קשיים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 14.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רעות
זוגיות
14.11.2012 • 19:51

אני וחבר שלי ביחד כבר שנתיים ובמהלך השנה האחרונה הוא נקלע למצב כספי נוראי כתוצאה מזה בחודש האחרון אחרי חזרה מחול של שנינו שמטרתה היתה עבודה התחלנו לריב או יותר נכון אני התחלתי להגיד מה אני מרגישה ולמה אני מצפה מימנו.. אני בת 24 והוא בן 32 בעקבות כל הקשיים שעברנו והם היו רבים מאוד זה אפילו מרגיש כאילו זה סוג של קללה על שנינו ההתפתחויות המופרחות שקוראות לנו.. אני לא יודעת מה לעשות אני רק יודעת שאני אוהבת אותו וצריכה אותו חזק אבל אני מרגישה שאני זאת שהוא נשען אליה ולא ההפך

ד"ר אורן חסון
כשהוא כבר בן אדם שלם, לטוב ולרע
16.11.2012 • 16:30

רעות יקרה,
אני לא יודע אם "קללה" או לא, אבל היו לכם הרבה מאד קשיים בעבר, ויש לכם הרבה מאד קשיים בהווה. הוא בחור מבוגר יחסית אליך, ואמור כבר לדעת את מקומו בעולם, ועושה רושם שאולי הוא לא. או לפחות לא לפי הקרטוריונים שמתאימים לך. במצב הזה, בהחלט יכול להיות שהזוגיות שלכם היא כזו שהוא נשען עליך, ולא להיפך. זו החלטה שלך אם לקבל זאת או לא. הוא ילד גדול, ותלונות שלך כנראה שלא משנות אותו באותה קלות שהיית רוצה, אלא אולי רק גורמות למתחים. יתכן מאד שאת צריכה לבחור בין שני פתרונות שהם שונים משמעותית זה מזה: או להתנתק, למרות הכאב ולמרות האהבה, כי הבחור לא מתאים לצרכים שלך, או לקבל אותו כפי שהוא, ולהתאים את עצמך אליו כי הוא לא מצליח ולא יכול להתאים את עצמו אליך. ואם תצליחי לעשות זאת (קרי: לקבל אותו), ואם תצליחי בעקבות זאת להיות מאד סבלנית, אולי תצליחי בהדרגה לעזור לו לראות דברים ולעשות דברים אחרת. אבל אסור לך לבנות על זה, כי אז את צפויה לאכזבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083