קשיים בזוגיות: מעגל קסמים רע

תאריך פנייה: 23.02.2011 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
מיכל
בעלי לא אוהב אותי יותר
23.02.2011 • 09:54

הייי,אני נשואה כ6 שנים, 14 שנה ביחד כולל תקופת החברות. יש לנו 2 ילדים (5, 7 חודשים). בעלי הוא הגבר הראשון שלי והיחידי. לא חוויתי מערכות יחסים רציניות לפניו, היו לי המון מחזרים וכמה התאהבויות לא רציניות. בעצם אפשר לאמר שבעלי הוא הגבר היחידי שהיה בחיי. כבר תקופה ארוכה מאוד אני חשה שהוא לא אוהב אותי. לא מפגין חום ואהבה, לא מתעניין בי, לא מדבר איתי(מלבד מה שקשור לילדים), בקושי שוכב איתי, מעדיף לצפות בפורנו ולאונן מול המחשב (הוא לא יודע שאני יודעת את זה)מתעלם ממני כאילו אני אויר. כשאני שואלת אותו אם הוא אוהב אותי הוא עונה שמה שאני מרגישה כך הוא מרגיש, כשאני ממש לוחצת אז הוא עונה שאוהב אבל פחות. אני מרגישה כבר המון זמן תיסכול ובדידות במערכת היחסים הזו. הוא גם לא ממש עוזר לי בבית וטוען שאני לא עובדת (התפטרתי לאחר הלידה) ועסוק כל הזמן בעבודה ובלימודים. הוא אומר לי לעיתים קרובות שאנחנו לא מתאימים, ושהוא לא ירצה להזדקן איתי. כל הזמן מזכיר שאין לנו זוגיות ושהכל רקוב בינינו. אבל לא עושה דבר על מנת לשנות זאת. כל הזמן שהוא בבית , הוא עם הילדים (מאוד אוהב את הגדול אך פחות קשור לקטן) ובזמן הפנוי שנשאר מעדיף לגלוש באינטרנט. הוא רשם מייל לא מזמן לאקסית שלו שהוא חלם עליה בלילה ומבקש לשמור זאת בסוד, וכשגיליתי זאת הרגשתי שהעולם חרב עליי. אני מיואשת והאבסורד בכל הסיפור הזה שאני עדיין אוהבת אותו. אני לא יודעת מה לעשות, מיואשת, כואבת, בודדה וחשה עלבון צורם שלא עובר ולא מניח לי. מה עושים??

מיכל
בעלי לא אוהב אותי יותר - המשך
23.02.2011 • 10:23

כמה דברים נוספים:לטענתו אני זו שאשמה בהכל. ההתנהגות שלי, התלונות שלי, ההתפרצויות שלי. הכול נובע מזה. מאשים אותי כל הזמן שאני אישה מרירה, מתלוננת שהוא לא בבית מספיק (ועל זה הוא מגיב - "זה מה יש" ו"זה מה אני יכולל לתת, אם לא מתאים לך אז נתגרש"). חושב שמפריע לי שהוא לומד ומתקדם, מה שלגמרי לא נכון. מפריע לי שהוא מעט מאוד בבית, וגם במעט הזמן שהוא כן נמצא, הוא במחשב, ובסופש מעדיף לישון רוב הזמן.דבר נוסף שלא ציינתי זה שראיתי כחודשיים לאחר הלידה, בהיסטוריית הגלישה שהוא נכנס לפורום "אני לא אוהב את אישתי יותר", לטענתו סתם נכנס מתוך סקרנות. וכמובן שלא "בלעתי" את זה. וגם מיזה התמוטטתי נפשית. אני סוחבת איתי המון מירמור וכעס וכנראה שזו הסיבה להתנהגות ההרסנית שלי. גדלתי בבית עם הרבה עצבים, עם אבא מאוד כעסן ומכה ואמא לא מאושרת. אני חושבת שהכול קשור אחד לשני, גם התגובות העצבניות שלי שכוללות הרמת קול וכעס בלתי נשלט. אני כרגע בהתמוטטות נפשית, בוכה כל הזמן ומיואשת מהחיים. בבקשה עזרה והכוונה.

