קשיים בזוגיות: מה לעשות?
עדי
לעזוב ?אם כן אז איך?
⌄
שלום
אני בת 29 גרושה + ילדה יוצאת עם גבר בגילי רווק כבר שנה וחצי מאוד מאוד מורכבתשלמרות כל המורכבות אני עדיין שם מסביבי אף אחד לא מבין למה.בן זוגי אוהב אותי ואת בתי מאוד כשאנחנו יחד כיף לנו הוא סבלני לבתי ובתי מאוד אוהבת אותו אך מלבד האהבה הגדולה והדאגה שיש בקשר, אין כלום.כבר שנה וחצי המין שלנו הוא לא מין יש לציין ש8 חודשים ראשונים לא היה יחסי מין כי הבחור התחמק מזה כל פעם בתירוץ אחר עד שהצבתי אולטימטום ואיכשהו היו נסיונות שהצליחו אבל אי אפשר לקרוא לזה ממש הצלחה בזמן האחרון אין את זה בכלל. אין לי מושג מה הפחד שלו מיחסי מין הוא הלך לטיפול אך לא התמיד ושוב התחיל ללכת לטיפול במקום אחר אבל הוא לא מנסה לעשות דבר מסתפק בכל הדברים שמסביב ליחסי מין וחסרה לי אינטמיות בגלל זה.מעבר לכך לא פגשתי את הוריו כל פעם התחמק מזה עד לפני חודשיים הוא טען שלא ידעו על הסטטוס שלי ועכשיו כבר יודעים אך כל פעם שהוא קובע איתי לנסוע אליהם (הם גרים שעה נסיעה ממני) תמיד יש משהו שמונע את המפגש וזה לא יוצא לפועל ההרגשה שלי שאם היה באמת רוצה ליזום מפגש כזה כבר היה יוזם ולא נותן לעוד יום אחד לעבור ללא זה. במיוחד שהוא יודע שזה מפריע לי מאוד.אנחנו יוצאים כל כך הרבה זמן הוא מדבר על חתונה ועל עתיד משותף אך בכל פעם שעולה נושא המעבר לגור יחד הוא אומר שצריך לעבור אך גם זה לא קורה ....הוא גר גם כשעה נסיעה ממני מה שמקשה לנהל קשר רציף.בתחילת הקשר בינינו תפסתי אותו על כל מיני שקרים והסתרות אך יש לי את הרושם שהוא הבין את אשר נעשה וכן איתי מאז אך משהו מונע ממנו להתקדם יכול להיות שזאת בעיה של בשלות ויציבות הוא תמיד אומר על עצמו שהוא מוזר וקצת שונה.ואני לא מבינה למה הוא מתכוון.נפרדתי ממנו כל כך הרבה פעמים כי הבנתי שזה לא קשר שיקדם אותי למקום שבו יהיה לי טוב ולא בגלל זה התגרשתי אך בכל פעם שנפרדתי הוא הצדיק אותי וחיזר ללא הפסקה ושיכנע אותי לחזור אליו והבטיח לי שיטפל ויפתור את כל הבעיות. המצב הזה גרם לי בכל פעם לא להרגיש שלמה עם הפרידה ממנו והיתה בי האמונה של הנה הוא יעשה והכל יהיה טוב אך כל פעם אני מתאכזבת מחדש.כי עובר הזמן וכלום לא זז !העניין שכל פעם הוא חוזר עם תירוצים והבטחות משודרגות יותר ויותר שגורמות לי להאמין שאכן באמת זה יהיה כך והכל יהיה מושלם.אני מאוד אוהבת אותו והנוכחות שלו עושה לי טוב אבל אני כבר שנה וחצי במערכת יחסים שלא מתקדמת לאף מקום וכל יום כמעט יש מריבות ופרידות.מה לעשות ? איך להישאר בהחלטתי ולהמשיך הלאה גם כשהוא חוזר ומבטיח לי הבטחות ? איך להיות שלמה שהקשר הזה לא מתאים לי ?אשמח לקבל חיזוקתודה
ד"ר אורן חסון
אם לעזוב, אז להיות חזקה. ואם לא אז:
⌄
עדי יקרה,
יש לגבר שלך כמה קשיים עם עצמו, והוא עסוק הרבה בהסתרות ובהכחשות. זה מתבטא בקושי שלו ליצור מפגש עם הוריו, בקושי שלו ביחסי מין, בטיפולים המיניים שהתחיל והפסיק, בשקרים שהיו לו ואולי קשורים לעניינים האלה או לענייני תדמית אחרים, וגם בעובדה שהוא מנסה להיות כן איתך ולומר לך שהוא מוזר וקצת שונה, אבל לא אומר במפורש למה.את לא צריכה להסתפק בהבטחות משודרגות. זה לא מספיק כדי לחיות איתן, זה יכול להספיק רק כדי להשלות אותך יותר. את צריכה יחסים משודרגים. הוא זקוק לטיפול, ואת חייבת לדרוש להיות חלק מהטיפול הזה. ומדובר הן בתהליך של טיפול מיני והן בתהליך של יעוץ זוגי (כדי לבטוח ולהפסיק להסתיר). וישנם מטפלים מיניים רבים (חפשי באתר שלאיט"ם– האגודה הישראלית לטיפול מיני) שעושים את שני הדברים גם יחד.