קשיים בזוגיות: פתרון אפשרי
שלמה
קושי שקשה לי להגדיר אותו
⌄
ד"ר שלום אני בגיל 25 נמצא בקושי שקשה להגדיר אותו אני ואשתי זוג צעיר נשואים כשלוש שנים אנחנו דתיים אני עברתי ילדות קשה אחריי גרושים קשים של הוריי אני באישיותי מאד מופנם וביישן וממעט לשתף אחרים בתחושתיי (ולפי דעתי כתוצאה מכל מסכת הגירושיםשל הוריי) כך שכל בעיה שנוצרת מבעבת בתוכי תקופה מסוייימת ואז לרוב זה מתפוצץ זה מתחיל באירוח בסופי שבוע אצל ההורים של אישתי שממש קשה לי להתארח שם משום שהמקום לא נקי וברמה בסיסית (כמובן לפי דעתי )והיא מבחינתה באה לראות את ההורים שלה ולא בדיוק אכפת לה הסדר והנקיון הוריי גרושים, שניהם נשואים שנית והם גרים בחו"ל כך שברירה היחידה לבלות שבת מחוץ לבית זה לרוב רק אצל ההורים שלה ופעמים בודדות אצל אחיי יש לציין שכשאני אצל חמי וחמותי אני ממעט לדבר ולהשתתף כך אני נסגר ומופנם ולא נחמד להיות בקרבתי כי אני גם משדר סוג של עויינות, וזה כמובן זולג לזוגיות שלנו כך שאני כועס ומתלונן כל פעם מחדש ומבטיח שזו הפעם האחרונה שאני נוסע לשם והכעס והתסכול הזה מבעבע בתוכי ממש אוכל אותי אני מרגיש שאני לא יכול להתמודד עם זה כמובן שהקושי לא נגמר שם משום שיש לי בעיה עם זה שהיא צריכה לרדת במשקל והיא מודעת לזה וכל הנושא הזה כשלעצמו מוא מורכב משום שזה נושא שדברנו עליו עוד כשהיינו חברים והנושא עצמו חשוב לי מאד עד כדי כך שאני לא יוצא איתה כי אני מתבייש ולא שהמצב כזה חמור אלה משום שהנושא הזה חשוב לי מאד בקיצור כל התחושות האלה ממש אוכלות אותי ומלוות אותי תקופה מאד ארוכה אפשר להגיד אפי' ממתי שהתחתנו הקושי מלווה אותי בעבודה בלימודים אני לא יודע איך להתמודד עם זה אולי זה קושי יותר פנימי ? אולי משהו מהילדות? מה אני יכול לעשות בנדון יש לציין שזוגיות בנינו טובה ישנה הערכה הדדית אומנם ואהבה קצת נעלמה לה אבל אפשר להגיד שינשנה זוגיות טובה יש לי פחד שאולי לא עשיתי בחירה נכונה אולי הייתי פזיז מדיי אולי הייתי בתלות רגשית כלשהיא כתוצאה מהגירושים של הורייאז מה חוות דעתך ?האם אנחנו צרכים יעוץ זוגי ?האם זה יעזור או יפתור משהו? האם הקושי הנפשי שלי מקרין על זוגיות שלנו או שזה הדדי האם יועץ זוגי יכול לתת חוות דעת פסיכולוגית?תודה רבה שלמה
ד"ר אורן חסון
קשיים שרואים, ושהגדרת כל כך יפה.
⌄
שלמה יקר,
בודאי שהקשיים הנפשיים שלך, המופנמות וחוסר שביעות הרצון שלך אצל הוריה מצד אחד, והתלונות שיש לך על המשקל שלה מצד שני, משפיעים גם עליה, ולכן על הזוגיות, דרך שניכם. איך יכול להיות שלא?כן. בתנאים הנוכחיים, המצב עושה רושם שהוא הולך ומידרדר. התחושות שלך, והכעסים שאתה צובר, מרעילים את היחסים ביניכם, ואם אתה מסתכל על כיוון, זה לא יהיה יותר טוב, ללא יעוץ זוגי. אז יפה שעה אחת קודם. ואתם יכולים להתגבר על קשיים. אתה לא צריך "חוות דעת" פסיכולוגית. אתם צריכים ללמוד לשנות גישה ואוירה.