יחסים, נהיגה ושיתוף - מה גורם למתח?

תאריך פנייה: 23.02.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סיון
מחלוקת בזוגיות
23.02.2010 • 03:01

יש לי בעיה עם החבר שלי ואני צריכה עזרה דחופה..השבוע יש לי מסיבה מהעבודה שני רוצה ללכת והיא ללא בני זוג.הבעיה שאין לי איך להגיע למסיבה.ביקשתי מהחבר שלי טרמפ למסיבה כי אין לי איך ללכת.. ואני לא רוצה לקחת אוטו כיאני בטח ישתה במסיבה ולא רוצה לנהוג אח"כ. ( לחזור יש הסעות).ולא רוצה לנסוע אם אחרים כי אולי הם ישתו ואני אצרך לנסוע איתם.החבר שלי ממש התעצבן עלי שאני חצופה שאני מעיזה לבקש ממנו טרמפלמסיבה שהוא לא יכול לבוא אליה.ושהוא לא מרשה לי לקחת טרמפ עם גברים מהעבודה.והדרך היחידה שאני יכולה ללכת למסבה אם אני ילך עם אוטו וכך לא ישתה.אנחנו ביחד כבר 3 שנים, אני סומכת עליו והוא עלי. כמעט לשום מקום לא יצאתי בלעדיו.** אני ממש ניסיתי לבקש אישור להביא את החבר למסיבה וקיבלתי סירוב מוחלט!רציתי לדעת האם באמת בקשתי מוגזמת מאוד כמו שחבר שלי אומר...ביקשתי ממנו שיתייעץ עם חברים שלו ויראה שכל אדם שאוהב יעשה זאת למען אהובו...( כמובן שתושבתו היתה לא אפכת לי מדעת אחרים..)( אציין 90% מהצוות שלי נשוי... ולאף אחד אין בעיה לא לבוא עם בן הזוג שלו).

אור
תקחי מונית
23.02.2010 • 08:12

(הודעה ללא תוכן)

סיון
תקחי מונית
23.02.2010 • 11:57

כן כי מונית מראשון לציון לפתח תקווה היום עולה "גרושים.."

ד"ר אורן חסון
אמפתיה והבנה
24.02.2010 • 11:52

סיון יקרה,
יש כאן כמה עניינים שונים. האחד הוא הפרקטיקה (המחיר לך ולו), והשני הוא היחסים ביניכם.הפרקטיקה היא פשוטה: מונית, בין ראשון לציון לפ"ת תעלה, נגיד, 60 ש"ח לכל כיוון (הערכה גסה ואולי מנותקת מהמציאות), בעוד שמחיר הדלק לבד, יעלה בסביבות 25 ש"ח לנסיעה (כי זו גם נסיעה חזור עבור), אם לא יותר. כלומר, בהנחה שמדובר רק בכיוון אחד (אמרת שיש הסעות בחזרה), מדובר בכ 60 ש"ח לך לעומת כ- 25 ש"ח לו, מבלי לכלול את זמן הנסיעות שלו,או כ- 35 ש"ח כחשבון זוגי, משותף. זה אולי לא גרושים, אבל כבילוי לערב, זה אולי מחיר סביר. בערך כרטיס קולנוע.אלא שהיחסים ביניכם הם חלק מהעניין, ובעצם, הדבר העיקרי. החבר שלך אומר לך, ואת לא כל כך מקשיבה, שהוא לא אוהב את זה שאת הולכת למסיבה בלעדיו. זה מפריע לו. הוא מקנא לך. הוא בכלל היה רוצה שלא תלכי. מה עוד שאת מכריזה מראש שאת רוצה לשתות שם אלכוהול, וזה מאיים עליו עוד יותר. הוא לא היה רוצה לראות אותך במסיבה בלעדיו, ומשוחררת מעכבות. לכן הוא מעדיף שתקחי את המכונית, כדי שלא תשתי ושלא תסעי בחזרה, שתויה, עם החברה. הוא אומר לך את זה כמעט במפורש, אלא שאת מעדיפה שלא לשמוע את המצוקה שלו. חוסר ההקשבה שלך לצורך האמיתי שלו הוא הקושי שלך, לא שלו. האם, למרות הכעס שלך, את יכולה כן להקשיב לו?את יכולה אולי לומר לו, באופן ברור יותר, 'אני לא רוצה שתהיה נהג שלי. אני רוצה שתהיה שותף שלי. שתביא אותי לשם, שיראו אותך מביא אותי לשם, ושתיקח אותי בחזרה, כדי שתדע שאני איתך, ולא עם אף אחד אחר.' שאלי אותו, ודברי איתו. בהחלט יכול להיות שהוא יעדיף לקחת אותך הלוך וחזור, מאשר רק הלוך! אם את רוצה מאד ללכת למסיבה הזו למרות שהוא מרגיש רע עם זה, מגיע לו לפחות יחס טוב והבנה, ואולי אפילו אמפתיה לכך שאת חשובה לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083