הבחור לא מתאים לך - מה עושים?
אדוה
מה לעשות איתו??
⌄
הי.אני בת 35 ,רווקה ,קרייריסטית,נראית טוב,באופיי אני מאוד אקטיבית וחברתית.לפני שנה הכרתי בעבודה בחור בגילי.היחסים בינינו התחילו מנסיון לשדך לי אותו (סירבתי) ואח"כ רצון שלי להתקרב אליו מלווה ביוזמות שלי - חיבר בינינו.החיבור היה חזק מבחינה ריגשית כמו שלא היה לי אף פעם:יש בו דברים שאני מתחברת אליהם מאוד חזק מבחינה ערכית ,השיחות מאוד טובות,הוא היועץ הכי טוב שיש..כשהוא אהב אותי הוא הראה את זה עם המון השקעה וגינונים יחד עם זאת כשהגענו לקטעים אינטימיים היה חיבור מביך ולא הרגשתי פתיחות מבחינתו מה שהביא לריבים קשים והמון המון פגיעות הדדיות .(אני הערתי ואמרתי וזה היה גדול עליו לאותו שלב)על רקע זה הקשר גם נגמר.לא הצלחנו לתקשר שם כמו שצריך.הוא כל הזמן ציפה לקבל ממני משהו ולא הפסיק להתאכזב מהתגובות שלי אליו.יצאני כ3 חודשים עם הרבה הפסקות באמצע שברובן אני החזרתי את הקשר.מאז (8 חודשים) אנחנו לא בקשר ובמסגרת המקצועית כשכבר היה קשר התפוצצנו ורבנו .לאחרונה התחלתי לדבר איתו שוב.בשיחה ארוכה הוא הבהיר לי שבישירות שלי ובצורך להגיד את האמת כאן ועכשיו אני פוגעת בו ואולי הוא לא מבין את המסרים שלי אך גם אני לא מתאימה אותם אליו..הוא מאוד "חי" את הריבים שלנו ואת ההתנהגות שלי לאחר מכן (הכל הוא זוכר...)אבל מצד שני כן נעתר לרצון לדבר וכן מתענין ואכפתי.אני מרגישה שאני רוצה את האיש הזה והוא מבחינתו לא מסרב לרצון שלי לדבר איתו אך ממש לא יוזם (אף פעם לא יזם יותר מדי) .ואני מן הסתם לא בטוחה אם עוד רוצה בי בכלל..האם כדאי לי לנסות ולחדש קשר ממקום יותר מותאם ונכון לאיש הזה או להבין שחבל על הזמן ?קשה לי מאוד לוותר אך מפחידה אותי המחשבה שאני נלחמת לשווא...
ד"ר אורן חסון
להסתיר את האגו עמוק...
⌄
אדוהיקרה,
לפי תאורך, הבחור מעוניין בך. אלא שכנראה הופתעת מכך שהוא גם אוהב את עצמו. כנראה שאם את מחפשת גבר שמוכן לקבל כל פגיעה שתפגעי בו ולעבור עליה, זה כנראה לא הוא. הצד הטוב שבו הוא שהוא גם רק גבר שלא רוצה להיות עם אשה פוגעת, אלא שהוא גם לא גבר שיפגע בך בחזרה, כאשר את פוגעת בו. אז מן הסתם, הוא מסיק את המסקנות הראויות, ואומר לעצמו שלמרות המשיכה והרצון, את לא מתאימה לו, ולחיים השלמים והשלווים שהוא מאחל לעצמו.הרי אמרת זאת: את פוגעת בו, ואת לא רגישה. ונדמה לי שאת חושבת שמי שאוהב אותך צריך לאהוב אותך כמו שאת. זו אשליה נפוצה, אדוה, אבל זה לא עובד כך. והרי גם את לא מסתפקת בלאהוב אותו כמו שהוא, כי אחרת לא היית מנסה להתאים אותו לצרכים שלך, נכון?אני חושב שלמדת משהו מהקשר הזה. אני רואה את זה בעצם השאלה שלך: "האם כדאי לי לנסות ולחדש קשר ממקום יותר מותאם ונכון לאיש הזה?"תני לי לסייע לך להפנים את המסר:בכל קשר את צריכה לנהוג באופן שהוא נכון ומותאם לאיש שאיתו את רוצה להיות!כי הרי את רוצה שגם הוא ירצה להיות איתך. בדיוק כשם שהוא אמור לעשות זאת גם, כמיטב יכולתו. ובין לבין, איך לתאם ואיך להתאים את עצמכם זה לזו, צריך לדבר, ובכבוד הדדי. כולל הבעיה המינית שישנה ביניכם. אם אתם רוצים להיות ביחד, צריך לדבר על זה וצריך לפתור את זה, אולי גם על-ידי סיוע מקצועי. אבל עם הרבה כבוד הדדי, כי זו תמיד נקודה רגישה.אז אם את רוצה באמת - תני לזה צאנס, והסתירי את האגו שלך עמוק, ודברי איתו בגלוי גם על מה שלמדת.