קשיים בזוגיות: תקשורת וריחוק
מיכאלה
לא מבינה גברים
⌄
שלום רב,
מצטערת מראש על אורך המכתב המספר בתמצית את חיי לאחרונה.אני נשואה כ 8 שנים, עם שני ילדים.סה"כ נישואים טובים. אהבה ענקית ופרפרים כבר אין, אבל אנחנו שותפים טובים ובסך הכל זוג נורמטיבי. לכאורה.מאז שהתחלתי לקיים יחסי מין עם בעלי עוד לפני שהתחתנו, תדירות יחסי המין לא הייתה גבוהה, פעם-פעמיים בשבוע לפעמים יותר וזה התאים לי (מה גם שכל הזמן יש תקופות לחוצות בחיינו מכל מיני סיבות, עבודה תובענית, ילדים ומה לא?)בתקופה האחרונה (בסביבות שנתיים), תדירות יחסי המין שלנו פוחתת, השיחות בינינו מאוד בנאליות וצפויות, התחיל להיות שגרתי וקצת משעמם וזה מפריע לי.בעלי עובד המון (!!!), להרגשתי אין לו כח כבר אלינו כזוג ולחזר, להתחנף וכו', מה גם שלפעמים אני לא מקלה על המצב וכשהוא כבר מגיע הבייתה אני כבר עם פרצוף של אחרי ריצת מרתון וסחוטה מהיומיום, זה ברור לי שזה לא ממש מעודד חיזור.אני יודעת שיש לו צורך וחשק מיני כי הוא צופה בפורנו שנשלח אליו במייל מחברים "טובים", אני עדיין לא גיבשתי החלטה מה זה עושה לי. מעליב ("הי הנה אני פה זמינה ומעוניינת בקצת תשומת לב") או שזה דוחה ומגעיל אותי או שניהם יחד.עלה לי חשד לפני מס' חודשים שיש לו מישהי בעקבות הודעה שראיתי בנייד, אני פוחדת פחד מוות להתעמת איתו על כך ולערער את כל התקשורת הרעועה בינינו גם ככה.אבל, דווקא כן דיברתי איתו רק על עניין החשק המיני (הוא יכול שבועיים או לפעמים יותר אפילו לא לגעת בי, למרות קצת טיזינג מצידי) ולמה לא בא לו (אני יודעת לפי סיפורים מחברות שהבעלים שלהן לא מסוגלים להתנזר מסקס שבועיים ולא העליתי בפניהן את הבעיה שלנו), הוא אומר לי שזה בגלל שהוא טרוד בעבודה מאוד (כן, כן, כבר שנים הוא טרוד), הוא לחוץ ולפעמים לא בא לו (שבועיים???).אני לא יודעת אם קיימים גברים כאלה, זה דבר טבעי? קשה לי להבין. יש לך חשק מיני ואתה מעדיף לספק את עצמך בצורה ממוחשבת? אני נראית לא רע, מטופחת במידה, משתדלת גם בבית לא להיראות כאילו אני איזה עוזרת בית. מה לעשות?אני רוצה להוסיף כי בעלי הוא איש שלא מפגין רגשות כמעט בכלל, לאדם זר הוא ייראה אף מעט קר ומרוחק (אפילו ההורים שלי שכבר מכירים אותו הרבה זמן, מרגישים בקרירות מצידו). אני לא יודעת איך לדובב אותו או להשפיע עליו בצורה כזו שייפתח יותר ולפחות מולי יפגין רגשות שלא מסוגל בחוץ .(ההורים שלו מדהימים והוא ההיפך הגמור, הם יכולים לדבר בפורום משפחתי רחב על עניינים מאוד אישיים ללא מבוכה, והוא לא).האם בכל מקרה לדבר איתו על כך שאני חושדת שיש לו מישהי?האם מומלץ ללכת לטיפול זוג?, האם ניתן בתחילה ללכת לבד למישהי/מישהו שיוכלו לייעץ לי מבלי שאתרוששי?תודה על הסבלנות בקריאת פנייתי זו..
