קשיים בזוגיות: מה גורם למתחים?
בעל אוהב
זוגיות
⌄
שלום רב
ברצוני לשתף ולקבל תשובות בנושא זוגיותאני נשוי 15 שנה ואנחנו ביחד כמעט 20 שנה יש לנו 3 ילדים מדהימיםבמהלך השנים האהבה מצד אשתי נעלמה נגדיר את זה ככה שהיא פשוט לא מראה אהבהחיפשתי באינטרנט איך אישה צריכה להתייחס לבעל או כל דבר שאני יכול להראות לה על מנת שתבין שאחרי 15 שנה הבעל עדיין צריך יחס ואהבה קצת חום אך לצערי שום דבר לא מופיע מה שכן אם תחפשו הדבר היחד שעולה הוא קנאה אובססיביות ובגידות ועוד הרבה שיחות של מה צריך לעשות עם בעל קנאי וכ"ואז אני יכול לומר שחוסר אהבה יביא כל גבר לקנות ולחשוש ולצערי אף אחד לא מסתכל או מתייחס מה בעצם מביא אותנו הגברים או לפחות אותי לקנאות ולחשודאז כן , מה לעשות כך אני מרגיש חוסר אהבה וחוסר יחס מצד האישה עושה את שלו למרות שאני בן 38 אני עדיין זקוק לחום ואהבה מצד אשתי ואפילו קצת קנאה לא תזיקלכן אני מבקש את עזרתכם כתבה או כל דבר אחר שאני יכול לתת לאשה לקרוא על מנת שתבין מה הבעל צריך בצורה ברורה ויעילה שאולי יגרום לה להבין מה בעצם בעל צריךאני מבחינתי ניסיתי הכל חיזורים אהבה אין סופית קוצי ומוצי אך שום דבר לא עזראם למישהו יש תשובה לעניין אשמחמיותר לציין שהמצב הזה מביא איתו המון בעיות כי ככל שהזמן עובר ואין יחס הקנאה גוברת והחששות גדלים ומבחינת האישה זה בלתי נסבל ובצדקאך גם חוסר היחס כלפי הוא בלתי נסבל ומאוד קשה להסביר את העניין לאישהניסיתי ללכת למטפל ולהסביר את עצמי או לקבל תשובות ולצערי שוב נתקלתי בתשובה אתה קנאיאני מנסה בכל דרך להסביר את הבעיה שחוסר האהבה וחוסר היחס הוא זה שגורם לי לקנאות אך לצערי שוב ושוב אני נתקבל בתשובה קודם נטפל בקנאה אוקי אני קנאי ואני מודה בזה אך מישהו מוכן להבין שהקנאה לא מגיעה סתם ובטח שלא כי יום אחד התעוררתי בבוקר ואמרתי לעצמי זהו היום אני קנאי קנאה כהבנתי מורכבת מכל כך הרבה דברים שאצלי רובה נובעת מחוסר יחס ואהבה מצד אשתיאשמח לקבל עזרא או הכוונהתודה מראש
ד"ר אורן חסון
אשה רעה?
⌄
בעל אוהב יקר,
אני יכול להבין למה אלו הן התשובות שקיבלת. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך היא שאתה מחפש את התשובות לקשיים שלך דרך מאמרים או פתרונות אחרים שיסבירו לאשתך במה היא טועה. כלומר, אני מקבל ממך במכתבך אמירה די חד מימדית שאומרת (מעבר לכך ש"כן, אני קנאי") "אני רוצה דרך לשכנע אותה לנהוג בקשר הזוגי שלנו כמו שאני מבין ורוצה. עזור לי."השאלה שלא שאלת בפנייה שלך אלי היא מה בדיוק קורה איתה? מה מפריע לה לנהוג בקשר הזוגי כפי שהיית רוצה? האם זה רק כי היא אשה רעה? (אם אתה אוהב אותה, אז אולי לא. ואם כן, מה המשמעות של העובדה שאתה אוהב אישה "רעה"?) האם, אולי, יתכן שהתקשורת שלך איתה פוגעת בה בדרך כלשהי? האם היית רוצה לדעת מהי הדרך הזו? האם מטרותיה הן רק ליצור קשר עם גברים אחרים כדי לפגוע בך או כי היא אשה חסרת מידות טובות? האם יתכן שהיא מרגישה שההערכה העצמית שלה נפגעת כאשר אתה דורש שדברים ייעשו רק בדרכך, גם אם לא מדובר בקשרים אחרים? האם זו דרכה להחזיר לעצמה משהו מהערך העצמי שלה? - לא כתבת על כל האפשרויות האלו, ואני לא יודע אם אתה שוקל אותן ברצינות. מנסיוני, כל אדם, וכל גבר או אשה הנמצאים בזוגיות, צריך להרגיש שמכבדים אותו, ולא שמכתיבים לו מה לעשות. יתכן שהיא מתקשה, לכן, להיכנע לחרדות שלך או לשתלטנות שלך שמגיעה דרך ביטויי הקינאה. אני לא יודע אם זה נכון, אבל זו אפשרות. אני רק מתרשם ממכתבך שהוא מאד עוסק בפגיעה שלך, וחסר לפחות נסיון של התייחסות, חמלה או הבנה לצד שלה, ולו דרך השאלה: "אני לא מבין מה מניע אותה. בבקשה, עזרה!" - וכנראה זה מה שאתה צריך בטיפול, בין אם תגיע אליו לבדך, ובין אם תגיעו אליו כזוג.