קשיים בזוגיות: מה עומד מאחורי התנהגותו?
הילה
מה שהייתי מצפה
⌄
לום
אני נמצאת בזוגיות כבר כמה שנים, לאחרונה שאלה לאן זה הולך (לא ברור מהצד שלו). כרגע אני נמצאת בשבעה. קשה גם לו להתמודד עם השבעה שלי אבל די משתדל להגיע כל יום אפילו למעט זמן, חוץ מיום אחד שבאמת לא היה יכול. היום היום האחרון לשבעה והוא אמר לי מראש וכמה פעמים שהוא מקווה שיגיע הערב לשבעה להיות איתי. אותי זה די מקומם אבל איני מצליחה להחליט אם זה בסדר התנהגות כזו או לא. אינני יודעת, גם יתכן שיגיע. אבל עצם ההבהרה שזה לא בטוח, ככה להכין אותי מראש. נדמה לי שהוא יודע שזה חשובלי. אם לא יגיע אני אמורה להבין שלא אכפת לו? לדבר איתו על זה כבר עכשיו? להבהיר שזה חשוב לי ואתאכזב אם לא יגיע? מה התקשורת הכי בונה ונכונה כאן לדעתך? האם המפתח זה פשוט לדבר? ואם ילחץ ממני עליי להבין שאינו רציני לגביי?
תודה
ד"ר אורן חסון
קשיים ורצינות
⌄
הילה יקרה,
חבל שלא כתבת בני כמה אתם, זה היה יכול, אולי, להקל עלי.אני מבין שזה מקומם אותך שהוא לא עושה את כל המאמצים האפשריים, אבל אני לא יודע עד כמה האילוצים עליו גדולים. עם זאת, קחי בחשבון שייתכן מאד שכל הסיפור הזה, של אבל, קצת קשה לו רגשית. האם בגלל טראומות אישיות שלו מן העבר, או אבל אישי שלו? האם בגלל חרדות שיש לו ועניינים עם המוות? האם בשל הקושי שלו לפגוש את משפחתך בעת אבל (שזה אולי מחבר כמה דברים ביחד שאינם קלים עליו)?קשה לי לדעת. זה משהו שתצטרכי לברר איתו, עוד הרבה לפני ההבנה שאינו רציני כלפייך. יש דברים שונים שמעידים על רצינות. את רוצה אותו לצידך כאשר לך קשה, וזה מובן. השאלה היא גם כמה זה קשה לו, ואולי לא רק בשל עניינים טכניים כמו לפנות זמן מעבודה או לימודים.