היזון חוזר הרע: איך להתמודד
דפנה
מצטערת על הגירושין
⌄
שלום רב,
קודם כל אני רוצה להודות לך על עבודת הקודש שאתה עושה בפורום, אני מעיינת בו הרבה ובאמת רואים שאכפת לך, אספר בקצרה את בעייתי, הנני גרושה עם ילדה כבת 3, בשנות ה30 המוקדמות. לפני כשנתיים התגרשתי די ביוזמתי מכיוון שהרגשתי שהוא די נעלם לי (בתחושה) ושלא טוב לנו ביחד, היו הרבה ויכוחים והייתי נורא צעירה וחשבתי שיש דברים טובים יותר בחוץ. היום , שנתיים אחרי, אני נמצאת בתקופה רעה מאוד, מתחרטת נורא, מבינה שבחוץ אין כלום והוא היה ממש טוב עבורי (למרות שהיה מזלזל הרבה הוא אבא טוב, קשוב...ועוד כמה תכונות טובות). ההבנה שלא אמצא משהו טוב יותר, הייאוש, התחושה שגרמתי נזק בלתי הפיך לילדתי ולי פשוט מעיבה על חיי ואני חושבת על זה כל זמן שאני ערה וזה ממש אוכל אותי. עד כדי דיכאון. רע לי מאוד ואין סיכוי לחזור אליו...הוא מאושר והמשיך הלאה ואילו אני (שדווקא נראית טוב מאוד) תקועה במקום ...לא מכירה גברים חדשים, לא יוצאת ובדיכאון...אני לא אוכל להמשיך ככה עוד הרבה...זה גומר אותי. סליחה על הניסוח המבולבל .
ד"ר אורן חסון
היזון חוזר רע, שסוגר אותך
⌄
דפנה יקרה,
זה סוג של היזון חוזר. כאשר רע לך, את מסתגרת, לא רואה אנשים, והסיכוי שיהיה לך טוב הופך להיות אפילו עוד יותר נמוך. במצב הזה, קל לך להאשים את עצמך.אני רואה זאת אחרת. כלומר, יתכן אולי שעשית טעות, ושהיית יכולה לעבוד על עצמך או על הזוגיות שלך טוב יותר, אבל לא בטוח שזה המצב. אולי כדאי שתקראי את המאמר שלי "העדר אושר הוא כמו כאב גב: אתה תמיד יודע שזה כואב, אתה לא תמיד יודע מהיכן זה מגיע", שיעזור לך להבין למה התכוונתי. יחד עם זאת, יתכן שבאמת היה לך לא טוב, בעיקר רגשית, ושאולי באמת לא היית מחזיקה מעמד במסגרת הזו. האם יעוץ זוגי היה יכול לסייע לכם? – לא יודע, אולי כן. אבל בכל מקרה, היום, כאשר רע לך, מה שהיה אז נראה ללא ספק טוב מכפי שבאמת היה. ובכל מקרה, וזה הדבר החשוב, דפנה – כרגע את צריכה לראות לעצמך מטרה לבנות חיים טובים יותר, ולהתקדם לשם. שקיעה רגשית במקום שבו את נמצאת, ודיכאון, לא עוזרים למטרה הזו. המטרה שלך צריכה להיות לצאת משם, כי מגיע לך לצאת משם, וכי זו החלטה שלך.את יכולה להיות במצב יותר טוב. אין לי ספק בזה גם מבלי להכיר אותך. יתכן שאת צריכה חיזוק חיצוני שאת לא מצליחה להשיג ממי שיש לך בסביבתך. יתכן שאת צריכה לחפש חוגים ופעילויות ועניין שאינם קשורים לזוגיות, שיחזקו אותך כדי שתוכלי אחר-כך לחפש זוגיות מתוך עמדת כוח. יכול להיות שטיפול פרטנייועיל לך כדי לעזור לך לבטוח בעצמך, להאמין בעצמך, ולעזור לך למצוא את הדרכים הנכונות גם לעצמך וגם לזוגיות.