קשיים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 12.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הנסיכה
מה יהיה איתנו??? מה יהיה איתי???
12.01.2012 • 00:21

לד"ר חסון שלום רב!החיים שלי ארוכים מאוד וסיפוריי חיי לא קלים וארוכים וזאת למרות שאני עוד חודשיים רק בת 28, הספקתי לחוות חיים קשים ועצובים -המון בדידות והישרדות עצמית עם הרבה קשיים ומכשולים בדרך... בכל אופן הנקודה היא שבאמת אצלי הבן זוג הואכל עולמיהחבר, המאהב,המקשיב הכתף התומכת והאדם הכיקרובוהיחיד שקרובשיש לי ושאני נעזרת בו בחיי. אז ככה לגביי הבן זוג אשתדל לעשות זאת בקיצור- היום אני נמצאת במערכת זוגית מזה שנתיים (מלאו לנו שנתיים בדצמבר האחרון) . הוא בסה"כ הבן זוג השני שלי בחיים החבר השני או איך שרוצים לקרוא לזה- אני בחורה רצינית מאוד לא משחקת משחקים ואף פעם לא שיחקתי .בחיים לא היו לי סטוצים או מערכות יחסים ידידותיות עם גברים הייתה רק מערכת יחסים ק ודמת של שנה וחצי לפניו וטוב שנגמרה. אני בחורה נאמנה כמו קיר גדלתי בבית דתי עם ערכים - עכשיו העניין הוא שאנחנו עברנו לגור יחד בספטמבר האחרון ז"א 4 חודשים יחד בדירה כמאט הכל הולך בסדר - אך אני מרגישה שכבר צריך לתכנן את העתיד ואני מאוד לחוצה מזה שעדיין לא הסתדרתי מה שנקרא בחיים וטרם יש לי בעל משפחה כמובן שהכי חשוב לי שזה לא ייעשה בפזיזות ובלחץ לבת של הורים גרושים אני יודעת שאני רוצה זוגיות נצחית ללא גירושים למרות שאין הבטחה כזו - ויודעת שאהיה אמא והורה שונה ואחרת לגמרי לילדיי בעז"ה -ממה שאני קיבלתי-קשה לי לתאר בדיוק את הבעיה אבל ככה-אני אתחיל בזה שאני קודם כל אוהבת אותו מאוד מאוד אוהבת את היופי ואת האופי את היחס שלו אליי ברוב הפעמים - העניין שמתחילת היחסים לפני שנתיים כל חודש כמאט לפחות אנחנו רבים וזה תמיד היה בא ממנו וזה תמיד נראה כאילו שאני זו שלא טובה מספיק או שזה בגללי או ששוב עשיתי משהו לא כשורה ותמיד כל פעם הוא כאילו מאווה איום עליי ככה זה משתמע מהריב שהנה אנחנו הולכים להיפרד... ושאני לא בסדר כל הזמן...אני חושבת שבכל מערכת יחסים יש מריבות וויכוחים וחילוקיי דעות העניין שזה- קודם כל הרבה מידי כל חודש כמאט לריב ריב רציני-והעניין זה שבכל ריב אני מרגישה ממנו שזה צורת איום להיפרד ז"א אי אפשר לריב איתו מבלי שארגיש ממנו שזהו זה עוד שנייה וזה נגמר..בריב עצמו הוא יכול לומר דברים ממש פוגעים ולהרים את הקול חזק ולומר שטויות שהוא יודע שזה שקרים ובכל זאת לומר לי ולפגוע בי -בקיצור המריבות בנינו הן לא קלות- ומה שמוזר ומצחיק שכל ריב אחרי פצצה ובוודאות אחרי שמרגישים שזהו זה בנינו- הוא בא חזרה אליי ומה שנקרא מתחנף מלטף מבקש נשיקה לא נותן לי להתאושש אפילו-כבר חוזר חזרה כאילו הכל רגיל -אולי דביק אולי אוהב אותי ולא באמת התכוון או רוצה להיפרד באמת..לא יודעת כבר.יש לציין וחייבת לומר שהוא מאוד רגיש אולי יותר ממני לפעמים ואני בחורה מאוד מאודרגישה ועדינה- אני יכולה לומר שאני אוליי קצת פולנייה אבל אני הכל עושה מאהבה גם אם אני מתלוננת או רבה זה מדאגה לבריאותו מדאגה אליו לקשר שלנו ורוב הזמן אני לא מבינה למה הוא כ"כ מתלונן עליי ומה כ"כ קשה לו בי עדיין שאחרי שנתיים או לא יודע אם הוא רואה עתיד או לא איתי- תראה אני בחורה יפה ,וחכמה עברתי הרבה בחיים ואני בסה"כ אני מי שאני בגלל החיים שעברתי -אני אפילו יודעת שאני טובה יותר מידי וסלחנית ורחמנית והכל אצלי מאוד בתום לב ומטוב לב ואם פגעתי או אמרתי מה שאני חושבת מיד זה כי אני דוגרית ולא כי אני רוצה לפפגוע אני באמת שלא יודעת מה כ"כ הוא לא יודע אחרי שהוא רוב הזמן טוען שאני מושלמת והוא אוהב אותי מאוד אז זה מאוד מבלבל כי בתכלס הוא עדיין לא בטוח לגביי ולא רואה עתיד בוודאות איתי- ומצד שני כל הזמן אומר שאני מושלמת ???????אני לעומת זאת אני אוהבתאותו עם כל החסרונות והיתרונותויש לו גם הרבה חסרונות שלאישה אחרת לא היה צל של ספק אלא לעזוב- אני מנסה להתגבר על הכל כי אני אוהבת אותו אבל נראה שהוא לא יכול להתגבר על הכל ולקבל אותי עם היתרונות והחסרונות שלי פשוט לקבל אותי איך שאני- אנ בחורה שעובדת קשה מגיל 18 יום יום ולומדת עכשיו לתואר ראשון אחרי תואר הנדסאי שיש לי מהעבר אני שאפתנית מנקה מבשלת שואפת לשלמות יותר מידי פרפקציניסטית כזו גם עברו עליי שנים אחרונות של בריאות לא משהו ודברים קשים שעברתי ובכל זאת אני שורדת נלחמת חיה בסה"כ רוצה בן זוג אהוב לנצח שיאהב אותי איך שאני- הוא יש לו בעיית בריאות מאוד קשה שכיום היא לא משפיעה עליו אבל לעתיד היא כן משפיעה בקטע של להביא ילדים לעולם משפחה(אם הבנת....)הוא נוחר חזק גם שקשה לי לישון בלילות וזה עוד בעיה...ועוד כמה דברים וגם במשפחה שלו אין מי כי גם הוריו חולים כבר ומבוגרים -הוא גם רגיש מאוד ואוהב לשבת ולדבר לדסקס מריבות עבר ואני עייפתי ממריבות- בקיצור אוהבת אותו מאוד וכן מוכנה להקים חיים איתו ואפשר לפתור את כל הבעיות אם אוהבים ורוצים להיות יחד ככה אני חושבת לפחות -תקן אותי אם אני טועה-אבל הוא לא יודע והא שהוא רוצה לומר לי גם מה מפריע לו בי לעתיד בעוד כמה ימים ואני ממש מפחדת לשמוע-שאכן אם זה משהו שאינני יכולה לשנות בי אז דרכינו כנראה ייפרדו כי אם כל אהבתו הרבה והעצומה שלו אליי הוא- לא מקבל אותי איך שאני ולמה אני כן צריכה לקבל אותו <<<???? אני לא יודעת מה יהיה איתנו ואני כבר מרגישה לחץ של חתונה כזה מה קורה איתי מתי אני אתחתן?ויהיה לי אושר לה לי מכלך האנשים זה מגיע???שאני הכי זקוקה לבן זוג חם ואוהב לנצח כי לי אין אף אחד בעולם ואולי אני קצת תלותית בגלל זה מקבלת הכל ואותו איך שהוא אם כל היתרונות והחסרונות...וחוץ מזה אין הרי אף אדם מושלם- ואני באמת ובתמים מאוד מאוד אוהבת אותו ועברנו המון דברים לא קלים וגם יפים יחד בשנתיים האחרונות...מה אתה חושב רציתי לשמוע את דעתך ד"ר אני מרגישה סבוכה בדילמה ומוקפת סימני שאלה ואי וודאות שעושים לי ממש רע..מה אתה חושב וממליץ לי לעשות ואיך נשמע לך בכלל כל בסיפור הארוך הזה...אשמח לתשובה ממך בהקדם בבקשה ואם תוכל לפרט לי בהסבר רב מה דעתך... תודה רבה רבההנסיכה.

