קשיים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חנה
מצב של חוסר עונים
27.12.2011 • 22:13

שלום רב,
אנחנו נשואיים שנתיים פלוס ילד, ואחד נוסף בדרךהילד הראשון הגיע מאוד מהר ובעלי שכח את תפקידו כבעל ומשקיע את כל כוחו כאבא, לא מסכים בדרך חינוך שלי, שגורם להרבה מריבות. הבן שלנו נכנס בינינו והזוגיות שלנו נעלמה.כשאני אומרת לו שמקום הילד זה במיטה שלו והמקום שלנו זה במיטה ביחד, הוא אומר שמבחינתו אני אשן בחוץ והתינוק במיטה שלנו איתו.הוא לא הסכים בשום אופן שאקח אמצע מניעה וכך ילד השני מגיעאני אומרת לו שאי אפשר להמשיך כך, שאין זוגיות, שאין הסכמה בחינוך ילדים וכו' שהמצב שהבן שלנו לא ישן, גורם לי לעייפות יתר ופוגע בכלל תפקידים. הוא לא מעוניין לשמוע ואומר שאני כבר לא ילדה ואני צריכה להתמודדלא מזמן הוא הודה שהוא לא מעוניין בי אבל לא רוצה להתגרש,אני חושבת שכל המצב הזה פוגע בילד שמרגיש את העוינות בינינו וזה משגע אותיאבל כפי שאמרתי עייפות יתר מוציאה ממני את הכוחות ואני לא יודעת מה לעשות.תודה רבה

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי חיוני
29.12.2011 • 00:34

חנה יקרה,
הילד הוא רק תרוץ לקשיים שיש ביניכם. הוא נאבק בך, ואולי גם את בו – לא רק כעמדות כוח, אלא גם מתוך כוונה לפגוע. לא ברור לי מה הסיבה. אתם עומדים להביא ילד נוסף לחייכם, ובקשר הרעוע והמתוח שביניכם לא רק את מרגישה רע (וכנראה גם הוא, אם כי אולי הוא יצהיר שלו דווקא טוב), אלא גם לילדים שלכם יהיה רע. ילדים שחיים בסביבה לא תומכת ולא בטוחה, עלולים לפתח בעיות מבעיות התנהגותית שונות (ראי לדוגמאמאמר שלי עלADHD, הפרעת קשב וריכוז). אתם חייבים, אבל חייבים, ללכת ליעוץ זוגי. ואם הוא יסרב ללכת ליעוץ, התחילי ביעוץ זוגי לבדך (!). את זקוקה גם לתמיכה וליעוץ, וגם ללמוד איך לשנות משהו בהתנהגות שלו, אפילו אם תעשי זאת בלעדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083