קשיים בזוגיות: מה עושים?
שירן
בגידה מנטלית
⌄
שלום.
אקדים ואספר שחבר שלי ואני בני 24 ואנחנו גרים ביחד כבר שנה וחצי והכרנו עוד קודם. הקשר בינינו אף פעם לא היה משעמם אפשר לומר. בהתחלה הוא היה טיפוס של הרבה בנות ואחרי כמה פרידות הוא התיישר. ואז צצו בעיות אחרות הרי שגרים ביחד מכירים את כל הצדדים של בן אדם התחילו ויכוחים, אנחנו רבים כמעט על כל דבר אני לא מצליחה לדבר איתו, הוא מתעצבן ממש מהר על דברים שאני אומרת/שואלת, לא מקשיב מאשים אותי בכל דבר אני מניחה שזו בעיה שלו שהוא לא מסוגל לקחת גם אחריות, אבל גם לא יודעת איך לדבר אליו אחרת חוץ מלקטר אז יתכן שאני גם תורמת לאקשנים. כשהוא רגוע הכל בסדר לא קרה כלום נראה כאילו אוהב אותי אבל יש לי ספקות. אולי גם בגלל שאף פעם לא הוכיח לי באמת (אני בקטע של רומנטיקה פומבית מהסרטים, אף פעם לא עשה בשבילי משהו מטורף וגם כשהתנתקתי ממנו בעבר לקח לו זמן לחזור ולא הרגשתי שהתחנן מספיק). בכללי אנחנו כבר לא יוצאים כל כך הרבה ואני אוהבת לבלות, הוא נעשה דיי כבד וקשה לי עם זה קצת מוריד מהעניין, אנחנו פחות קשורים לחברים בגלל זה ואני מרגישה מנותקת וכבויה, הוא מאוד ביקורתי אז יש דברים שאין לי אומץ לעשות לידו גם בסקס. בתחילת הקשר היה פנטסטי אהבתי כל דבר שהוא עושה והייתי ילדה מאוהבת כיום הוא לא שם לב אם אני לא מחוברת אולי לא ממש מזיז לו, התדירות ירדה ממש ההתרגשות גם זה יותר טכני לצערי. כדי להוסיף אקשן נכנסה דאגה חדשה לחיים או לראש שלי. יש מישהי שהיא חברה של מישהו בחבר'ה אני לא סובלת אותה כי היא משדרת זולות ברמות שלא הכרתי ומפלרטטת עם כולם בשביל תשומת לב למרות שהם תפוסים וגם היא ואני אובססיבית אליה. החשש שלי הוא שהיא תפסה גם את חבר שלי ברשת. אם יצא שדיברתי עליה איתו התעצבן למה אני קנאית ו"הגן" עליה לפעמים נדמה לי שמסתכל והיא מקבלת את מבוקשה כמובן שרתח כשהעלתי את החשש בפניו ואמר איך אני יכולה לחשוב ככה ושיש לי בעיה אז אני לא מעזה שוב להגיד מילה. לאחרונה יצאנו והיא הלכה עם מישהי לשירותים והוא שאל לאן הם הולכות מה איכפת לו היא החברה או אני? ואחכ גם הסתכל לכיוון כל שניה כאילו מחפש אותה וזה קרה אחכ שוב הוא הסתכל לצדדים בלחץ כאילו לא רגוע שאלתי ואמר שסתם מסתכל על אנשים. עכשיו בבית נתן לי מחמאה שהיא מילה שדומה לשם שלה וישר חשבתי על זה ואני תוהה אם חשב עליה כשאמר כי הוא לא קורא לי ככה בדרך כלל ואז הזכרתי מישהי שבאמת קוראים לה ככה אז הוא אמר מה איתה באמת והיא תינוקת אז דפקתי לו מבט ואמר מה עם האמא שלה- קיצר נראה לי סתם לא היה לו נעים כי חשב על ההיא ולא ידע איך לצאת מזה. אני אובדת עיצות כי אין סיכוי שיודה אם זאתי האמת נכון?מקוה בכל זאת לתקוה.
ד"ר אורן חסון
זוגיות בתחילת הדרך. או בסופה?
⌄
שירן יקרה,
יש לך בן זוג שאיתו את גרה, והקשיים שלכם נובעים משלושה טעמים עקריים: אתם רבים הרבה על דברים קטנים - שחלקם לפחות מגיע מתוך הביקורתיות שלו, את לא רואה אותו מתאמץ מספיק כדי לקבל תחושה שהוא אוהב אותך דרך חיזור ועשיית מעשים "מטורפים" מחד, ותחנונים שלו כדי להיות איתך כאשר נפרדתם מאידך (השתמשתי במילים שלך), הוא הפך להיות "כבד" יותר מה שמשפיע על האינטימיות המינית ביניכם שהידרדרה, וכך גם המשיכה שלך, והוא מסתכל על אחרות וזה מרגיז אותך. ומעניין שבחרת להדגיש בכותרת את הדבר הזה, האחרון דווקא, ואולי כי זה מכולם נותן לך תחושת השפלה, למרות שהוא הקל מכל האחרים ברמות אחרות - של דו-קיום שוטף ושל שיתוף.ובכל זאת את איתו. יש ביניכם מטענים רבים וקשיים רבים שקשה לך להתמודד איתם ולקבל, את רוצה משהו יותר טוב ואת איתו אולי כי את מקווה שיהיה יותר טוב בהמשך, אלא שהמגמה אינה טובה. יכול להיות שיהיה יותר טוב, אבל לא בדרך שבה אתם מנהלים את התקשורת ביניכם. את יכולה לנסות דרכים אחרות, ולנסות לחזק את מה שטוב ודרך זה לתעל אותו נכון, במקום לבקר את מה שלא. אלא שזה תהליך לא פשוט (קראי בבקשה את המאמר שלי עלשיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי).ואם את לא רואה איך זה מקדם אותך, או שאת מרגישה שקשה לך מדי ליישם - כי בדרך הזו את לוקחת אחריות בלעדית עלייך לקידום הזוגיות - נסו יעוץ זוגי (קראי עוד מאמר שלי עליעוץ זוגי לזוגות בתחילת דרכם, שאולי יעזור לך להחליט מה לעשות עם הזוגיות שלך).