קשיים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אתי
מצדיק תמיד את אמא שלו ולא את אשתו
02.07.2012 • 09:20

אני כבר 5 שנים גרה מאחורי חמתי אין בינינו קרבה כל כך כבר 5 שנים שאני עוברת דברים לא קלים אם המצב בבית שלהם ואת זה בעלי יודע אחרי תקופה כזו ארוכה אני מרגישה מחנק וגם אותי לא עניין מה אני אומרת יצאתי לפני מספר ימים יציאה שאני לא מצדיקה אבל הייתי כבר ממש עמוסה בעלי הוריד את חמתי למתה ושניהם התחילו לריב איתי ובעלי הששפיל אותי בפניה, אמר מילים שלא אומריםככה חונכתי שדבר שמפריע אומרים בדלתות סגורות בן בעל ואישה ועם בעלי לרוב זה לא קורה הוא צועק רבאוצה לפרק נישואים ואני היחידה שלאחר מכן מתכופפת גם אם אני לא טועהמה עושים ?

ד"ר אורן חסון
דלתיים סגורות
03.07.2012 • 10:31

אתי יקרה,
לא כתבת אם יש לכם ילדים או לא, וזה יכול לשנות בגמישות שלך ליצור שינוי. להיות חמש שנים סמוכים למשפחתו כשאת לא מתחברת אליה, זה קשה. אני מניח שגם בעלך מתוסכל, ושהתקשורת ביניכם לא מתפקדת, אחרת לא היה מרגיש צורך להזעיק "עזרה" כדי לשכנע אותך או כדי "לזעזע" אותך שתביני.אין לי תשובות איך לפתור את בעיית התקשורת שלכם לבדכם, כי אני לא מבין ולא מכיר את הקשיים שלכם. יתכן שאת יכולה לעשות שינויים לבדך דרך הקשבה רבה יותר, הורדת התסכולים שלו והכוונתו אז לכיוונים שיותר רצויים לך, שיבואו מתוך רצון טוב ולא מתוך מאבק. אלא שאני לא בטוח שיש לך הכוח לעשות מחוות של רצון טוב כאשר את מרגישה כבר כל כך פגועה וכועסת. במילים אחרות - זה יכול להיות קצת מאוחר מדי מבחינת כוח הסבל שלך, ומבחינת היכולת שלך להתחיל לבדך תהליך שהוא ארוך בהגדרתו. לכן אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, שגם ייתן לך את התמיכה הזו, גם יוכל, כנראה, להוריד את התסכול שלו, וגם יהיה מהיר יותר ממה שתעשי לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083