סיכונים בהתקשרות לאחר פרידה
נעה
יש סיכוי שאהבתנו תחזור?
⌄
שלום רב
ד"ר חסון,היה לי חבר ועזב אותי לפני כמעט חודש וחצי, שאלתי מלא אנשים על העניין הזה ואף אחד לא ידע לענות ליאני בת עשרים ושש סיימתי תואר ביולוגיה ועוד שנה אני מסיימת תואר רוקחות, הכרתי משהו לפני שנה וחצי שגדול ממני בשנה ונהיינו ידידים טובים, דיברנו כל אחד לשני על האכזבות שלנו באהבה, הוא היה מאורס וארוסתו בגדה בו ופגישתנו הייתה חצי שנה אחרי פרידתו ממנה, הוא שוטר ובו זמנית בחור אינטלגנטי, מכבד , חם , חכם ויפהאחרי חודשיים הקשר נהיה יותר חזק , הוא הודה לי שהוא אוהב אותי, מבפנים היה לי משהו שמושך אותי אליו אבל לא הייתי סגורה שזאת אהבה, יצאנו ודיברנו למשך חודשיים, אני טיפוס שמחפש את השלווה ואת היציבות, לכן אם אבנה על מישהו אז צריך קודם תנאים שיתאימו לי כדי שנוכל להתחתן בסוף, לא נכנסת לקשרים שטחיים.האמת שהוא הולך לחיות עם הוריו בעתיד כי בנה קומה מעל בית הוריו בזמן שהיה מאורס ע"מ להתחתןאני לא רציתי שנחיה עם הוריו וזה כי פשוט אני רוצה פרטיות ושיהיה לנו בית בנפרד, הצעתי לו דירה או שנבנה בית ביחד אחרי שאסיים לימודים, הוא אמר שהוא יחשוב על זה ואז הוא נהיה רחוק ולא כמו קודם עד שכמעט לא דיברנו , אבל כל פעם שאני מתגעגעת אני מתקשרת והוא חוזר להיות האוהב והחם ומראה לי כמה הוא התגעגע וכמה הוא מטורף עליי, נפרדנו פעמיים וחזרנו, בפעם האחרונה הוא היה מאוד שמח שחזרנו ופשוט ניסיתי להסביר לו את עמדתי בקשר לעתידנו, הוא לא התנגד אבל כל הזמן היה צוחק עליי ואומר שהוא לא מבין אם כבר יש בית אז בשביל מה להתאמץ או להשכיר דירהאני עמדתי על שלי, לא יודעת אם זה היה נכון לעשות אבל זה כך, יום אחד הוא דיבר איתי בקרירות ואמר שהאופנוע שלו צריך תיקון ושהוא צריך לקחת אותו למוסך והשיחה הייתה ממש קרה וניסיתי לעודד אותו שלא קרה כלום ויש רכבת ע"מ שיגיע לעבודה והייתי ממש חמודה איתו, הוא הרגיל אותי שהוא מתקשר ושואל על שלומי כל בוקר אחרי השיחה הזאת הוא לא התקשר למשך יומיים, רציתי לדעת מה קרה איתו הוא לא ענה לטלפון ולא לשיחות שלי, זה עצבן אותי והתקשרתי אליו חסום, הוא ענה ואז התפרצתי הוא אמר שהוא לחוץ ושידבר איתי בקרוב, חיכיתי איזה שבועיים עד שהתקשר, הוא אמר שהוא איבד את הרגש כלפיי ושזה לא פתאומי, זה קרה לאט לאט ואמר שאני בחורה מקסימה ומרגשת אותו כל פעם מחדש אבל הוא לא בנאדם יציב ומבולבל ולא רואה אותי כמו קודם, דיברתי איתו בשיא העדינות ואמרתי לו שזה זמני ויעבור הוא אמר שיהיה טוב, הצעתי לו כל מיני דרכים לצאת מהמהצב הזה הוא אהב את זה ואמר לי "את לא רואה אני רק