בעיות אמון בזוגיות: מה עושים?
רועי
בעיות אמון לפני נישואים
⌄
היי, אני וארוסתי בני 28, 3 חודשים לפני חתונה.אנחנו עובדים באותו מקום עבודה יחד כמעט שנה, אך בלי שום קשר מקצועי בין התפקידים שלנו. במקום העבודה יש יחס של 85%בנות ו 15% בנים.לפני כחודשיים הגיעה למקום העבודה עובדת חדשה שהכרתי אותה מלפני 5 שנים בערך למשך שבועיים בלי לשמור על שום קשר מאז ולא יצאנו אפילו פעם אחת פשוט הייתה כימיה טובה.מאז שהיא הגיעה לעבודה תמיד היו פלירטוטים מצדה ומצדי, למרות שלא עשיתי זאת במודע אלא רק בצחקוקים ותמיכת יתר בפן המקצועי שעם הזמן גלש גם לפן האישי. חשוב לציין שהיא ניסתה לנתק את הקשר פעמיים והיא מודעת לזה שאני מאורס ושהארוסה שלי רוב הזמן איתי בעבודה ואני לא הייתי מסוגל לשחרר.מאז בחודשיים האחרונים אני וארוסתי הספקנו לריב עליה ועל היחס הידידותי (אובר) שאני מעניק לה 4 פעמים, כשבפעמים הראשונות שהיא ביקשה להתרחק מהבחורה החדשה, רק התקרבתי יותר בסתר דרך הודעות ושיחות טלפון בזמן שהארוסה שלי לא בבית.ארוסתי גילתה על ההתכתבויות הללו, ונהרס לה כל הביטחון בי לפני כ 3 שבועות. לאחר עבודה קשה וניתוק אמיתי של כל קשר לבחורה החדשה הצלחתי לבנות את האמון של ארוסתי מחדש רק כדי להרוס אותו שוב אתמול כאשר ארוסתי ראתה ששוב יזמתי קשר עם הבחורה החדשה למרות שזה היה רק בעיניין העבודה נטו ובמערכות העבודה.אני לא יודע למה אני מסבך את עצמי בדברים האלה והפתרון היחיד שאני רואה זה להתפטר מהעבודה ולחפש משהו חדש אך עדיין אני לא יודע איך אפשר אם בכלל להחזיר את האמון של ארוסתי שוב כי באמת רק אותה אני רוצה ואוהב, והבחורה החדשה הייתה פשוט כנראה סוג של טאבו שגרם לי לעשות את הדברים שעשיתי.אני רוצה להציל את הנישואים הקרבים שלי שאכן יתקיימו ואשמח לכל עצה בנושא כי אני ממש צריך עזרה, אני חסר רעיונות לגמרי
ד"ר אורן חסון
בעיות אמון לפני נישואים
⌄
רועי יקר,
מה שאני כן רואה משותף לשני הקשרים האלה שלך הוא שכאשר הצד השני מתרחק, אתה מתקרב ולוחץ יותר. זה קורה לך עם ארוסתך, וזה קורה לך עם הבחורה האחרת. זה עדיין לא מסביר מדוע אתה עושה זאת, אבל זה נותן לך תחילת כיוון למחשבה.ארוסתך איבדה את האמון בך, או לפחות חלק משמעותי ממנו. עשיית מעשים שסוגרים אפשרויות אחרות, כמו מעבר למקום עבודה אחר, הם אפשרות להפחית חלק מהפחדים שלה ולהוכיח שהיא חשובה לך מאד. אבל אני חושש שזו רק תחילת הדרך. היא צריכה גם להבין מדוע עשית זאת, ובעיקר - איך זה יכול להיות שאתה גם אוהב אותה וגם פוגע בה? כלומר, אם זה כך, האם תעשה זאת שוב למרות שאתה אוהב אותה, לפחות לפי הגדרתך? אלו הן שאלות מרכזיות שהיא שואלת את עצמה עכשיו, כשהתשובה שהיא נותנת לעצמה כרגע היא כנראה: "הוא לא באמת אוהב אותי".אני חושב שאתם צריכים יעוץ זוגי. גם לבניית האמון, וגם להבנת התהליכים שעוברים עליך, שהם חשובים גם לארוסתך וגם לך. ראה מאמר שלי עליעוץ זוגי לזוגות צעירים.