איזונים בזוגיות: מתי לוותר על ההווה?

תאריך פנייה: 04.02.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
איריס
ד"ר אורן חסון היקר, שבת מדהימה !
04.02.2006 • 09:59

אני לא יודעת למה אבל אני מרגישה צורך לשתף אותך..... זו אני מהרומן של ה"שלוש וחצי שבועות", (גם הייתה לנו שיחה קצרה בטלפון), קודם כל אני רוצה לומר לך שעזרת לי המון, עזרת לי לראות דברים שלא ממש שמתי אליהם לב, ואני ממש חושבת שאתה אדם גדול ודגול ושמורה לך חלקה ענקית בגן עדן בעוד מאה שנים.......אתמול נפגשתי עם הבחור "המדהים" שלי, ופתאום הבנתי, שאני רוצה הרבה יותר ממה שהוא מוכן או יכול לתת לי, אני רומנטית , והכי חשובה לי האהבה, מחוות קטנות של אהבה עושות לי את זה, פרחים, שוקולדים, נרות, מתנות קטנות.. אלה דברים קטנים שלא ממש עולים כסף, אבל הם חסרים לי, וקשה לי לחיות עם אנשים קרים, שאומרים טוב לי איתך, אבל לא נותנים מעצמם כלום, חוץ מסקס מדהים.... דיברתי איתו בצורה יפה, בלי כעס, ואמרתי לו שאני מרגישה שאין ביננו כלום חוץ ממין, ואני רוצה יותר, הוא הבין אותי, ואמר שכנראה רמת הציפיות של שנינו היא לא אותה רמה, והוא לא יכול להבטיח לי מה יהיה בעתיד, יכול להיות שהקשר שלנו יתפתח למשהו מוחשי ורציני יותר ויכול להיות שלא, אין תעודת ביטוח לכלום, בחלק מהדברים הוא צודק, אבל אני לא יכולה להיות עם אדם שלא משקיע ביחסים ביננו, אני גם לא יכולה לחיות בחוסר וודאות לגבי מידת רצינותו, או בכלל מהי התכלית שלו בקשר ליחסים ביננו, ובאיזה סטטוס הם נמצאים.אני כלל לא מצטערת שזה נגמר כך, ואני גם לא עצובה, ראיתי שלו היה יותר קשה לקבל את זה, כשנפרדנו לשלום, הוא נישק אותי ממש ברגש, ואמר לי שהוא בטוח שיהיה לי טוב ואני יהיה מאושרת , אמרתי לו שכשהוא ירגיש שהוא מוכן לתת יותר מעצמו הוא מוזמן להתקשר אליי.נהגתי נכון???? אני חושבת שאולי הייתי חסרת סבלנות, אבל זה לא חכם להיות עם אדם שלא שלמים עם הקשר איתו, ותמיד מרגישים שחסר משהו, וזה לא משנה אם זה אחרי חודש או שנה......אני נורא אשמח לשמוע את דעתך והתיחסותך. אני מראש מודה לך....שתהיה לכולנו שבת מדהימה, לכל מי שקורא את מה שכתבתי, שתזכו להמון אושר, המון בריאות, והמון המון אהבה!!!!!!

ד"ר אורן חסון
להבין איזונים
04.02.2006 • 20:22

איריס יקרה,
זה טוב לרצות יותר. ואני לא יכול לומר לך אם הצעד שעשית הוא נכון או לא, כי אני לא יודע מה עוד הוא יכול לתת, ולא רק מה עוד הוא רוצה לתת. לפעמים גברים, אפילו גברים, יכולים ללמוד לעשות מחוות כשהם מראש לא כאלה.אלא שלפעמים טוב לדעת להנות מהרגע. אני מניח שאת לא כזו, כי את רוצה לראות שלושה צעדים קדימה, ולדעת שזה טוב. בטוח שאת מפסידה משהו עכשיו, אבל אם חשוב לך לדעת שגם העתיד יהיה מה שאת רוצה, אז כדאי לך, לפעמים לפחות, לוותר על ההווה. וזו היתה הבחירה הנוכחית שלך: לוותר על טוב עכשיווי, מתוך ציפיה שאולי יבוא יותר טוב אחר-כך, ומשום שהטוב הנוכחי נותן לך רק חלק ממה שהיית רוצה, ולכן את מרגישה בלתי מסופקת.קשה לדעת מה באמת טוב יותר, ועוד יותר קשה לי לדעת מה נכוןלך. חוסר הסבלנות שלך נובע מזה שאת רוצה לוודא שגם אחר-כך יהיה בדיוק מה שאת רוצה, ולכן יכול להיות שכדאי שתלמדי קצת יותר ליהנות מהרגע, כדי לאזן. נקודה למחשבה, אבל כאמור, את צריכה להבין את האיזונים שלך. מבלי לשוחח איתך, אין לי מספיק כלים כדי לומר לך את זה.אני מקווה שהיתה לך שבת לא פחות טובה!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
איריס
להבין איזונים
04.02.2006 • 21:21

