ייעוץ זוגי: התמודדות עם קונפליקטים
יעל
משבר אחרי פרידה
⌄
שלום
אני במשבר,,נפרדתי מהחבר שלי אחרי 5 שנים ביחד ,שכללו בתוכן כמה פרידות שהוא יזם,,ואחרי חודש של אירוסין ועם תאריך לחתונה.הבעיה שלנו בקשר התחילה מזה שאני מבוגרת ממנו(3שנים,,ואני ממש נראית צעירה בעשור),הבעיה שההורים שלו לא קיבלו אותי,,וכך זה המשיך 4 שנים,עד שמשום מה הדברים הסתדרו ,,התארסנו,קבענו תאריך לחתונה,,ושוב הכל נהרס.הבעיה שלי שיש לי רגשות אשמה,,הרי הוא כל הזמן האשים אותי שאני האשמה הניתוק הקשר,,ובמצב הנפשי הירוד שלו,,אני חיבת לציין שהוא התנהג אלי בצורה מוזרה,,הרי כל הזמן איים לזוב,,ממש כך כל הזמן אמר לי שאת לא אומרת לי כן,את מתווכחת ולמה אני צריך אותך,ואם לא תשתני אני אעזוב,,עד שהוא עוזב ואז אנו חוזרים וכו'התגובות שלו על דברים קטנים ושטויות שהיו קורים ביננו כמו זוג היו היסטיריות,,הוא תמיד מתפוץץ מהר,,לא מקשיב, לא מקבל את הדעה שלי,,ישר מקלל,ישר תוקף,,ובסופו של דבר מוציא אותי אשמה, (הוא תמיד אמר לי,,הכל מגיע לך,,הרי את יודעת מה מחכה לך בסוף,אז למה לא חסכצ על עצמך,,ולא ענית לי ושתקת,,אז אני אני הייתי שותק ואת לא היית מקבלת על הראש)אני בחורה עובדת ומשכילה וגם הוא,,אבל מה הוא החליט לבד בלי לשאול אותי שחן הבנק ביננו יהיה משותף,,הוא צריךלדעת מכל שקל שנכנס ויוצא מהחןוהוא תמיד העיר לי אם אני קונה מכנס או בושם או משהו,,והוא אפילו הכריז שלא רוצה שאקנה לו בשמים כי לא אוהב(למרות שבהתחלת הקשר מאוד אהב,,אבל עכשיו אני אתרגל לקנות וזה לא טוב לעתיד)אני במהלך הזמן התחלתי לפתתח רגשות אשמה ומנסה כל הזמן שלא לערר את הכעס אצלו שמחב ולחליל לא יכעס ואז יעזוב אותי,,דבר שקרה על שטויות לפני חודש.התחלתי לפחד שהוא ילך,,כל פעםשהוא הולך למרות שאני יודעת שלא טעיתי,,אני מרגישה אשמה,,ואז אני מתחילה לחפש אחריו ולשכניע אותו שיהיה בסדר ואז לחזורהפעם לדעתי זה סופי,,כי הוא הספיק להעליב את משפחתי,,אבל אני רגיל מרגישה אשמה,,כואב לי עליו ,,מרחמת עליו(כי דדיברנו והוא נשמע עצוב ואז כואב לי הלב)ורק חושבת עד כמה אני אוהבת אותו, ומתעלתמ מהקללת ומלים הבוטות שהוא אמר לי,,,אני בוכה הרבה,,רוצה אותו,,ואני לא יודעת מה לעשות,,למזלי יש לי משפחת תומכת,,אבלאני מרגישה לבד ורק חושבת עליובבקשה שמישהו יגיד לי,,האם אכדאי לי לעזוב אותו אחרי ההתנהגות המוזרה שלו,,ומי האשם??(כי הוא רק מאשים אותי,,אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות יותר בזמן שאני שומעת ממנו שאני האשמה,,קללות,,ואיומים שיעזוב)!!!!!כל זה והוא טוען שהוא אוהב אותי,,אבל אני לא השתניתי למענו (למרות שעשיתי דברים שבחיים לא חלמתי לעשות למענו,,אבל כלום לא מעריך כלום)בבקשה מה אני אמורה לעשות??מה זה האופי הזה שלו..???למה אני מרגישה אשמה???למה אני מרחמת עליו??למה אני לא יכולה לשנוא אותו??
ד"ר אורן חסון
יעוץ לזוגות בתחילת דרכם: מאמר
⌄
יעל יקרה,
יש ביניכם כל כך הרבה משקעים רעים שמפריעים לכם להתגבר עליהם לבדכם. במידה רבה זה גם כי הסביבה לא עוזרת ותומכת בכם אלא להפך, כך שגם אם תצליחו להסתדר, ה"רעש" המשפחתי יגרום לכם לאי הסכמות מחדש, ואתם לא יודעים להתמודד איתן כפי שצריך. אתם צריכים לעשות החלטה, שבלעדיה קשה לי לראות אתכם מתמודדים עם קונפליקטים ולו קטנים, והיא ללכת ליעוץ זוגי.אני מציע לך לקרוא את המאמר החדש שלי עליעוץ לזוגות בתחילת דרכם.