ד"ר אורן חסון
מעגל קסמים רע
24.02.2011 • 00:39

מיכל יקרה,
עושה רושם ששניכם לא הצלחתם איכשהו למלא זה את ציפיותיו של זה. קשיים בדרך, כמו לחצים וילדים יכולים להיות אחד הגורמים לזה. מכאן שנוצר אולי מעגל קסמים רע, שאת מרגישה שהוא מרוחק, את מתלוננת ומבטאת את הצורך שלך, הוא רואה זאת כביקורת ומרירות ומתרחק עוד יותר, ואת מגיבה באופן חריף יותר.היה לכם, כך אני מאמין, משהו טוב בתחילת הקשר שלכם. אחרת לא היית כותבת את מה שכתבת באופן שבו כתבת. זה נותן סיכוי לכך שאפשר לחדש את זה, אבל אתם לא מצליחים לעשות זאת לבד. זה גם תהליך לא פשוט, שבו אתם צריכים ללמוד להגיב אחרת, ולתת אמון בתגובות המנוגדות לחוסר הבטחון שלכם זה בזה. מה שאומר שאתם צריכים הדרכה וליווי. חפשו ייעוץ זוגי. זה לא משהו שייפתר בקלות בפורום. אתם זקוקים לתהליך, ולהתחיל בו מתוך תקווה שתגיעו למקום שהייתם בתחילת הקשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
מעגל קסמים רע
24.02.2011 • 09:37

תודה על התשובה.אכן , הדברים נרשמו מעומק ליבי, ובכאב רב. אני מאמינה שאילו לא הייתי אוהבת אותו, לא הייתי מתנסחת באופן זה, והייתי לוקחת את הדברים ביתר קלות.לצערי הבעיה החמורה הינה שאני יודעת בוודאות וללא ספק שנגמרה לו האהבה לחלוטין. האם יש טעם בכלל ללכת לייעוץ זוגי? האם יש טעם להוציא אנרגיות בשביל זה? אי אפשר להחזיר אהבה שכבר איננה. האם לא היית ממליץ לי להמשיך הלאה?

ד"ר אורן חסון
האם היא נגמרה?
24.02.2011 • 23:15

מיכל יקרה,
זה שאת יודעת "בוודאות וללא ספק שנגמרה לו האהבה לחלוטין", לא אומר שזה כך. כי אם זה היה כך, ובאמת היית בטוחה, היתה לך התשובה. היית ממשיכה הלאה גם בלי לשאול שאלות. כשזו תהיה התשובה שלך, וכשתאמיני בה לחלוטין, ,משיכי הלאה. מכיוון שנראה שאינך בטוחה בזה – לכו ליעוץ זוגי, כדי לבדוק את הסיכוי שהיא לא נגמרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
תודה
25.02.2011 • 07:45

תודה דוקטור,אין לך מושג כמה עזרת לי בקבלת החלטה. תודה.

מבינה אותך
בעלי לא אוהב אותי יותר - המשך
14.08.2012 • 00:29

היי מיכל אני מבינה לליבך אני נמצאת במערכת נשואים חצי שנה ויש מצב שאנחנו נפרדים בדיוק מהסיבות שאת מעלה אני חושבת שאת צריכה להמשיך הלאה אחרת את תאבדי את הביטחון העצמי שלך אני מבינה את הכעסים שלך אבל הדרך היחידה לנצח את זה זה לעשות דברים שאת אוהבת לפתח את עצמך וליגדול לקבל החלטה שאת עוזבת אותו ככה גם יש סיכוי שהוא יבין שהוא שהוא מפספס וירוץ אחרייך אבל בלי פיתוח עצמי ואהבה עצמית זה לא ילך לא בחוזקה הוא הלך מעימך הוא פשוט החוויר באור אהבתך ציפור עצובה פירשי כנפייך ועופי הוא יעלה אחרייך עד לקצה הסולם מאחלת לך הרבה הצלחה ותזכרי לאהוב את עצמך תמיד