הייתה לי שבת נפלאה, ואני בטוחה שיהיה שבוע מדהים....הכי חשוב זה להיות שלמים עם החלטה שעושים, וחוץ מזה זה לא סוף העולם, וזה גם לא סוף פסוק, עכשיו הוא יודע שיש לי עמוד שדרה, ואני יודעת מה אני רוצה מהקשר, ואני לא סתם זורמת איתו איך שבא לו, גם לי יש רצונות ודרישות מהקשר, ואם משהו לא מוצא חן בעיני אין לי בעיה לקום וללכת, רק עכשיו שאני לא איתו, הוא יוכל להבין אם חשוב לו הקשר איתי, ואם כדאי לו להתאמץ להחזיר אותי אליו, ולנסות להשקיע יותר ביחסים.אני חושבת שמגיע לי יותר ממה שהוא נתן, ואני לא יכולה להיות עם מישהו, ולהרגיש שמשהו חסר לי....... אני יודעת שאין לו ידידות, או "אלטרנטיבות" אחרות , כך שאם הוא ירגיש שאני חסרה לו, אז הוא יצתרך להתאמץ קצת יותר, ואם לא, אז הפסד שלו!!!!!שיהיה לכולנו שבוע מדהים!!!!!!!!!

ד"ר אורן חסון
מי שיודעת
04.02.2006 • 23:52

איריס יקרה,
את נשמעת עכשיו כמו מישהי שיודעת מה שהיא רוצה. זה טוב. אני מאחל לך הרבה בהצלחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרה
ד"ר אורן חסון היקר, יעוץ זוגי,
09.02.2006 • 17:17

ד"ר חסון שלום,
\אנא עזרתךאנו מכירים 3 שנים, הוא בן 41 ואני בת 40, רווקים,אני הקשר המשמעותי הראשון שלו לדבריו ( וזה גם נכון), הוא הקשר המשמעותי השלישי שלי.בתחילת הקשר לאחר כ 3חודשים הוא הציע לי לגור איתו אך לא הסכמתי כי הרגשתי שגם אםאגור איתו שנה לא יהיה מיסוד קשר, \אני מרגישה והוא גם אומר שהוא אוהב אותי וכיף לו איתי, ונהדר לו איתי ושהקשר איתי הכי משמעותי ומהנה עבורו ושאנחנו מתאימים מינית הכי בעולם, ושאני יקרה לו, וגםאני אוהבת אותו והייתי רוצה איתו זוגיות, בשנתיים האחורנות ניסינו להביא ילד לעולם, כי הוא הביםן כמה זה חשוב לי להיות אם וגם הוא רוצה להיות אב אך זה פחות דחוף לו, בחצי שנה האחרונה חשתי בנסיגה בקשר, כי הוא אמר לי שהוא רוצה להכיר נשים אחרות ושאני לא אהבת חיין , אבל מוכן להמשיך לעזור לי להרות כי אני חשובה לו, אך לא מוכן לקשר זוגי,מאחר ואני אוהבת אותי, לא הצלחתי להרות בגלל שאין ביננו זוגיות- אני במתח, וכל חודש פוחדת שיכיר מישהי אחרת ואז לא ירצה להביא איתי ילד,מרוב תסכול אני לא רוצה להפגש איתו אם אין בינינו זוגיות כי זה פוגע בי שהוא לא מוכן להתחייב. אנו בקשר טוב, ומדי חודש הוא מסכים לעזור לי להרות אך לא רוצה זוגיות מחייבת- פרט לכך מוכן לקשר מיני, לידיודת, לבילויים, לחברות, לעזרה הדדית וכל סוג של אינטרקציה שלא דורשת מיסוד קשר או התקדמות בקשר.אני יודעת שאני מאריכה בכתיבה, אך חשוב לי שתדע כמה אני אוהבת אותו ויחד עם זה מרגישה חסר אונים כעס ותסכול על שהקשר לא ממריא, מאחר ואנו מאושרים ביחד, ושנינו סובלים מזה שאני לא מכונה להפגש כלעוד אין זוגיות, ויש הרבה אהבה ואכפתיות ותמיכה והבנה ותקשורת מצד אחר והתאמה בינינו, ולכן חבל לי לוותר,לכן הייתי רוצה לפני שאני מוותרת סופית לבדוק אפשרות של יעוץ זוגי-כשדיברנו על זה- הוא לא הסכים כי אמר שהוא בשלב זרוצה להכיר נשים אחרות-בכל זאת- האם יש דרך להסביר לו כמה זה חשוב לי שיבוא לשיחת יעוץ ואולי לבדוק אם יש סיכוי ביננולי יש הרגשה שיעוץ היה יכול לעזור או לחבר את הקשר או לפחות להפרד בלי תחושה שלי שלא עשיתי מה שפשר כדי להציל את הקשר עם גבר שמאוד יקר לי ולדעתי נוכל להיות מאושרים יחד.יש לי הרגשה .