טיפול בקרחת: מה האפשרויות?
עדי
איך לשכנע את חבר שלי להתחיל טיפול
⌄
נגד התקרחות?הוא בן 29 (אנחנו מכירים חצי שנה) וההתקרחות שלו מפריעה לי אבל אני לא יודעת איך לדבר איתו על זה ואם בכלל אפשר לעשות משהו. אשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
איך עוברים טיפול?
⌄
עדי יקרה,
שלוש תשובות:את מבינה שיש שתי אפשרויות, נכון? האחת, שהוא ילך לטיפול בקרחת, והשניה היא שאת תלכי לטיפול כדי ללמוד לקבל את הקרחת שלו. אולי, אם את לא יכולה להניע אותו, נסי לקחת אחריות, ולטפל בקונפליקט הזה בעצמך.ואם לא נוח לך עם ההשוואה הזו, נסי רגע לתאר לעצמך שהוא היה מבקש ממך להגדיל את החזה, כי זה לא מוצא חן בעיניו, או להקטין אותו, או לעשות ניתוח אף, או כל שינוי קוסמטי אחר.ואוסיף עוד דבר... אני לא בטוח, אבל נדמה לי שלא ממש בדקת איך בדיוק עושים טיפול בהתקרחות, מה סיכויי ההצלחה, מה המחיר בהשקעת זמן או כאבים, וכמה זה עולה. בלי זה, את לא יודעת בדיוק מה את דורשת ממנו. אז בררי את העובדות קודם לפני שתעשי איתו שיחה, אם בכלל.
כואבת מאוד
ד"ר חסון,
⌄
אתה מדהים אותי עם התשובות שלך כל פעם מחדש.אין מה להגיד מלבד- שאפו!
ד"ר אורן חסון
אמפתיה
⌄
כואבת יקרה,
האמת היא שבדיעבד אני לא בטוח שעניתי נכון. כלומר, גם אם כל מה שכתבתי הוא אמת ויציב, וגם אם הניתוח מדוייק, אני חושש שעניתי באופן שמקשה על עדי לחזור בלב שלם את החבר שלה. אמנם כוונתי היתה שהיא תיקח את האחריות על עצמה, ושתבין ששיחה כזו היא בדרך כלל לא הדבר הנכון, אבל יותר אמפתיה מצידי לקושי שלה, שמבחינתה הוא ממשי, היתה מקלה עליה לקבל זאת. זו אחת המגרעות של שיטת ה"זבנג וגמרנו" של פורום - שצריך לענות במהירות כי יש עוד שאלות שמחכות בתור. אני מקווה שעדי תקרא גם את התגובה הזו שלי.