מקשיב לך, אני יחפש מישהי כמוך" שאלתי למה שתחפש לא היה טוב לך איתי? הוא אמר שהיה מאוד כיף לו איתי ושהקשר שלנו היה מדהים והוא זוכר שריגשתי אותו כל פעם מחדש (למשל נסעתי לבן גוריון לפגוש אותו לפני נסיעתו לחו"ל בזמן שהייתי לחוצה במבחנים) אבל אמר שהבעיה היא לא אני אלא הוא, הוא אומר שזה היה שיגעון ממנו ושהוא איבד את רגשותיו אלי, ושזה לא קשור לעוד מישהי או אהבה אחרת, והוא לא הולך להיות בקשר חדש בתקופה הקרובה, הוא שנא את העבודה שלו במשטרה ורוצה תפקיד חדש או עבודה חדשה הוא לא הולך ללמוד השנה כמו שרצה, רוב התוכניות שלו לא יוצאות לפועל, הוא אמר שממש התאמץ כדי להגיד לי את המילים האלה, אני אמרתי לו שחשבתי על עניינינו ואני מסכימה לחיות איתו בקומה שהוא בנה רק שלא אאבד אותו בגלל דבר שטותי כזה אם זה מה שמציק לו אבל הוא חזר ואמר שאינו יכול להרגיש אותי והוא רואה אותי כמו אחותו, וביקש שאני לא אחסום את עצמי ושאחפש בחור ששווה אותי ולחפש בחור שישמור עליי, כי אולי לא נחזור להיות ביחד אחרי תקופה, אבל הוא אמר שהוא ישאיר תקווה שיחזור כל מה שהיהפעם היה מחובר לפייס ניסיתי לשאול על שלומו הוא ממש יצא כאילו ברחועכשיו חודש וחצי עברו ולא יודעת עליו כלום, לא ניסיתי להתקשר כי נפגעתי מהתנהגותו וזה שהוא לא מתייחס אלי ובורח לואבל אני מתגעגעת אליו כל כך הרבה, מסתגרת לי ובוכה כי הוא היה מקסים והוא היה בחור שונה מכל אלה שהכרתי, החזיר לי כבוד ואהבה באותו מטבע הוא בחור רגיש מאוד עדכדי שכל פעם שהיה נוגע בי הייתי מרגישה עד כמה הוא מתרגש ואיך הוא רועד מרוב התרגשות, רוצה לציין שהוא למד עד התיכון, הוא היה אומר שהוא מקנא בעצמו שמצא אותי בחורה יפה, מלומדת, נבונה, שלא חסר בי כלום הוא אמר לי את ה שבוע לפני שדיבר איתי בקשר לאופנועכל כך רוצה שיחזור ונחזור להיות הזוג המקסים והמושלםהאם כדאי לי להתקשר אליו? או לחכות אולי הוא יחזור אלי לבדו
ד"ר אורן חסון
סיכונים
⌄
נעה יקרה,
אין בטחון כך או כך, אבל נדמה לי שהוא היה די עקבי בשיחות האחרונות שלו. וקחי בחשבון שייתכן שלא היה כן איתך עד הסוף בשיחות, אם רצה לא לפגוע בך - אנשים עושים זאת בעת פרידה. לכן, את יכולה כמובן לנסות ולהתקשר אליו, אבל להבין שזה סיכון של אכזבה נוספת בין אם ישירות באותה שיחה או זמן קצר לאחר מכן. וגם - אם הוא יהיה זה שיתקשר אליך, מיוזמתו, יש סיכוי טוב יותר שמשהו יצא מזה, אבל מה הסיכוי שיתקשר לאחר שאמר את מה שאמר? - כנראה לא משהו.ומנגד, אם אתם לא הולכים להיות ביחד, כמו שזה נראה כרגע, צריך ללמוד להניח לזה ולהמשיך הלאה, וזה יהיה קל יותר אם תניחי לזה ותמשיכי הלאה... נכון?