טיפים לזוגיות: התמודדות עם חוסר אמון

תאריך פנייה: 16.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
התכתבות עם זר-המשך
16.12.2010 • 10:08

דר' אורן חסוןראשית תודה רבה מאוד,על התייחסותך.שנית,ברשותך בהמשך להצעתך...חלפו עוד ימים...-אין התקדמות .כתבתי לבעלי מכתב,מאין התנצלות-והוא עדיין לא קרא אותו(הוא העבירו תחת הכרית )דבר נוסף,אתמול היה אירוע משפחתי-חתונה(מהצד שלי).לראשונה שאלתי באם הוא(בעלי) מתכוון להצטרף אליי,הוא,לא השיב....נתתי הזדמנות לחשוב על זה...(נראה בהחלט הגיוני שלא יענה מיד)יומיים אחרי בערב (יום שני),היום שלפני החתונה, שאלתי שוב ,מאוד רציתי שיענה בחיוב,בתקווה שישבר ולו מעט הקרח.ובתגובה,הוא השיב; שהוא לא מתכוון לבוא..(עשה רושם שהוא לא ממש שלם)מאחר ואבי נמצא כרגע, במצב בראותי לא טוב,(אני מתנצלת) אבל נצלתי את ההזדמנותונתתי לו להבין שזה חשוב לי ,לפחות בגלל אבי..ושאני מחוייבת ללכת בשבילו להשגיח שמור ולשמח אותו...ואז אעלתי את האפשרות שבתי בת ה-16+ תצטרף אליי(למרות המבחנים המיועדים)..הייתה לנו עוד שיחה בנושא.. בכל אופן ,ביום האירוע בבוקר ,שלחתי לבעלי מיסרון;באם בכל זאת.. והאם זה סופי ...והוא השיב ;שדיבר עם בתי ואכןהוא שיבוא.באמת הלכנו יחד,כל המשפחה הגיעה(משפחה גדולה) התערבבנו...אבל היה מוזר וקשה,בכל פעם שהתקרבתי אליו הוא התרחק ממני כמו מאיש זר...הסתיימה החופה,התיישבנו...כשעברו בני משפחה צעירים,והדודים ברכו אותם:"בקרוב אצלכם"..,בעלי הוסיף לאחד מהם,"על תעשה את הטעות הזו"...ללא כל הבנה ,הסתכל ושאל:"למה .."?אז, חייך בעלי במבוכה...ואני הרגשתי שחרב עליי עולמי..בהמשך,הלכתי לרקוד עם בת דודתי ובני דודים נוספים...כשחזרתי ראיתי את בעלי עם הנייד שלו.. מראה לזוגתו של אבי ,(לדעתי) את אחד התכתובות שלי עם ה"זר" איתו התכתבתי...הרגשתי השפלה, היא פשוט הסתכלה עליי במבטשלא נראה עד כה..כאילו מבט שואל: איך ..? ולמה..?אני מאוכזבת ממך..!מאוד כעסתי,ההרגשה שלי בנושא,הייתה כלכך חזקה ,כיוון שהיא תמיד מבקשת ממני,שנלך לרקוד...מדברת ...ועכשיו ,היה לה מבט שואל ולא מבין.ביקשתי ממנו שנלך...ואני כלכך מצטערת שיצאנו לחתונה זאת.!!ושהוא בכלל הסכים לבואמרגישה בושה גדולה.פניתי אליו בשלאה, האם הוא מרגיש יותר טוב עכשיו מששיתף...-הוא ענה שלא דיבר בנושא,...בתוכי אני מרגישה שזו לא האמת ואולי פתאוםהוא הבין...דר' נכבד,בעבר באם היו איזה שהם ,חילוקי דעות/ריבים..עד שלא היינו מדברים בנושא-מגיעים להבנה.., אזי,לא הייתי נותנת לו ללכת לישון-נודניקית כזו..(כך גם עם הילדים)..עכשיו,זה נמשך(כבר שבוע),אני "מתפסת על הקירות"..בהרגשה זה הולך ומחמיר.... ואני כבר חשבתי,להרים ידיים-אין לי את מי לשתף(לא רוצה לשתף)וזה בוער בתוכייייי כמו אשלגבי ה"זר",זאת היית התכתבות עם הבעת רגשות..., ובעלי הולך קדימה ומאמינה שהוא חושב שהיה הרבה מעבר...אבל לא מוכן לשמוע ולקבל הסבר(גרסתי)בנושא.בבקשה ממךמה לעשות.?? מה?הבנתי שצריך הרבה סבלנות...והרבה!! אבל כשזה הולך לכיוון,עקיצות השפלות שנפלטות-האם זה נכון?האם זו הדרך?בבקשה......מה?תודה מראש

ד"ר אורן חסון
כאשר קשה להתמודד לבד...
16.12.2010 • 21:12

אורית יקרה,
אני מניח שמדובר בסרט שהוא סגור לעובדיםולבני זוגם, שאחרת אין בעיה, נכון?נסי לדבר איתו קודם. שאלי אותו מה הוא חושב, לאור העובדה שהיה לו קשה להתמודד עם הנוכחות המשותפת איתך בפומבי בארוע הקודם. נסי לנצל את השיחה כדי לנסות לרכך את היחסים ביניכם ולגשר על פערים. אם תוך כדי שיחה תביני שהוא עלול ליצור פיצוץ שם, אז ותרי על הסרט. אבל דברי איתו קודם.ולגבי פתרון – אמרתי, אם המצב ביניכם נשאר כך, לכו ליעוץ זוגי. מצב של שבירת אמון על רקע קשר מחוץ לנישואים הוא מצב קשה לזוגיות, ולא רבים הזוגות שמצליחים להתמודד עם זה לבד. וזה לא משנה לצורך העניין אם פגשת או לא פגשת את הגבר ההוא, כי חוסר האמון והעוצמות הרגשיות שלך ובעיקר שלו עזים מדי, ואולי מכדי להתמודד עם זה לבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083