קשיים בזוגיות: לפני שתתייאש
דניאל
נשוי טרי
⌄
שלום רב,
אני נשוי טרי- לפני כחמישה חודשים התחתנו. הכרנו לפני שהתארסנו ארבעה חודשים, התארסנו ואחרי חודשיים מאז התחתנו.מאז החתונה רוב התחושה שלי לגבי הנישואים היא קשה- גיליתי על אשתי הרבה דברים שקשה לי איתפ ולפני כן לא הכרתי את זה כלל- קשה לה להיות מרוכזת בי כשיש עוד אנשים מסביב, הרבה יותר מעניין אותה לדבר על הא ועל דה, בעוד אני הרבה יותר אוהב לדבר דיבורי עומק [היא מקשיבה לי, אבל קשה לי מאוד ליצור שיחה משמעותית בכיוון הזה]. היא הרבה פחות עדינה איתי ממה שחשבתי שהיא תהיה.בעקבות כל זה ההרגשה שלי היא לא פשוטה וזה בכלל לא הנישואים הוורודים שחשבתי שיהיו לי. אשמח מאוד לעצתך, דניאל.
ד"ר אורן חסון
לפני שתתייאש
⌄
דניאל יקר,
חבל שלא כתבתם את גילכם, זה היה מוסיף לי עוד תחושה, אולי מדוייקת יותר, באשר לקשיים שלכם. אבל בהחלט יכול להיות שאתה צודק - חצי שנה של הכרות לא מספיקה כדי להכיר לעומק. זו תקופה שבה עדיין לא נתקלים, בדרך כלל, בקשיים ובלחצים, וקשה לראות ולהראות זה לזה איך אתם מתמודדים עם העולם וזה עם זה, כאשר קשה וכאשר אינכם מסכימים זה עם זה. וגם, כפי שכתבת לגבי המקרה שלך - לא הספקתם להתגבר על המשיכה וההידלקות הראשונית כדי לראות את היכולות שלכם לראות ולתקשר מעבר לאור הראשוני, או הסינוור שיש לכם בעקבות ההידלקות של הקשר שלכם. עכשיו אתם יותר זמן ביחד, האש דעכה משהו, באופן טבעי, וקל יותר לראות את הפערים, כמו אלו שבשיחות עומק שאתה מרגיש שאתה נזקק להן.לא, זה לא קל. מצד שני, כמעט תמיד זה לא קל. בכל זאת, ראית בה דברים שמצאו חן בעיניך, גם אם הם שטחיים וראשוניים. הם בכל זאת לא טריוויאליים, וגם בלעדיהם קשה לקיים זוגיות. האם תוכלו לגשר על הפערים הללו? - בהחלט ייתכן. זו אולי לא תהיה האוטופיה שחשבת עליה כשנישאת לה, אבל יתכן מאד שאלו עדיין יכולים להיות נישואים טובים. ייתכן מאד שיש לכם נקודות השלמה טובות. הרבה דברים טובים ייתכנו בתוך זה, למרות האכזבה. זה משהו שאתם צריכים ללמוד, ורצוי בעזרת עזרה מקצועית. לכו ליעוץ זוגי, והתאזרו בסבלנות, כי יש ביניכם פערים, ואתם צריכים ללמוד איך להתמודד איתם, ויותר מזה, איך להוציא מהם את המיטב. שווה לעבוד על זה לפני שתתייאש.