ד"ר אורן חסון
משברים של לפני החלטה סופית
12.01.2012 • 16:04

נסיכה יקרה,
אף אחד לא מושלם, ובכל זאת אנחנו מצליחים ליצור זוגות ולהקים משפחות. אבל יש חסרונות של בני זוג שקל לנו לחיות איתם, ויש כאלה שקשה יותר. יש חסרונות בבני זוג שלחלק מאיתנו קל לחיות איתם, ולחלק אחר קשה. כך שהההכללה שאת רוצה לעשות, שהוא צריך יקבל אותך כמו שאת, לא תמיד עובדת, ולפעמים גם כשאוהבים. אם את מתלוננת או נכנסת לעימותים איתו לעיתים קרובות, למשל, בעניינים שבהם הוא לא בסדר, יתכן שזה יותר מדי בשבילו. זה תלוי גם באופן שבו את אומרת או לא אומרת את מה שאת רוצה לומר לו.מצד שני, יתכן שמשהו אחר עובר עליו שגורם לו לשנות את רצונו להיות איתך, ושאינו קשור אליך כלל. האם משהו שמישהו אמר לו ושינה את דעתו על החיים ועל מחוייבות? האם רעיונות ודעות שנחשף אליהם? האם רצונו בחוויות נוספות? – אני לא יודע. אלו הם דברים שאתם צריכים לדבר עליהם, ואולי ללכת ליעוץ ביחד. תחילת הזוגיות היא גשר צר מאד, שלא קל לחצות אותו. נסי לקרוא את שני המאמרים הבאים שלי, אולי הם יתנו לך דרך חשיבה ופעולה טובים יותר:הקשיים של תחילת הזוגיות,יעוץ לזוגות צעירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083