, ועד שלא אוציא רישיון, זה לא יהיה נגיש לישון אצלי מתי שבא לנו.דיברתי איתו על מגורים יחד במקום שהוא רק שלנו, הוא אומר שעד שלא אמצא עבודה יציבה זה לא יילך, וגם עד שלא אוציא רישיון.אני נורא לא יציבה בעבודות, והרישיון שלי מתקדם, אבל נורא לאט.אני לא מרגישה בנוח באף בית, כשאנחנו אצלו אני מרגישה שזה לא באמת הבית שלי, וכשאני אצלי אני לא נהנת כי הוא בדר"כ לא איתי.אני נורא מיואשת:/
מבולבלת
כבר לא מוצאת את מקומי
⌄
והרבנו לישון אצל סבתא שלי*
ד"ר אורן חסון
הטוב שיש לך בקשר הזה
⌄
מבולבלת יקרה,
את יודעת שאת צריכה לבחור, וזה קשה. הבחירה אינה בהכרח רק בין לגור כאן באופן מוחלט לשם באופן מוחלט, אלא גם האפשרות לתמרן בין לבין. לכל אחד מהפתרונות יש מחיר, ויש לו גם יתרונות. העניין הוא בעיקר להבין שאין פיתרון מושלם,ולהשלים עם זה. זה אולי החלק הראשון הקשה. החלק השני הלא פשוט הוא מה שאת מתארת בסוף, שקצת איבדת תחושה של בית, ואולי עם זה גם קצת תחושה של זהות. כשאת בבית הוריך או סבתך, את חסרה אותו, וכשאת איתו, את במידה לא מעטה מרגישה אורחת ושזה לא שלך.העניין הוא בכל זאת שאין פיתרון מושלם, ואין פיתרון שיפתור את כל הדברים. אולי יועיל קצת לראות את הדברים אחרת: שיש לך בית, שיש לך מקום לחיות בו שטוב לך, ושכאשר את יוצאת משם (אל ביתו של החבר שלך) את יוצאת משם כדי למלא צורך נוסף, שאת אוהבת ורוצה. כלומר, כשאת יוצאת משם, זה רק כי טוב לך יותר. אולי נקודת המבט הזו תאפשר לך לחפש את המינון הנכון, כי זהו מינון של התוספת למה שיש לך בחיים בלעדיו, ולכן את רק מרוויחה מהקשר איתו, ולא מפסידה מכך. כמה את מרוויחה מזה? תלוי בבחירות שלך של המינונים. ובמשך הזמן תגיעי גם ליציבות רבה יותר הן בעבודות, והן ברישיון הנהיגה שלך, גם אם זה ייקח זמן. בין לבין, ראי את הקשר שיש לך כתוספת טובה לחייך, ולא כמטלה שגובה מחיר.