התאהבות במישהו אחר: מה עושים?
ליאת
פתאום אני לא כל כך נמשכת אליו...
⌄
היי, יש לי דילמה רצינית ואני אובדת עצות... אשמח אם למישהו יש עצה... יש לי בן זוג מקסים, אנחנו יחד כבר 5 שנים (לא נשואים) והיחסים מצוינים. לאחרונה פגשתי בחור אחר, ממש מקסים ולאט לאט מצאתי את עצמי חושבת עליו במקום על בן זוגי והמצב נמשך כבר מספר חודשים וזה רק הולך ומתגבר... הבחור כבר הודיע לי שהוא מאוד היה רוצה לצאת איתי. בחודש האחרון אני כבר לא כל כך נמשכת לבן זוגי אבל חשוב לי להדגיש שהוא אדם מדהים ואני מאוד אוהבת אותו. זה קורה לזוגות אחרים שפתאום אחד לא נמשך לשני? וזה משהו שעובר? אני לא יודעת אם לעבוד על הזוגיות הקיימת ולוותר על הבחור החדש (שגם הוא מדהים!) ולקוות שההרגשה שלי תשתפר או שאולי לוותר על כל מה שהיה לי עד עכשיו ולהיכנס לדבר חדש שכרגע נראה מדהים... אני מאוד מפחדת שאני אעשה טעות מרה שאתחרט עליה... אשמח לכל עצה שהיא... המון תודה!
ד"ר אורן חסון
איך דברים היו מתנהלים, אילו...
⌄
ליאת יקרה,
התאהבת במישהו אחר. למה זה מפליא אותך שאת מפסיקה להימשך אל בן זוגך? ככל שאת נמשכת יותר לגבר אחר, וככל שאת חושבת יותר על גבר אחר, רק טבעי הוא שאת נמשכת פחות לבן זוגך. אם את רוצה לשוב ולהימשך אליו, תצטרכי להחליט בלב שלם לוותר על הבחור החדש שנדלקת עליו, ולתת לרגשות שלך זמן להתחבר מחדש לבן זוגך. זה לוקח זמן, ובתנאי שתחליטי בלב שלם שאת רוצה אותו.לגבי השאלה עם מי מהם עדיף - את האחד את מכירה מקרוב, לטוב ולרע, בעת שמחה, באינטימיות ובלחצים. את השני את מכירה הרבה פחות, ולכן בהחלט יתכן שצפויות לך איתו הפתעות, אולי לטוב אבל גם לרע. ויתכן מאד שמה שלא תבחרי, כאשר יהיה קשה (ועם כל אחד מהם צפוי שמתישהו יהיה קשה ומתישהו יהיה ביניכם קונפליקט ואי הסכמות או פגיעות כלשהן), זה יהיה הזמן שבו תחשבי שאולי עשית טעות מרה. אלא שלעולם לא תדעי באמת. את צריכה להחליט, וללכת עם זה בלב שלם. לחרטה אין מקום, כי יש דברים שלעולם לא תדעי איך הם היו מתנהלים, אילו...ואולי את צריכה לומר לעצמך שלא משנה את מי תבחרי, תמיד, מתישהו, את עלולה למצוא את עצמך נמשכת למישהו אחר, וצריכה ללמוד להתמודד עם זה.