ד"ר אורן חסון
שדים בארון
⌄
מיכאלה יקרה,
אני מתרשם שהקושי העיקרי ביניכם, לפני כל דבר אחר, הוא התקשורת החסרה. אישך סגור, אולי אפילו כריאקציה למשפחתו שהפתיחות שלה אולי מעוררת בו חלחלה, אבל הסיבה לא כל כך משנה. הוא סגור, ואת כנראה נכווית מספיק פעמים בנסיונות לדבר איתו, עד שאת פוחדת לדבר על דברים אישיים שביניכם. אני חושד שפחות משנה לך אם היה לו איזה רומן קטן פעם, כמו החשש שהריחוק שלו ממך הולך ומתקבע, והופך להרגל. במקרה הזה, אם הוא מעדיף, באופן עקבי, פורקן ללא רגש על חשבון קירבה אליך, זה אותו הדבר בשבילך, כי את הופכת להיות שחקן משנה בחיים שלו, וחשובה פחות. החשיבות הפוחתת שלך בחייו, היא מה שמאיים יותר מכל דבר אחר על היציבות שלכם, וגם על הסיכוי שבזוגיות שלך תזכי לאיזה שהוא עולם רגשי שאת זקוקה לו. וגם החשש שלך, המגיע מכך שאת לא יודעת מה עובר בראשו, וקשה לך לקרוא אותו, שהכל מתפרק אי שם מתחת לרגליים, מבלי שאת יודעת על זה כלום. לכן את לא רוצה לגרום לרעידת אדמה, ואפילו לא לרעידת אדמה קלה.מכאן את יכולה להבין כבר שההמלצה שלי היא שאתם אכן זקוקים ליעוץ זוגי. כדי לדבר מחדש, וכדי להיפתח שלא דרך כעסים ותלונות, אלא דרך צורך, ודרך הזדקקות, ואפילו דרך עצב, שלך, בודאי, אולי גם שלו. מבחינה כספית, אין הבדל בין פגישה איתך לבד או פגישה זוגית, כי בכל מקרה מדובר בשעת ייעוץ. אבל יכול להיות שכדאי לך להגיע בהתחלה לבד, לשתיים-שלוש פגישות, ולאחריהן לצרף גם אותו, מהסיבה הפשוטה שאולי "בוא נלך ליעוץ זוגי" עלול ליצור רושם ש"היחסים שלנו על כף המאזניים", או אולי אפילו "אני לא יכולה לדבר איתך על זה, בוא נדבר על זה ביחד עם איש מקצוע", ושניהם קצת מאיימים ועלולים להביא אותו לעמדת התגוננות ללא הכנה, ומבלי שאת רוצה. אם תתחילי לבד, "כי לא טוב לך, ואת רוצה לדבר עם מישהו", תעבור תהודה כלשהי מאיימת פחות, שאולי תאיים בהתחלה פחות. אבל זה מאד תלוי בו, בדעותיו ובתחושות שלו. גששי את המצב איתו, ולפי זה החליטי אם להגיע לבד או ביחד מלכתחילה.
מיכאלה
שדים בארון
⌄
תודה על התגובה.אני באמת מרגישה שני חייבת לפרוק את שעלליבי ואני לא מכירה אף גורם מקצועי שיוכל להקשיב לי.האם תוכלו להמליץ לי על מטפלת/יועצת זוגית באיזור נתניה? אני מעדיפה נקבה.תודה
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי באזור נתניה
⌄
מיכאלה יקרה,
נתניה... אני נמצא בצפון תל-אביב, אבל אני לא אשה. ד"ר רבקה נרדי נמצאת בקדימה, שגם זה לא רחוק מאד מנתניה, אם את ממונעת.
מיכאלה
טיפול זוגי באזור נתניה
⌄
אכן זה קרוב, אני אצור קשר.תודה רבה רבה..