אכזבה ופגיעה בקשר זוגי

תאריך פנייה: 06.06.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שרי
פרידה
06.06.2010 • 23:20

יום אחד בבוקר בן זוגי מזה 3 וחצי שנים החליט להיפרד ממני לאחר 3 וחצי שנים והסיבה היחידה שהוא נתן לי זה שבחודשיים האחרונים התרחקנו( ועוד הוא ביקש ממני התחשבות כי הוא קודם בעבודה וצריך לתת יותר מעצמו), הוא היה כול עולמי החבר הכי טוב שלי היה ביננו קשר אובססבי לחלוטין משני הכיוונים,זה היה סגור מצד שנינו חתונה הוא רצה עכשיו אני רציתי עוד קצת זמן לסיים את התואר וכו' אני מודעת לכך שהוא העריץ את האדמה שעליה אני דורכת לכן אני לא מבינה איך בנאדם יום אחד יכול לקום בבקר ולהחליט להיפרד בלי לדבר לפני בלי לנסות לפתור את המצב בלי לשתף, איפה החבר הכי טוב נעלם.? אני לא יודעת אם מעורבת בחורה אז (לפני חודש וחצי נפרדנו ומאז אנחנו לא מדברים) הוא אמר לי שאין לא אף אחת ושהוא צריך לעשות "הפסקה" כאילו שאני יחכה לו .אני מתמודדת עם הזמן ההרגשה הכי קשה שיכולה להיות ,אני עושה דברים שתמיד רציתי ולא עשיתי אך אני לא מבינה את המצב למה?למה הוא היה צריך לעשות את הפרידה הזאת בדרך הכי מגעילה שיכולה להיות כולל דיבור מסריח ומזלזל הוא רצה פרידה אז השכרתי דירה ועזבתי התנהגתי הכי יפה שיכולתי בהתאם לנסיבות, אפילו בתוך תוכי חשבתי אז שאם הוא יצטער יש מצב שאני ייתן לו עוד צאנס כי יכול להיות שהמרחק יעשה רק טוב היום אני מתה שהוא יבוא על ארבע ואני יגיד לו סורי ברגע שויתרת עליי וידעת מה הסיכונים איבדת אותי לתמיד האם הוא יבוא על ארבע?האם הוא יתנצל? זה מה שגורם לי לשרוד שהוא יצטער על היום שהוא עשה זאת בדרך הכי מגעילה שלא הייתה מגיעה לי בכלל. ומה אם הוא לא יתקשר? איך אני אמורה להתמודד עם זה?

ד"ר אורן חסון
קונפליקט פנימי
09.06.2010 • 12:19

שרי יקרה,
אני מקבל ממך שני מסרים עקריים. האחד – אכזבה. היית בעולם מסודר, שברור לך היכן את נמצאת, ושבו את מסודרת לחיים, ולפתע כל העתיד שלך, שהיה ברור כל כך, נחסם, ואת צריכה להתחיל לחפש אותו מחדש. זה מאד קשה. מאד.המסר השני הוא פגיעה קשה, גם על ההחלטה שלו לעזוב, וגם על האופן שבו עשה את זה. ממקום שבו הוא מעריץ את האדמה שעליה את דורכת, ושבו את שולטת בקשר לחלוטין, ואת היא זו שקובעת את הקצב שלו, את מגלה שאולי את לא מעריכה נכון את המציאות, ושגם לצד השני יש רצונות משלו שהוא יכול להעמידם מול אלה שלך. אני לא יודע אם הוא עזב בדרך מגעילה כי לא נתת לו "לעזוב יפה", כי נפגעת, או משום שיש לו מראש בעיה עם אסרטיביות מולך, והיה צריך לגייס את כל מה שיש לו כדי ללכת, שזה אומר גם להיות יותר כוחני ויותר פוגע, כדי שיהיה לו כוח לומר את כל מה שרצה לומר, ולוודא שהוא מצליח ללכת.עכשיו השאלה היא מה את רוצה להשיג. ברור שאם ייווצר ביניכם קשר מחדש, יחסי הכוחות ביניכם ישתנו, אלא אם "יבוא על ארבע". ואולי טוב שיחסי הכוחות ביניכם ישתנו, כי אולי הקשר, ביחסי הכוחות הקודמים, לא עשה לו טוב. אולי הוא רצה יותר התחשבות ממך בצרכים שלו, ולא "להעריץ את האדמה שעליה את דורכת". אולי הוא עשה זאת כי זה מה שציפית ממנו בהתנהגות שלך, והוא הגשים את הציפיות שלך כדי להיות בסדר איתך ועם עצמו, למרות שאולי לא היה מרוצה תמיד. אני מעלה את זה כאפשרות, שרי, שתדעי שלא תמיד הדברים נראים בצד השני כפי שהם נראים אצלך.אם את רוצה את הקשר הזה בכל זאת, ומוכנה גם לאפשרות של יחסי כוחות אחרים, תצטרכי להיות סלחנית, ולומר לו שהתגעגעת אליו. אני רק חושב שאת לא בנויה לזה. אני חושב שאת קודם כל פגועה, ורוצה תיקון. לפחות על פני השטח התיקון הזה חשוב לך יותר מהקשר עצמו. אני לא לגמרי בטוח שכך הדברים אצלך גם מתחת לפני השטח. לו הם היו כך, לא היית שואלת אותי איך את אמורה להתמודד עם זה. יש בך קונפליקט פנימי, ואני מציע לך להתמודד איתו בגלוי, ולא להחביא אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרי
קונפליקט פנימי
09.06.2010 • 15:44

אני מודעת לכך שאני הייתי היותר כוחנית בקשר ולא מבחירה. אני באמת השקעתי בו את כל האהבה שהייתה לי ולא דרשתי לשנייה תמורה. רציתי שהוא יתפתח , ילמד , יחסוך לעתיד אפילו אם זה היה על חשבוני כל פעם שהוא רצה לקנות לי משהו אמרתי לו שחבל על הכסף(אמא שלי תמיד אמרה שזו טעות שאני צריכה לתת לו לפנק), .בקשר איתו נהייתי בנאדם מאוד רציונלי יותר מדיי מחושבת .חושבת על העתיד על כסף לבית על כסף לילדים במקום להנות מהרגע.בגלל שהוא הבזבזן הכרוני (ואני באמת מתכוונת לכך הוא הרויוח טוב אבל כולם לא נשאר) אני נאלצתי לחסוך מעצמי, לעתיד. היום בדיעבד אני מפנקת את עצמי ,כי אני מרשה לעצמי אבל אני לא מבינה איך אפשר לשכוח בכזאת קלות קשר כ"כ ארוך אני אוהבת אותו ושונאת גם יחד ככה שזה לא נכון להגיד שאני רוצה להחזיר לו יש בי פשוט זעקה פנימית שאין לי את מי לשתף ושהייתי רוצה להגיד לו למה ככה. אני גם לא מהבחורות שרודפות אחרי בחור שזרק אותם לא כך חינכו אותי בבית, ככה שאין מצב שאני יזום שיחה ( בהתחלה אמרתי לו שאני רוצה לעשות איתו שיחת פרידה אבל איך שהתגלגלו העיניינים פשוט נגעלתי מההתנהגות שלו)..